Bazlama ekmeği nerdeyse her bölgenin severek tükettiği ekmeklerden biri. Türk mutfağının geleneksel olan bu ekmeği ile birçok şey yapmak mümkün. Hatta pizza bile...
Hazır gıda tüketmek istemeyen, "Evde kendi pizzamı kendim yaparım" diyenler için harika pratik bir tarif olan bazlama ekmeğiyle pizza, bugüne dek tattığınız lezzetleri unutturacak. İşte sizler için derlediğimiz bazlama ekmeğinde pizza tarifi...
BAZLAMA EKMEĞİYLE PİZZA TARİFİ (2 KİŞİLİK)
Malzemeler:
Bazlama ekmeği (büyük boy)
6 kaşık mayonez
100 gram sucuk
100 gram mantar
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
4 kaşık haşlanmış mısır
2 kaşık yeşil zeytin
2 kaşık siyah zeytin
250 gram kaşar peyniri
1 kaşık susam
1 kaşık kekik
Yapılışı:
Bazlama ekmeğini enlemesine iki ayırılıyoruz. İç kısmına ketçap sürüp kekik ilave ediyoruz. Ardından tüm malzemeleri ekliyoruz, kaşar hariç. Bu pizza yaklaşık 5 dakika içinde fırında olacaktır.
Hazırladığımız pizzamızı 180 derece önceden ısıtılmış fırına atıyoruz. Pişmeye yakın kaşarını da ilave ediyoruz. Yalnız pişme aşamasında dikkatli olmakta fayda var. Sık sık pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
Püf Noktaları:
1. Bazlama ekmeği pişmiş bir ürün olduğundan ötürü, diğer çiğ malzemelerle olan pişme süresini doğru ayarlamak.
2. Ekmeği fazla kurutmamak.