Bakanlık duyurdu! 'Sahte doktor' skandalında cezalar belli oldu

Türkiye'de gündem olan sahte doktor skandalıyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık hastanede birlikte ameliyata girdikleri doktorların cezasını duyurdu.

Gündem - 2 yıl önce

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tekirdağ'da sahte doktor olarak bilinen Ayşe Özkiraz ile ilgili yapılan soruşturmada, iddia edildiği gibi sahte doktorun çalıştırılmasının söz konusu olmadığı ve yetkisiz bir kişi tarafından hiçbir tıbbi işlem yapılmasına müsaade edilmediği belirtildi.Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;Çerkezköy Devlet Hastanesinde bir sahte doktorun görev yaptığı iddialarıyla medyada yer bulan olayla ilgili olarak Bakanlığımızca yürütülen soruşturma 4 Aralık 2022 tarihinde tamamlanmış olup kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama ihtiyacı doğmuştur.MAAŞ VE GÖREV ALMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR

Bakanlığımızca tüm personel hareketleri dijital ortamda takip edilmektedir. Habere konu olan Ayşe Özkiraz ile ilgili hiçbir kayıt bulunmamaktadır. Bu açıdan sağlık personeli sıfatıyla herhangi bir kurumumuzda çalışması, maaş ve görev alması, işlem yapması mümkün değildir.

Ancak, hastanede görevli çocuk cerrahisi uzmanına sahte bazı belgeler göstererek kendini Tıp Fakültesi mezunu olarak tanıttığı ve uzmanlık sınavını kazandığını beyan ederek yanılttığı anlaşılmaktadır.TIBBİ İŞLEM YAPMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Yapılan soruşturmada, bilgi ve görgüsünü artırmak üzere refakat etme talebinin ilgili uzman hekim tarafından olumlu karşılanması üzerine bu hekimle beraber bazı hastaların muayenesinde ve ameliyatında gözlemci olarak bulunduğu tespit edilmiştir. Hastanede doktor yetkisini kullanması, hiçbir hastaya doğrudan müdahalesi, tıbbi işlem yapması söz konusu değildir.

Yaklaşık 4 ay boyunca belirli aralıklarla hastaneye gelerek ilgili doktora refakat etmiştir. Bu esnada kendisinden şüphelenen uzman hekim, Başhekimliğe ihbarda bulunmuş ve başhekimlikçe Çerkezköy Kaymakamlığına, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına konu intikal ettirilmiştir. Bunun üzerine olay, haber konusu olmuştur.

Yapılan soruşturmada, iddia edildiği gibi sahte doktorun çalıştırılması söz konusu değildir. Yetkisiz bir kişi tarafından hiçbir tıbbi işlem yapılmasına müsaade edilmemiştir.BAŞHEKİM VE 2 DOKTORA CEZA

Ancak yetkisiz bir kişinin hastaneye girip çıkması, poliklinik, servis ve ameliyathanede bulunması, hatta buralarda çektirdiği fotoğrafları paylaşmasına fırsat verilmesi, hastane yöneticileri tarafından bu gibi durumları önleyici tedbirlerin alınmasındaki yetersizlik bakımından Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği, Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmelik ve Hasta Hakları Yönetmeliğine aykırılıklar bulunmaktadır. İlgililer hakkında gerekli disiplin ve idari işlemleri yapılmıştır.

Hazırlanan teftiş raporu doğrultusunda,  çocuk cerrahisi uzmanına aylıktan kesme cezası verilmesine ve il içinde başka bir hastanede görevlendirmesine, ameliyathane sorumlu doktoruna kınama cezası verilmesine ve hastane başhekiminin yönetici sözleşmesinin feshedilmesine karar verilmiştir.Yalan beyanlarla olaylara sebep olan Ayşe Özkiraz halen tutuklu olup adli kovuşturma devam etmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

Kocaeli'nde feci kaza: 3 genç hayatını kaybetti

2022-12-15 17:19 - Gündem

Hatalı dönüş faciayı getirdi: 3 ölü

2022-12-15 16:48 - Gündem

İşkence çiftliği: Kaçırdıkları kızlara tecavüz edip parmaklarını kestiler!

2022-12-16 11:02 - Gündem

Bakan Kurum'dan konut müjdesi!

2022-12-13 11:03 - Ekonomi

Instagram avatar akımı: Yapay zeka avatar uygulaması nasıl kullanılır? Avatar nasıl yapılır?

2022-12-14 11:02 - Yaşam

Türkiye Yüzyılı II: Anadolu İrfanı ve Cesaret

2022-12-16 17:03 - Gündem

ÖZEL - En ucuz ulaşım bu şehirde! 'Konya hiçbir zaman davasından vazgeçmedi'

2022-12-16 16:28 - Politika

Kilidi çözecek soru: H.K.G. 2012'deki soruşturmada neden şikayetçi olmadı?

2022-12-12 21:02 - Gündem

Mikrodalgada sufle nasıl yapılır? 90 saniyede yumurtasız sufle tarifi (mikrodalga fırında)

2022-12-18 23:03 - Yaşam

Hatalı dönüş faciayı getirdi: 2 ölü 1 yaralı

2022-12-15 15:16 - Gündem

İlgili Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da öğretmen ve öğrencilerle buluştu

02:42 - Gündem

Makarna fabrikasındaki patlamada çok sayıda gözaltı

01:12 - Gündem

Burdur ve Karabük'te idare mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem

Malatya'da can pazarı! Freni boşalan kamyon iki araca biçti: Çok sayıda yaralı var

00:07 - Gündem

Karadeniz'e hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu'ndan müjde

23:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Prens Selman'dan 'Filistin' açıklaması! 'Diplomatik ilişki kurulmayacak'

03:17 - Dünya

Trump'a 3. suikast girişimi mi? Miting yapacağı alanda bomba bulundu!

22:53 - Dünya

Almanya'dan çarpıcı israil kararı! Resmen durduruldu

20:58 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Meclis Başkanı Holownia'yı kabul etti

18:32 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

18:27 - Gündem