57 kentte etkili olacak! Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, hafta başından itibaren yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları düşecek. İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 57 kent için fırtına uyarısı yapılırken, Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de şiddetli yağış

Gündem - 2 yıl önce

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji'nin verilerine göre hafta başından itibaren yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında düşüş görülecek.

57 ŞEHRE FIRTINA UYARISIİstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 33 ilde sarı, 24 ilde turuncu kodu yayınlayarak fırtına uyarısında bulunuldu. Fırtına ve kuvvetli yağışın gün boyu etkili olması bekleniyor.

SARI KODLA UYARILAN İLLERAdana (fırtına), Adıyaman (fırtına), Afyonkarahisar (gök gürültülü sağanak), Ankara (gök gürültülü sağanak), Aydın (gök gürültülü sağanak), Bartın (gök gürültülü sağanak), Bilecik (gök gürültülü sağanak), Bolu (gök gürültülü sağanak), Bursa (gök gürültülü sağanak), Çankırı (gök gürültülü sağanak), Denizli (gök gürültülü sağanak), Düzce (gök gürültülü sağanak), Edirne (gök gürültülü sağanak), Elazığ (fırtına), Erzincan (fırtına), Eskişehir (gök gürültülü sağanak), İstanbul (gök gürültülü sağanak), Kahramanmaraş (fırtına), Karabük (gök gürültülü sağanak), Kastamonu (gök gürültülü sağanak), Kırklareli (gök gürültülü sağanak), Kocaeli (gök gürültülü sağanak), Kütahya (gök gürültülü sağanak), Malatya (fırtına), Manisa (gök gürültülü sağanak), Mersin (fırtına), Muğla (gök gürültülü sağanak), Sakarya (gök gürültülü sağanak), Şanlıurfa (fırtına), Tekirdağ (gök gürültülü sağanak), Tunceli (fırtına), Şanlıurfa (fırtına), Uşak (gök gürültülü sağanak), Zonguldak (gök gürültülü sağanak).

TURUNCU KODLA UYARILAN İLLERAksaray (fırtına), Antalya (kuvvetli yağış), Balıkesir (gök gürültülü Sağanak), Bayburt (fırtına), Burdur (kuvvetli yağış), Çanakkale (gök gürültülü sağanak), Erzurum (fırtına), Giresun (fırtına), Gümüşhane (fırtına), Isparta (kuvvetli yağış), İzmir (gök gürültülü sağanak), Karaman (fırtına), Kayseri (fırtına), Kırşehir (fırtına), Kırıkkale (fırtına), Konya (fırtına), Nevşehir (fırtına), Niğde (fırtına), Ordu (fırtına), Rize (fırtına), Sivas (fırtına), Tokat (fırtına), Trabzon (fırtına), Yozgat (fırtına).

KARADENİZ, İÇ ANADOLU VE DOĞU ANADOLU'DA KAR BEKLENİYORMarmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde aralıklarla yağış etkili olacak. Yağışlar İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Konya çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

AKDENİZ'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENTİSİAkdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'de kuvvetli, Antalya'nın doğusu ile Adana çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli(50-100 kg/m2) yağışların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuzeyli, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40- 80 km/sa) yaşanması bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ VARMeteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesine karşı uyarırken, buzlanma ve don olayının da yaşanabileceği belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni sezon için dev adım! Talisca ile ilk görüşme olumlu

2023-03-11 15:33 - Spor

Ketojenik diyet kalp krizi riskini iki katına çıkarıyor!

2023-03-07 14:37 - Sağlık

Ben Bu Cihana Sığmazam 22.bölüm fragmanı: Kimsenin kolay kolay yapamayacağı davranış!

2023-03-12 09:22 - Gündem

Kızılay Başkanı Kınık kendisini hedef alan Şahan Gökbakar'a yanıt verdi

2023-03-12 15:18 - Gündem

Altın ve dövizdeki düşüş, vatandaş için alım fırsatı oluşturuyor

2023-03-10 14:03 - Ekonomi

Şirketlere deprem vergisi geliyor! 22 bin mükellefi kapsıyor

2023-03-09 00:48 - Ekonomi

AK Parti, Berat Kandili'nde de depremzedeleri unutulmadı

2023-03-06 17:23 - Gündem

Bakan Akar deprem bölgesinde: Teyakkuz halindeyiz!

2023-03-11 10:57 - Gündem

Melih Gökçek'ten Yunus Günçe'ye sert tepki: Senin suratına tükürmek boynumuzun borcu!

2023-03-09 11:47 - Magazin

Otomobil kamyona arkadan çarptı: 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

2023-03-06 08:28 - Asayiş

İlgili Haberler

Hastanede yangın paniği! Bir anda patladı

13:28 - Gündem

Eski Bakan Kirişçi'nin acı günü! Damadı Mehmet Özcan vefat etti

13:22 - Gündem

Otomobil ile polis aracı çarpıştı; 3'ü polis, 5 yaralı

13:08 - Gündem

Emine Erdoğan, ABD ziyaretinde temaslarda bulunacak ve köklü Türk geleneklerini tanıtacak

12:43 - Gündem

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ‘Çok Yaşa Gazze’ ve ‘Hanzala’ pankartı

12:17 - Gündem

Günün Manşetleri

TSE, Akkuyu NGS'de 664 milyon dolarlık yerli ürün kullanılmasını sağladı

12:42 - Ekonomi

Elektrikli otomobil ithalatı ve satışında tüketiciyi koruyan düzenlemenin kapsamı genişletildi

12:23 - Ekonomi

ABD'nin ev sahipliğindeki QUAD zirvesi, Çin'e karşı ittifak yapısını pekiştirme yollarını

12:18 - Dünya

Tavşantepe'deki çocukların psikolojik durumuna ilişkin ön rapor tamamlandı

11:47 - Gündem

Türkiye, doğal gaz temininde elini 100 milyar metreküplük LNG atılımıyla güçlendiriyor

11:38 - Ekonomi