Banka müşterilerini dolandıran sahte çağrı merkezlerine operasyon: 33 gözaltı

İstanbul, Bursa, Aydın ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda, 33 şüpheli yakalandı. Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebeke üyelerinin, üçüncü şahısların hesapları üzerinden kripto borsalarında hesaplar açarak paraları sanal para ile trans

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul, Bursa, Aydın ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda, 33 şüpheli yakalandı. Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebeke üyelerinin, üçüncü şahısların hesapları üzerinden kripto borsalarında hesaplar açarak paraları sanal para ile transfer edip 20 milyon lira vurgun yaptıkları anlaşıldı.Abone ol

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı gibi tanıtıp dolandırıcılık yapan bir suç şebekesini tespit etti.

Para trafiğini, komisyon karşılığında anlaştıkları üçüncü kişilerin hesapları üzerinden yürütmüşlerSöz konusu şebekenin organize şekilde faaliyet göstererek çağrı merkezleri aracılığı ile farklı şahıslar adına kayıtlı GSM hatlarından aramak suretiyle kendilerini banka görevlisi olarak tanıttıkları ve önceden temin ettikleri müşteri bilgileriyle güven vererek mağdur kişilerin tüm bankacılık bilgilerini ele geçirdikleri tespit edildi. Dolandırdıkları kişilerin banka hesaplarından önceden belli bir komisyon karşılığında anlaştıkları 3. şahısların hesaplarına havale yöntemi ile para gönderdikleri saptandı.

Dolandırıcılık paralarıyla lüks yaşam sürmüşlerDolandırıcılık şebekesinin ayrıca üçüncü şahıslara kripto borsalarında hesaplar açmak suretiyle paraları sanal para ile transfer ederek 20 milyon lira tutarında haksız kazanç sağladıkları anlaşıldı. Şüphelilerin yaş grubu aralığının ise 18 ile 25 aralığında olduğu, haksız temin ettikleri paralar ile lüks araçlar kullandıkları ve Aydın'ın turistik ilçelerinden Kuşadası'ndaki tatil beldelerinde eğlendikleri belirlendi. Kullandıkları lüks araçları sürekli başka kişiler adına kiralayarak kendilerini gizlemeye çalışan şüphelilerin, şebeke içinde faaliyet gösteren zanlıların maaşlarını ve dolandırıcılıktan temin ettikleri tutarları ise sanal para ile farklı farklı cüzdan adresleri üzerinden transfer ettikleri anlaşıldı. Şebekenin bu yöntemle kendi izlerini kaybettirmek istedikleri tespit edildi.

İstanbul, Ankara, Bursa ve Aydın'da operasyonUzun süre devam eden teknik ve fiziki takibin ardından dün sabah İstanbul, Bursa ve Aydın'da birer, Ankara'da 4 farklı adreste faaliyet gösteren çağrı merkezlerine yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Siber Suçlarla Mücadele polisince yapılan operasyonlarda 33 şüpheli gözaltına alındı. Baskın yapılan yerlerde gerçekleştirilen aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca, 11 bin TL para, bir miktarda uyuşturucu madde, 1 soğuk cüzdan ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesine getirildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'un yıkılan camileri ajanların arşivinden çıktı

2022-06-19 06:55 - Gündem

Seyyar börekçilikle başladığı gıda sektöründe 21 ülkeye tatlı gönderiyor

2022-06-19 22:03 - Ekonomi

Rus kulübüyle anlaşan Rybus, milli takımdan çıkarıldı

2022-06-21 02:58 - Spor

iOS 16'daki CAPTCHA atlatma özelliği her sitede çalışmayacak

2022-06-21 15:09 - Teknoloji

"1.5 milyon TL'lik mezar" haberlerini gören Diva çileden çıktı: Ölmedim arkadaşlar

2022-06-21 16:44 - Magazin

Külliye'de 3 saatlik ekonomi toplantısı! Son dakika açıklaması

2022-06-21 19:07 - Ekonomi

NFL oyuncularından Jaylon Ferguson, 26 yaşında hayatını kaybetti

2022-06-23 02:59 - Spor

Miguel Trauco kimdir?

2022-06-20 17:32 - Spor

Gedson Fernandes giyeceği forma numarasını açıkladı!

2022-06-23 21:21 - Spor

Yunan medyası, Keçi Adası'ndaki askeri varlığı belgeleyen AA'yı hedef aldı

2022-06-24 00:20 - Dünya

İlgili Haberler

Ankara'da "sahte bal üretenlere" yönelik operasyon

21:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gaziler Günü" mesajı

20:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gaziler Günü mesajı

20:37 - Gündem

Kanun teklifine karşı çıkan başkandan 'ötenazi' eğitimi!

20:33 - Gündem

Bakan Kurum'dan İstanbul Kirazlıtepe'deki kentsel dönüşüme ilişkin açıklama

20:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Ankara'da "sahte bal üretenlere" yönelik operasyon

21:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gaziler Günü" mesajı

20:52 - Gündem

İsrail askerleri, Batı Şeria'daki baskında ölen Filistinlinin cenazesini tekmeleyerek çatıdan a

20:48 - Dünya

İsrail askerleri, Batı Şeria'daki baskında ölen Filistinlinin cenazesini teklemeyerek çatıdan a

20:42 - Dünya

Bakan Kurum'dan İstanbul Kirazlıtepe'deki kentsel dönüşüme ilişkin açıklama

20:32 - Gündem