Amerikan salatası, haşlanmış sebzeler, kornişon turşu ve yoğurtlu mayonezli sos ile yapılan bir salatadır. Çoğunlukla Rus salatasıyla karıştırılan Amerikan salatası, sosis ve salam gibi malzemeler içermemekte sadece sebze ile yapılmaktadır.
Amerikan salatasını yapmak için kullanılacak sebzelerin öncelikle haşlanması gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; haşlama süresine sadık kalmanızdır. Fazla haşlanan sebzeler yumuşayıp birleştirme aşamasında dağılacak ve kötü bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Ayrıca, sebzelerin haşlandıktan sonra renklerini kaybetmemesi ve besin değerlerini koruması için haşlama işleminden sonra buzlu su ile şoklama yapabilirsiniz. Son olarak dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise yoğurt kullanımıdır. Amerikan salatanıza ekleyeceğiniz yoğurdun sulanmaması için mutlaka süzme yoğurt tercih etmeniz gerekmektedir.
İşte adım adım Amerikan salatası tarifi…
AMERİKAN SALATASI
4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
Malzemeler;
1 adet havuç,1 adet patates, 1 su bardağı bezelye,3 adet kornişon salatalık turşusu,2 yemek kaşığı mayonez,3 yemek kaşığı süzme yoğurt,TuzYapılışı;
Tüm sebzeleri kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın.Ayrı ayrı tencerelerde kaynayan suyun içerisine doğradığınız sebzeleri atın ve diriliklerini kaybedene kadar yaklaşık 10 dakika boyunca haşlayın.Haşlanan sebzeleri süzün ve soğuk buzlu suya aktarıp şok etkisi yaptırın.Ardından sebzeleri soğuması için bir kenarda bekletin.Kornişon turşuları da sebzelerin boyutunda doğrayın.Geniş bir kabın içerisine süzme yoğurt, mayonez ve damak tadınıza göre tuzu koyun. Güzelce karıştırın.Ardından haşlanan sebzeleri ve kornişon turşuları sosun içerisine aktarın ve güzelce harmanlayın.Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin.
Afiyet olsun!