36 yaşındaki adam 9 ayda 25 kilo vererek uyku apnesi ve reflüden kurtuldu

Eskişehir'de yaşayan 36 yaşındaki 3 çocuk babası elektrik teknisyeni Emrah Özkaner fazla kilolarından kurtulmak için obezite merkezine başvurdu. Özkaner 9 ayda 25 kilo vererek uyku apnesi ve reflü hastalıklarından kurtuldu.

Yaşam - 3 yıl önce

Eskişehir’de elektrik teknisyenliği yapan 3 çocuk babası Emrah Özkaner (36), fazla kilolarından kurtulmak için Eskişehir Şehir Hastanesi Obezite Merkezi’ne başvurdu. Burada diyetisyen, psikolog ve fizyoterapistler eşliğinde düzenli şekilde zayıflama programına katılan Özkaner 25 kilogram verdi. Özkaner’in verdiği fazla kiloları, uyku apnesi ve reflü problemlerini de beraberinde götürdü.

Tedavi için 4 bin 900 kilometre yol katederek Afrika'dan Trabzon'a geldi

 ÖNEMLİ OLAN KİLOYU KORUMAKMerkeze başladığında 110 kilogram civarında olduğunu söyleyen 36 yaşındaki Emrah Özkaner, hocalar sayesinde ortalama 25 kilogram zayıfladığını anlattı. Merkezde kilo vermenin sağlık açısından kendisine çok büyük faydaları olduğunu kaydeden Özkaner, “Uyku apnem ve reflü rahatsızlığım vardı. Hiç ilaç kullanmadan bunlardan kurtuldum. Eskiden ayaklarımı bağlarken bile zorlanıyordum ve şimdi bu sorunlarımdan kurtuldum. Diyet yapmadan kilo vermek, gerçekten çok güzel bir şey. Herkese tavsiye ederim. Şu an sağlıklı bir hayat sürdürüyorum ve bunun devam etmesi için de merkeze gelmeye devam edeceğim. Kilo vermekle iş bitmiyor, önemli olan kiloyu korumak. Bize burada kazandırılan en önemli alışkanlık, işin psikolojik tarafını nasıl yürütebileceğimiz. Hocalarımızdan psikolojik destek alarak sadece öğün düzenlenmesi değil psikolojik kısmını da öğrendik” dedi. 

 OBEZİTE BERABERİNDE KRONİK HASTALIKLARI DA GETİRİYORObezitenin tüm dünyada artan önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyleyen Diyetisyen Zeynep Zengin, en önemli problemin obezitenin çeşitli kronik hastalıklarla birlikte gelmesinden kaynaklandığına dikkat çekti. Günümüzde gerçekleşen ölümlerin yarısından fazlasını bulaşıcı olmayan hastalıkların oluşturduğunu kaydeden Zengin, “Bulaşıcı olmayan hastalıklar, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi hızla ölümle sonuçlanan hastalıklardır. O yüzden obeziteyi ne kadar durdurabilirsek kronik hastalıkların önüne geçmiş sayılıyoruz” dedi. HEM PSİKOLOJİK DESTEK HEM EGZERSİZÖzkaner’in durumu hakkında konuşan Dyt. Zengin, aldıkları sonucun oldukça başarılı olduğunu ifade etti. Sadece tartıdaki kilo kaybına bağlı değil, tamamen sağlığı geliştiren gelişmeler yaşadıklarını aktaran Zengin, şunları söyledi: “Hastamızın uyku apnesi ve reflüsü vardı. Bu süreçten sonra bunlar aslında tamamen sıfırlandı. Yaklaşık 9 ay boyunca takip ettik ve 25 kilogram verdi. Hem psikolojik destek hem de sağlıklı beslenme ve egzersiz alışkanlığı kazandı. Biz kişiye burada sürdürülebilir beslenme alışkanlığı kazandırarak tamamen yaşam tarzı değişikliğini sağlıyoruz ve kişi bu eğitimden çıktıktan sonra kendi kendinin vücudunu tanıyarak artık hayatına daha sağlıklı ve kaliteli bir şekilde devam ediyor. Yani biz burada yaşam kalitesini arttırıyoruz ve sürdürülebilirlik kazandırarak kişinin hayatına devamını sağlıyoruz.” 

 ASIL HEDEFİMİZ SAĞLIKLI YAŞAMDirekt diyet olarak değil, eğitimler şeklinde zayıflama programları uyguladıklarını vurgulayan Diyetisyen Zeynep Zengin, aşamalar hakkında bilgi verdi. Başvuran kişinin öncelikle hekim kontrolünden geçerek programa dahil olduğunu belirten Zengin, “Buraya beden kitle endeksi 30’un üzerinde olan hastaları alıyoruz. Haftada bir eğitimlerle, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist eşliğinde buradan aktif egzersiz planlanıyor. Kişi her hafta besin günlüğü tutarak burada diyetisyen takibiyle eğitimler almaya başlıyor. Günlük beslenme kontrolleri sağlanıyor. Asıl hedefimiz tartı değil, sağlık odaklı. Diyet yaklaşımından daha çok sağlık odaklı baktığımızda, kişiler daha sürdürülebilir bir şekilde bu programa uyum sağlayabiliyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TÜRSAB, Rusya ve Ukrayna büyükelçileri ile görüştü

2022-03-03 22:16 - Ekonomi

Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen aile korku dolu anları anlattı

2022-02-26 17:34 - Gündem

Dünyanın en sık görülen üçüncü kanser türü: Kalın bağırsak kanserine dikkat

2022-02-28 12:41 - Sağlık

Kanser hastalarında tedavi öncesi üreme fonksiyonu korunabiliyor

2022-03-04 11:41 - Sağlık

Bir askerimiz Eren Kış-25 Operasyonunda silah kazası sonucu şehit oldu

2022-03-01 10:28 - Gündem

İsak Vural kimdir? Avrupa'da "Konyalı Messi" diyorlar! Fenerbahçe hayali gerçekleşti.

2022-03-01 14:16 - Spor

Lara Tümer kimdir kaç yaşında Selahattin Paşalı sevgilisi ne iş yapar?

2022-03-03 14:29 - Gündem

Dev top figürleri 1915 Çanakkale Köprüsü için yola çıktı

2022-03-02 19:35 - Gündem

Hüseyin Elmalıpınar kimdir kaç yaşında öldü Hüseyin Elmalıpınar dizileri

2022-03-03 15:45 - Gündem

Nevzat Aydın evlilikleri eşi Zeynep Zenel kimdir kaç yaşında?

2022-03-02 09:16 - Gündem

İlgili Haberler

Sporsever kadınlar "patili dostlarıyla" pilates yaptı

12:02 - Yaşam

Trabzon'da kuymak yiyen Cristiano Ronaldo! Herkes şaşırdı

14:43 - Yaşam

Cami imamının usta ellerinden çıkan tespihler ilgi görüyor

12:28 - Yaşam

Sadece 20 saniyede zihin jimnastiği! Tavşanlar arasındaki sincabı bulabilir misin?

16:02 - Yaşam

Karıncalar, yaklaşık 66 milyon yıldır mantar yetiştiriyor

16:33 - Yaşam

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde kalan Filistinlileri sürgün etmeye çalışıyor

13:07 - Dünya

YTB desteğiyle Türk dünyasının gençleri TEKNOFEST'te bir araya geldi

12:53 - Teknoloji

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan hayatını kaybetti

12:22 - Politika

Sporsever kadınlar "patili dostlarıyla" pilates yaptı

12:02 - Yaşam

Uzmanlara göre, kronik hastalıkların görülme oranı kuşaklar boyunca arttı

11:48 - Sağlık