44 Günlük Zafer, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in şaheseridir!

44 gün süren Vatanseverlik Savaşı sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başkomutan Sayın İlham Aliyev düzenli olarak halka çağrılarda bulundu...

Dünya - 1 yıl önce

44 Günlük Zafer, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in şaheseridir! 

Azerbaycan halkı yüzyıllar boyunca pek çok tarihi güne tanıklık etmiş, acılı dönemlerin yanı sıra gururlu ve sevinçli anlar yaşamıştır. Ancak Vatanseverlik Savaşı'nda kazanılan şanlı Zaferin, zengin tarihimizin, şimdiki ve gelecek nesillerin her zaman gurur duyacağı kahramanlık yıllarımızın en parlak sayfası olduğu kesin olarak söylenebilir.

44 gün süren Vatanseverlik Savaşı sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başkomutan Sayın İlham Aliyev düzenli olarak halka çağrılarda bulundu. Bu çağrılar Azerbaycan halkını ayağa kaldırdı, onları bir yumruk gibi sımsıkı birleştirdi ve savaşın gidişatını ve kaderini derinden etkiledi. Her çağrı daha sonraki zaferlerin başlangıcı oldu.Devlet başkanı, Vatanseverlik Savaşı sırasında 27 Eylül 2020'de millete yaptığı ilk seslenişte, tüm toplumu kesin zafere köklendirmişti: "Biz hakk yolundayız. Bizim işimiz hakk işidir. Biz kazanacağız! Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan'dır!"

44 gün süren Vatanseverlik Savaşı ile Azerbaycan halkı, başarılı bir Başkomutan'a sahip olduğunu açıkça gördü. Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev sadece askeri alanda muzaffer bir komutan değil, aynı zamanda diplomatik cephede de büyük bir stratejist örneği oluşturdu, bilgi savaşında Azerbaycan'ın doğru sesi oldu, tüm baskılara cesaretle direndi ve Azerbaycan'ın sembolü oldu. Halkıyla birlik içinde bir lider olarak mücadele eder. Aslında bu tarihi bir görevdir.Toplumumuzun tüm askeri operasyonlar boyunca sergilediği büyük seferberlik ve vatanseverlik ruhu, halkımızın Başkomutan çevresinde gösterdiği yakın birliğin açık bir ifadesiydi ve aynı zamanda Azerbaycan'ın tüm dünyaya ciddi bir mesajı olarak kabul edildi.Devlet başkanının Anavatan için cepheye gitme çağrısına oy veren onbinlerce vatansever genç, askerlerimizin ve subaylarımızın savaştaki cesareti halkımızın kahramanlığının örnekleri olarak değerlendirilmektedir.

Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, 4 Ekim 2020'de ikinci millete hitaben yaptığı konuşmada düşmana yerini gösterdi: "Artık kimin kim olduğunu gösterdik... Kurtarıcı misyonumuzu yürütüyoruz ve yürüteceğiz!".

Azerbaycan Cumhurbaşkanı 9 Ekim 2020'de üçüncü halka hitaben yaptığı konuşmada statükonun artık kalmadığını, temas hattının koptuğunu duyurdu: "Statükoyu değiştirdim, değiştirdim! Bakın, savaş alanında. Statüko yok. Temas hattı, yok temas hattı. Biz onu böldük. 30 yıldır bu iletişim hattını yapıyorlar... Yolun yarısındayız. "Azerbaycan askerinin önünde kimse bir şey yapamaz."

Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 17 Ekim 2020'de bir sonraki halka hitaben yaptığı konuşmada, roket saldırılarına maruz kalan Azerbaycan şehirlerinin, Ermenistan'ın devlet terörüne ve sivil halka yönelik vandalizmine karşı direnişin sembolü haline geldiği mesajını verdi: "Hiçbir tehdit, hiçbir baskı benim irademi etkileyemez.

Bizim işimiz hakk işidir. Biz kendi topraklarımızda savaşıyoruz, toprak bütünlüğümüzü yeniden tesis ediyoruz."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı 20 Ekim 2020'de beşinci halka hitaben yaptığı konuşmada, elde edilen sonuçların bilinçli ve zamanında atılan adımların sonucu olduğunu, acelenin kabul edilemez olduğunu vurguladı: "Ne zaman halkıma hitap etsem, güzel haberler veriyorum.Aynı zamanda neredeyse her gün "Twitter" hesabımda işgalden kurtarılan yeni köy ve şehirlerin isimlerini "Twitter" üzerinden duyuruyorum. Azerbaycan halkının her gün bu haberleri beklediğini biliyorum! Her gün, her saat, bu haber ne zaman çıkacak, bu haber ne zaman çıkacak? Ama aziz halkımın şunu bilmesini isterim ki, her köyü, her tepeyi ele geçirmek büyük bir cesaret gerektirir. Çünkü sadece orada yapılan tahkimatlar değil, kurtarılan toprakların askeri rölyefi ermeniler için daha ekonimiktir. Çünkü artık onların tahkimatlarına, toplarına, füzelerine karşı, aynı zamanda doğal rölyef araziye karşı da mücadele etmemiz gerekiyor ve topraklarımızı işgalcilerden kurtarıyoruz.

Devlet başkanı 26 Ekim 2020'de altıncı millete hitabında Azerbaycan halkına kesin bir zafere yaklaştığını duyurdu: "Askerlerimizin ve subaylarımızın canı-kanı pahasına bu toprakları kurtarıyoruz. . Hem savaş alanında hem de siyasi düzeyde kendimizi teyit ettik, bunu dünyaya da teyit ettik. Azerbaycan halkını gururlu bir millet, cesur bir millet, yenilmez bir millet olarak tescilledik."

8 Kasım 2020 yılı Azerbaycan tarihine Zafer Bayramı olarak altın harflerle yazılmıştır. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev şehitler hıyabanından yedinci kez millete seslenerek Şuşa şehrinin işgalden kurtarıldığını Azerbaycan halkına ve tüm dünya Azerilerine duyurdu: "Bugün aynı saatte büyük lider Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret ettim ve ruhunun önünde eğildim. Kalbimde dedim mutlu adamım ki, baba vasiyetini yerine getirdim . Şuşa'yı özgür kıldık! Bu büyük bir Zafer! Şehitlerimizin, Ulu Önderin ruhu memnundur bugün! Gözlerin aydın olsun Azerbaycan! Gözleriniz aydın olsun dünya Azerbaycanlıları! ... Bu gün Azerbaycan halkı bu yumruk gibi birleşmiştir! Her zaman böyle olacak! Bu birliktelik sonsuza kadar sürecek! Bu birlik gelecekte de tüm görevleri yerine getirmemizi sağlayacak... Aziz Şuşa, sen özgürsün! Aziz Şuşa, biz geri döndük! Aziz Şuşa,biz seni dirilteceğiz!”

Son olarak 10 Kasım 2020'de Ermenistan'ın teslim olma eylemi - "Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı ve Rusya Federasyonu Başkanının Açıklaması"https://president.az/az/articles/view/45924i mzalandı. Aynı gün sayın İlham Aliyev sekizinci halka hitaben yaptığı konuşmada, milli slogan haline gelen "Karabağ Azerbaycan'dır ve ünlem" ifadesinin artık tüm Karabağ'ı kapsadığını ve Ermenistan-Azerbaycan ihtilafının sona erdiğini duyurdu:".. .statü ne oldu? ...statü yok ve olmayacak. Ben başkan olduğum sürece bu olmayacak. Dolayısıyla bu belgenin büyük bir anlamı var. Eminim ki her Azerbaycan vatandaşı bu gün ve dakikaların hayatının en mutlu günleri ve dakikaları olduğuna inanmaktadır. Bu güzel habeleri, bu müjdeyi Azerbaycan halkına verdiğim için de ayrıca mutluyum. Bu tarihi belgeye imza attığım için mutluyum. Vatanımıza, yerli Karabağ'ımıza döndüğümüz, Karabağ'ımızın tacı Şuşa'ya döndüğümüz ve bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacağımız için mutluyum! Artık bizi o topraklardan kimse çıkaramaz!".

Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, savaşın sonucunun Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki farkı anlamanın en iyi örneği olduğunu belirterek, 

"Bizde bir kişi firari oldumu? Olmadı! Tek kişi de olmadı! İşte budur Azerbaycan halkı! Evleri yıkılan, eşyaları batan, yakınlarını kaybeden siviller hâlâ diyor ki, "Vatan sağ olsun".Ama ileri, ileri! Bana yazılan mektuplarda Başkomutan ileri! Sizi destekliyoruz, ilerleyin, durmayın, ben de gittim, durmadım."

Böylece 4 yıl boyunca kademeli olarak Ermeni askeri birlikleri tarafından işgal edilen ve yaklaşık 30 yıl işgal altında kaldıktan sonra topraklarında güçlü askeri tahkimatlar, bariyerler ve savunma hatları inşa edilen Azerbaycan'ın toprakları 44 gün içinde kurtarıldı. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğü sağlandı, Ermenistan-Azerbaycan çatışması tarih oldu.

Vatanseverlik Savaşı'nda Azerbaycan parlak bir zafer kazanarak Ermenistan'ı mağlup ederek işgale son verdi. 

Gururla söyleyebiliriz ki, 44 günlük zaferin her günü Azerbaycan'ın parlak sayfası ve Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev'in şaheseridir! Yaşasın Azerbaycan! Yaşasın Muzaffer Ali Başkomutan! Karabağ Azerbaycan'dır!

Yazar: Sahib Şəmizadə 

180 numaralı ortaokul öğretmeni,Yeni Azerbaycan Partisi üyesi, Kocaeli Haydar Aliyev Kültür Evinin fahri üyesi, sosyal ve politik aktivist.

Haftanın Öne Çıkanları

Oyuncu Seda Fettahoğlu'nun cenazesi memleketi Giresun'da toprağa verildi

2023-09-29 14:37 - Gündem

Bahçelievler’deki patlamadan dram çıktı: Ölüm sipariş alırken yakaladı

2023-09-29 16:43 - Gündem

Ronaldo'lu Al Nassr, İstiklal Dushanbe'yi mağlup etti

2023-10-03 04:23 - Spor

Kömür ocağında göçük; 1 işçiden acı haber!

2023-10-03 10:53 - Gündem

Devrilen motosikletin sürücüsü öldü

2023-10-02 11:18 - Asayiş

Sancaktepe'de 3 kardeşten haber alınamıyor

2023-10-03 22:43 - Gündem

Muğla'da feci kaza! İki zodyak bot çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

2023-10-01 02:37 - Gündem

Nevşehir'den kahreden haber: Polis memuru ve eşi hayatını kaybetti

2023-10-01 02:17 - Gündem

'Forex yatırımı' dolandırıcılarına operasyon: Çok sayıda gözaltı var

2023-10-01 10:37 - Asayiş

44 Günlük Zafer, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in şaheseridir!

2023-10-05 20:34 - Dünya

İlgili Haberler

AB'ye göre sınır kontrolleri "geçici ve son çare olmalı"

23:47 - Dünya

Husiler, İsrail'i balistik füze ve İHA'larla vurdu

23:37 - Dünya

Netanyahu'dan soykırıma yeni kılıf!

23:13 - Dünya

Hollanda polisi, Filistin destekçisi göstericileri gözaltına aldı

22:58 - Dünya

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yüzde 90,69 oyla yeniden seçildi

22:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Vatandaşa domuz eti yediren firmadan pes dedirten savunma!

23:42 - Gündem

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yüzde 90,69 oyla yeniden seçildi

22:22 - Dünya

Çin Devlet Başkanı 12 yıl sonra Türkiye'ye geliyor

20:52 - Dünya

'İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı' madde madde ilan edildi

19:33 - Gündem

Fahrettin Altun: Tarihin utanç sayfalarında yerini alan bu soykırımı lanetliyoruz

17:58 - Gündem