Başkan Erdoğan Londra Bienali'nde "Public Award" kazanan eseri inceledi

Başkan Erdoğan, Londra Bienali'nde 47 ülke ve 22 üniversite arasından 'Public Award'ı kazanan, son 20 yılın en etkili işlerinin listelendiği Kırmızı Kitap'ta yer alan ve AKM'de sergilenen 'Açık Yapıt' isimli eseri inceledi.

Gündem - 10 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlim Yayma Ödülleri" törenine katıldığı AKM'de, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla sergilenen Zeynep Melek Bulut'un eserinin de bulunduğu alana geldi.

Eser sahibiyle bir süre sohbet eden Erdoğan, "Açık Yapıt" hakkında bilgi alıp incelemede bulunduktan sonra ödül törenine katıldı.

Bulut, ziyarete ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserinin ilk kez haziran ayında Londra Bienali'nde sergilendiğini söyledi.

Bunun "ikonik anıt güzelleme" olduğunu dile getiren Bulut, "Açık Yapıt, aslında teatral bir sahne. Bu teatral anıtın seslenen, kendi içerisinde hareketli ve bazı kavramların varoluşsal zeminde dönüştürülmesi ile ilgili bir alt metni var. Londra'da sergilediğimizde eserimiz çok güzel geri dönüşler aldı, çok ses getirdi. Bu sergileme de bize ödül getirdi. Londra Bineali'nde halk oylaması ile belirlenen uluslararası bir 'Public Award' aldık. Bizim için çok değerliydi." dedi.

Bu ödülün hemen ardından Londra'da ikinci sergiye davet edildiklerini aktaran Bulut, kentin silüetinde ikonik bir sergileme yaptıklarını anlattı.

Bulut, bunun son 20 yılın en etkili işlerinin listelendiği Kırmızı Kitap'a giren değerli bir çalışma olduğunu dile getirerek, üçüncü sergiyi de Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediklerini kaydetti.CUMHURBAŞKANI GÜZEL YORUMLAR YAPTIBu serginin yaklaşık 4-5 haftadır devam ettiğini belirten Bulut, on binlerce ziyaretçi ağırladıklarını, şehir dışından da birçok kişinin geldiğini ifade etti.

Bulut, çok güzel ve güçlü geri dönüşler aldıkları serginin Türkiye'de modern kamusal sanatın daha çok yaygınlaşması adına değerli açılımları olmasını umut ettiğini kaydetti.

Eserin her kesim tarafından çok sevildiğine ve benimsendiğine dikkati çeken Bulut, "Bugün Cumhurbaşkanı'mız ziyaret etti, çok değerli oldu. Bizi tebrik etti, takdirlerini iletti ve eser hakkında konuştuk, sohbet ettik. Güzel bir buluşma oldu. Çok mutlu olduk ve gurur duyduk tabii ki. Sanatımızı bu kadar yakından takip etmesi, incelemesi çok değerli. Eserle ilgili ben kendisine detaylı bilgi verdim, eserin dinamiklerini anlattım. O da tebrik ve takdir etti. Güzel yorumlar yaptı, mutluyuz." diye konuştu.

AÇIK YAPIT ESERİAçık Yapıt, Haziran 2023'te Londra Bienali'nde tarihi Somerset House'un avlusunda sergilenmesinin ardından 47 ülke ve 22 üniversite arasından seçilip "Public Award"ı kazandı.

Uluslararası basında da yer alan teatral anıt, Türkiye adına ilk kez alınmış önemli bir sanat ödülünün de sahibi oldu.

Londra Tasarım Festivali 20. Yıl Özel Seçkisi'ne davet edilen "Açık Yapıt", tarihi Thames Nehri üzerinde Londra silüetinde bu kez asılı olarak sergilendi.

Yapıt, bu sergilemeyle "Mayor of London" ve "Victoria Albert Müzesi" gibi değerli oluşumların jüriliğinde hazırlanan, son 20 yılın en etkili işlerinin listelendiği Kırmızı Kitap'ta (The Red Book) yer alan 30 eserden biri oldu.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı davetiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenen eser, şehrin ortasında yerine yerleşmeyen, dünyaya aidiyeti sorgulayan, yer yer sıkışık ve eğreti bir teatral anıt olarak sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Ebru Gündeş'in son hali sevenlerini korkuttu: Estetik kurbanı oldu

2023-12-15 10:43 - Magazin

Dizi setinde korkunç kaza! Kardeşlerim'in Akif'i Celil Nalçakan duyurdu

2023-12-16 13:38 - Magazin

Çıplak yatak pozuyla Instagram'ı salladı: Merve Taşkın'ın isteği dikkat çekti

2023-12-15 17:38 - Magazin

Şırnak Aşiret Lideri Abdurrahim AVCIOĞLU: Jandarma Genel Komutanına Kimse Hedef Gösteremez.

2023-12-14 15:24 - Politika

23 yaşındaydaki Hanife'den acı haber!

2023-12-14 13:02 - Gündem

Başkentte korkunç olay. Yanına çağırdığı çocuğun cinsel organını kopardı

2023-12-16 20:18 - Gündem

Ünlü oyuncu boşanmasını nikah cüzdanını yırtarak kutladı! 'Evlilikte köleliğe son'

2023-12-15 15:18 - Magazin

Düzce'de ormanlık alanda erkek cesedi bulundu

2023-12-11 18:09 - Asayiş

X sınıfı güneş patlaması gerçekleşti... İlk olumsuz haberler ABD'den geldi

2023-12-16 14:53 - Teknoloji

TÜKETİCİNİN EVRENSEL HAKLARI SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRİSİ

2023-12-13 14:10 - Politika

İlgili Haberler

Vatandaşa domuz eti yediren firmadan pes dedirten savunma!

23:42 - Gündem

SAÜ Rektörlüğünden Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma

23:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı

22:48 - Gündem

Alzheimer hastası yaşlı adam 25 km uzakta ölü halde bulundu

20:33 - Gündem

İstanbul'daki barajların doluluk oranı açıklandı!

20:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Vatandaşa domuz eti yediren firmadan pes dedirten savunma!

23:42 - Gündem

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yüzde 90,69 oyla yeniden seçildi

22:22 - Dünya

Çin Devlet Başkanı 12 yıl sonra Türkiye'ye geliyor

20:52 - Dünya

'İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı' madde madde ilan edildi

19:33 - Gündem

Fahrettin Altun: Tarihin utanç sayfalarında yerini alan bu soykırımı lanetliyoruz

17:58 - Gündem