3 malzemeli kabarık kek, içeriğinde un ve yağ barındırmayan basit ve lezzetli bir kek tarifidir. Un içermediği için glüten hassasiyeti olan kişilerinde gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir kek tarifidir. 3 malzemeli kabarık kek, doku ve görünüm olarak Japon cheesecake’i andırır. Japon cheesecake’in ana malzemesi olan krem peynir yerine bu tarifte süzme yoğurt ile aynı doku yakalanır. 3 malzemeli kabarık kek hafif ve yumuşak dokusuyla, az malzeme ile elde edilebilecek en lezzetli keklerden bir tanesidir.
3 MALZEMELİ KABARIK KEK TARİFİ PÜF NOKTALARI
3 malzemeli kabarık kek tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmakta. Bu bilgiler sayesinde daha kabarık, lezzetli ve doğru sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte 3 malzemeli kabarık kek tarifi yapmadan önce bilmeniz gereken püf noktalar;
3 malzemeli kabarık kekinizin hamuru sulanmaması için kullanacağınız süzme yoğurdu iyice suyundan arındırmanız gerekiyor. Bunun için 3 malzemeli kabarık kek tarifine başlamadan önce süzme yoğurdu bir eleğin üzerine alın ve kendi halinde fazla suyunun süzülmesini sağlayın.3 malzemeli kabarık kek tarifi faşağıda belirtilen malzemeler doğrultusunda 17.8 x 7.6 cm ebatlarında bir kek kalıbında en iyi sonucu verecektir. Su dolu fırın tepsisinde, su buharı ile pişeceği için kelepçeli bir kek kalıbı değil su geçirmez bir kalıp tercih edilmelidir.Kek kalıbınıza daha önce “En iyi Japon cheesecake” tarifinde yaptığınız gibi pişirme kâğıdı ile kulplar oluşturun. Bu kulplar sayesinde 3 malzemeli kabarık kekiniz piştiğinde rahatlıkla kalıptan çıkarılacak ve çatlama yapmayacaktır.3 malzemeli kabarık kek hamurunuzu yumurta beyazları ile karıştırırken çok hızlı ve agresif hareketler yapmamaya özen gösterin. Aksi takdirde 3 malzemeli kabarık kekinizin hamuru sönecek ve kabarmayacaktır.3 malzemeli kabarık kekinizin piştikten sonra fırın kapağını açmadan bir saat içerisinde bekletin. Bu sayede 3 malzemeli kabarık kekiniz kademeli olarak düşen ısıya alışacak ve sönme oranı minimuma inecek. Piştiği gibi fırından çıkarırsanız ani değişen ısı ile bir anda sönecek ve incecik kalacaktır.3 malzemeli kabarık kek tarifinden en iyi lezzeti ve sonucu almak için mümkünse bir gece buzdolabında bekletmeniz gerekir.3 malzemeli kabarık kek şeker ihtiyacını yoğunlaştırılmış sütten alır. Fazla şekerli tat sevenler kek soğuduktan sonra üzerine tatlı bir sos hazırlayabilir.Sizler için hazırladığımız “Ev yapımı yoğunlaştırılmış süt” tarifine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
3 MALZEMELİ KABARIK KEK TARİFİ KAÇ KALORİ
Bir porsiyon 3 malzemeli kabarık kek dilimi yaklaşık olarak 129 kalori içerir. Aynı zamanda 15 gram karbonhidrat, 5 gram protein ve 14 gram şeker içerir.
Malzemeleriniz hazırsa başlayalım. İşte yapılabilecek en lezzetli ve basit 3 malzemeli kabarık kek tarifi…
3 MALZEMELİ KABARIK KEK TARİFİ
3 malzemeli kabarık kek yapımı için aşağıda yer alan adım adım tarifi takip edebilirsiniz. En verimli ve doğru sonuç için lütfen yukarıda yer alan 3 malzemeli kabarık kek tarifi püf noktalarını dikkatlice okuyun.
HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 1 SAAT 50 DAKİKA
3 malzemeli kabarık kek tarifi için malzemeler;
4 adet büyük yumurta,1 su bardağı (200 gr) + 1 tepeleme yemek kaşığı (27 gr) süzme yoğurt,¾ su bardağı (238 gr) yoğunlaştırılmış süt3 malzemeli kabarık kek tarifi nasıl yapılır?
Adım 1
Fırını 180 derece ayarında açın. Yuvarlak kek kalıbı içerisini yağlayın ve pişirme kâğıdı içerisine yerleştirin. Ayrı bir pişirme kâğıdını uzunlamasına iki eşit şekilde kesin. Kestiğiniz pişirme kâğıtlarını fırın kabının içerisine çaprazlama olacak şekilde yerleştirin ve uzun parçalarını dışarı sarkıtın. Bu sayede 3 malzemeli kabarık kekiniz piştiğinde rahatlıkla kabından dışarı çıkarabileceksiniz.
Adım 2
3 malzemeli kabarık kek yapmak için öncelikle 4 adet yumurtayı sarı ve beyazlarını ayırın. Beyaz kısımlarını daha sonra kullanmak üzere buzdolabına kaldırın.
Adım 3
Geniş bir karıştırma kabı içerisine 4 adet yumurta sarısını, 227 gram süzme yoğurdu ve 238 gram yoğunlaştırılmış sütü ekleyin. Tüm malzemeler homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
Adım 4
Buzdolabına kaldırdığınız 4 adet yumurta akını çıkarın. Ayrı bir karıştırma kabında aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla yüksek devirde bulut kıvamına gelene kadar çırpın. Karıştırma kabını ters çevirdiğinizde akmıyor ve kaymıyor ise yumurta çırpma işlemi tamamlanmış demektir.
Adım 5
Yumurta akı ile elde ettiğiniz karışımın üçte birini 3 malzemeli kabarık kek hamuruna ilave edin. Spatula yardımıyla üstten alta olacak şekilde yavaş hareketler ile karıştırın. Geri kalan hamuru da azar azar alarak aynı şekilde karıştırın. Tüm yumurta beyazları ve 3 malzemeli kabarık kek hamuru birleştiğinde aşırı havadar ve hafif bir hamur elde etmiş olacaksınız.
Adım 6
3 malzemeli kabarık kek, fırın içerisinde su buharında pişeceği için kek kalıbınızın içerisine girebileceği bir tepsi ayarlayın. Tepsiyi fırının içerisine yerleştirin, tepsinin 1/3’ne kadar soğuk su koyun ve fırın kapağını kapatın.
Adım 7
Oluşan 3 malzemeli kabarık kek hamurunuzu yuvarlak kek kalıbınızın içerisine koyun. Fırın kapağını açın ve kek kalıbınızı tepsinin ortasına yerleştirin. Fırının kapağını kapatın ve bu şekilde yaklaşık 40 dakika pişirin.
Adım 8
40 dakika sürenin sonunda fırının derecesini 165 dereceye düşürün ve bu şekilde ise yaklaşık 10 dakika pişirin. Bu aşamada 3 malzemeli kabarık kek hamurunuz daha fazla kabaracak ve yüzeyi koyu kahverengi bir renk alacaktır.
Adım 9
Fırını tamamen kapatın. 3 malzemeli kabarık keki fırının içerisinde kapağını açmadan, bir saat boyunca bırakın. Bu sayede 3 malzemeli kabarık kek tarifiniz tam anlamıyla pişecek ve dışarı çıkardığınızda sönme yapmayacaktır.
Adım 10
Bir saatin sonunda 3 malzemeli kabarık kekinizi fırından çıkarın. Pişirme kâğıtları ile oluşturduğunuz tutacaklardan tutarak 3 malzemeli kabarık kekinizi kek kalıbından çıkarın. Servis tabağına aktarın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Adım 11
Eğer vaktiniz var ise 3 malzemeli kabarık kekinizi bir gece buzdolabında üzeri açık şekilde bekletin. Eğer vaktiniz yok ise buzdolabında soğuyunca dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!