ABD'li dev fondan TL adımı

Ekonomi - Dünyanın en büyük ikinci varlık yöneticisi Vanguard Gelişmekte Olan Piyasalar Aktif Sabit Gelir Küresel Eş Başkanı Nick Eisinger, yakın zamanda TL cinsinden devlet tahvilleriyle ilgilenmeye karar verdiklerini açıkladı.

Ekonomi - 9 ay önce

Yaklaşık 8 trilyon dolarla dünyanın en büyük ikinci varlık yöneticisi olan Vanguard'ın Gelişmekte Olan Piyasalar Aktif Sabit Gelir Küresel Eş Başkanı Nick Eisinger, portföylerinde her zaman Türk devlet tahvili bulundurduklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz politikasındaki hamleleri, gelecekteki enflasyon patikası ve Türk devletinin yerel tahvillerinin yabancı yatırımcılarda çok az bulunduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, yakın zamanda TL cinsinden devlet tahvilleriyle ilgilenmeye karar verdik." dedi.

Şirketin aktif gelişmekte olan piyasalar stratejisinden sorumlu portföy yöneticisi olan Eisinger, Vanguard'ın Türk varlıklarına yatırımlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin makroekonomi politikalarındaki değişimleri "çok olumlu bir dizi gelişme" olarak tanımlayan Eisinger, "Bu değişimin kalıcı olması gerektiği görüşündeyiz. Politika değişiklikleri, Türk ekonomisinin temellerinde iyileşme ve daha kolay bir finansman görünümü sağlayacaktır. Ayrıca, bu dönüşüm Türkiye'deki yerel piyasa/döviz varlıklarına yabancı ilgisinin geri dönmesinin de önünü açacaktır." diye konuştu.

Eisinger, portföylerinde her zaman Türk devlet tahvili bulundurduklarına dikkati çekerek, politika değişiklikleri sonrasında Türk varlıklarına yaklaşımlarına ilişkin şunları söyledi:

"TCMB'nin faiz politikasındaki hamleleri, gelecekteki enflasyon patikası ve Türk devletinin yerel tahvillerinin yabancı yatırımcılarda çok az bulunduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, yakın zamanda TL cinsinden devlet tahvilleriyle ilgilenmeye karar verdik. Ayrıca, yüksek faizlerin bankaların ABD doları mevduat yükümlülüklerini azaltması ve TCMB'nin brüt ve net döviz rezervlerini yeniden inşa etmesini sağlaması nedeniyle dış finansman durumunun da iyileştiğini görüyoruz."

"TÜRKİYE, YAKIN GELECEKTE KREDİ NOTU YÜKSELTMELERİ ALABLİR''

Mevcut para ve düzenleyici politika değişikliklerinin devam etmesi gerektiğinin altını çizen Eisinger, "Zamanla enflasyonun hafiflediğini göreceğiz ki bu da TCMB'nin faizleri tekrar aşağı çekmesine olanak sağlayabilir ancak bu, olması gerekenden erken olmamalı." dedi.

Eisinger, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notuna ilişkin olası değişiklikleri konusunda ise "Türkiye, büyük olasılıkla yakın gelecekte kredi notu yükseltmeleri alacaktır ancak bir süre daha yatırım yapılabilir statüsüne geri dönmesini öngörmüyoruz. Aktif bir tahvil yöneticisi olarak, bu tür derecelendirmeler özellikle önemli değil ancak tabii yatırım yapılabilir statüsüne dönüş veya tam tersi bir durum (yatırım) akışlarını etkileyebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası basında yer alan haberlerde, ABD'li yatırım yönetimi şirketi PIMCO'nun, politika değişikliğinin de etkisiyle geçen yılın ikinci yarısından itibaren TL cinsinden tahvil aldığı belirtilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray servet kazanabilir! İtalyanlar dev teklifle geliyor

2024-01-17 08:33 - Spor

Sürpriz iddia! Terim, Türkiye'den bir ismi daha istedi

2024-01-17 10:07 - Spor

Görenler şokta. Başı olmayan tavuk. Kafası kesilen tavuk 18 ay hayatta kaldı

2024-01-15 10:48 - Yaşam

Süper Lig maçında skandal hareket: Antalyasporlu futbolcu İsrail katliamına destek çıktı!

2024-01-14 19:58 - Spor

'Paşa' avantajı koruyamadı! Ankaragücü haftalar sonra kazandı

2024-01-13 16:03 - Spor

Son dakika: Meteoroloji yeni hava raporunu yayımladı! 2 ilimizde daha eğitime kar engeli..

2024-01-14 21:23 - Gündem

TERÖRLE MÜCADELE DAYANIŞMA DERNEĞİN HAKKARİ İL BAŞKANI OLARAK FİKRET YAMAN ATANDI.

2024-01-13 15:21 - Politika

Bir zamanların en çok konuşulan ismi hayatını kaybetti: Mehmet Eymür Kimdir?

2024-01-13 12:42 - Gündem

Safranbolu safranı AB tarafından tescillendi

2024-01-17 14:23 - Ekonomi

Vergi uzmanı tek tek anlattı! Kara para aklamada neden güzellik merkezleri kullanılıyor?

2024-01-17 14:17 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Bayraktar duyurdu! Doğal gaz ve petrolde yeni dönem!

19:12 - Ekonomi

Türkiye'den kıtalar arası yeni enerji hamlesi!

18:17 - Ekonomi

500 TL'lik banknot çıkacak mı? Yeni banknot basılacak mı?

16:42 - Ekonomi

Acele edin! O tarihe kadar ücretsiz: 1800 TL değerinde

16:07 - Ekonomi

Altın alacaklara uyarı: Binlerce liranızdan olabilirsiniz

15:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Filistinli gruplar ilan etti! Gazze'de ateşkes gelişmesi! Tüm İslam alemine savaş çağrısı

20:33 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir savaş planı yürütüldüğünü görüyoruz

18:52 - Politika

Azra Akın'dan Emine Erdoğan'a teşekkür, eleştirilere yanıt

18:27 - Gündem

Bolu gişelerde feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

17:22 - Gündem

Beyoğlu’nda genç kıza kabusu yaşattılar! İfadeleri ortaya çıktı

16:57 - Gündem