Mustafa Destici'nin açıklamalarından satır başları:
Her gün yaklaşık 10-12 program yapıyoruz. Rahmetli Muhsin Başkanımızın bize ki siyasi emanetinden biri partimiz biri de Alperen Ocakları. Tüm illerde görev yapan arkadaşlarımız bu görevi yerine getiriyorlar. Bizler tabi ki Türklük gurur ve şuuru üzerine bütün bunlarla birlikte çağın ilmiyle donanmış ve geri kalmamış bir gençlik hayaliyle yaşadık. Rahmetli şehit liderimiz Muhsin Başkanımız nasıl bir gençlik hayal ediyorum diye anlattığında, "Bir elinde bilgisayar bir elinde Kur'an-ı Kerim" diyordu. Bu gençlik bu salonda var sizlerle gurur duyuyorum.
3 genç babasıyım tabi çok fırsat bulamıyorum bu seçim atmosferinde eve gitme fırsatım olmadı. Çağ akıyor, annelerimiz ninelerimizden farklı bir hayat yaşadı. Biz de babalarımızdan farklı bir çağda yaşıyoruz. Çağın gerektirdiği gibi yaşama hakkımız var. Özüne bağlı kaldığı sürece işte nedir Türk kültürüdür, ahlakıdır, elbette inancıdır.
Bize bağımsız bir devlet bırakıldı, bizim içinde en büyük sorumluluk sizlere özgürce yaşayabileceğiniz bir devlet bırakmaktır. Alperen gençliğinin hedefi olan odur. Hepimizin kulluk vazifesi vardır.
Bir yerde haksızlık görüyorsak bunu düzeltmek için elimizden geleni yapmalıyız. Biz insanları inancına, mezhebine, etnik kökenine göre değerlendirmiyoruz. "Yaradılanı severiz yaradandan ötürü" diyen Yunus Emre'nin torunlarıyız. Gençlik aslında temel olarak biz böyle bir gençlik arzu ediyoruz. BBP bir gençlik hareketidir.
SORULAR
Yeni dönemde gençlerle ilgili projeleriniz neler olacak?
Cumhur İttifakımız 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı verilen bir mücadele ile kuruldu. Gençlerimiz ittifakımız içerisinde önemli bir yer tutuyor. Ben lise hayatımı yaşadığımda 73 kişilik sınıflarda okudum. Şimdi bugüne geldiğimizde en fazla 30 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor. Öğretmenlerimize baktığımızda o dönemki sayılarla kıyaslanmayacak bir şekilde artmıştır. Eğitim bizim için en önemli konularımızın başında gelmektedir.
GENÇLERE GÜZEL HABER: EV HİZMETLERİ PROJESİ
Üniversite öğrencilerimiz kiralarla ilgili sıkıntılar çekiyor. Yurt hizmetleri gibi bir ev hizmetleri genel müdürlüğünün kurulması ve evler kiralanarak gençlerimize tahsis edilmesi ve gençlerimize üniversite hayatında kolaylık sağlamasını istiyoruz. Biz bunu proje olarak sunduk.
Siyasette olma motivasyonunuz nedir?
1978 senesi Sivrihisar İmam Hatip Lisesi'nde okuyorum, yatılı sınavına girdim ve kazandım. Ankara Merkezi Lisesi'ne geldik. O zamanlar siyaset çok hızlı, bizim olduğumuz yerde solcular yok. 42-43 yıldır siyasetteyim. Akşamları ve hafta sonları seminerlere gidiyoruz. Muhsin Başkan da bize seminer vermeye geldi, o zaman tanıştık ve şehadetine kadar da beraber olduk. Siyasetteki motivasyonumuz bizim bir fikrimiz, misyonumuz var. Bunun özü devletimiz var olsun, milletimiz bir olsun.
Ekonomiyle ilgili hedefleriniz neler?
Biz toplumumuza müreffeh bir hayat vaat ediyoruz. Türkiye ekonomisinin iki temel problemi var biri cari açık biri de bütçe açığı. Cari açık dış ticaretle ilgili bir şey. İhracatla ithalat dengesi bozulduğunda elbette ki onu bir yerden karşılamanız lazım. 100 milyar dolar gibi bir dış ticaret açığımız var. Biz bunun belli bir kısmını turizmden karşılıyorduk, pandemi ile birlikte cari açığımız yükseldi. Pandemi nedeniyle artan fiyatlar Türkiye'yi çok etkiledi. Enerji ithalatından kaynaklanan açık. Biz benzini, doğal gazı dışarıdan ithal ediyoruz ve bunlara da 100 milyar civarında para ödüyoruz. O nedenle Türkiye son yıllarda önemli adımlar attı. Nükleer Santral kuruldu.
İsviçre'de bile nükleer santral var ama sırf Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığımız devam etsin diye bize kurdurmadılar. Bize yıllarca bize denizlerimizde doğal gaz aratmadılar. Karadeniz'de değeri 100 milyarlarca dolar olan doğal gaz rezervleri bulundu ve şebekeye bağlandı.
Türklüğü ayaklar altına alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türklüğü kimse ayaklar altına alamaz buna biz müsaade etmeyiz. Türk asırlarca 3 kıtada at koşturmuş dünyaya nizam getirmiş bir milletin adıdır. Türklük kavramını biz bu şekilde değerlendiriyoruz. Biz hiçbir ırkçı olmadık.
Hangi partiye oy vermeliyiz?
Ülkemiz tarihi bir seçime gidiyor. Bazı seçimler kritikti, tarihiydi. Şimdi sistem değiştirdik neden çünkü darbelerle sisteme müdahale edilmesin diye. Temsilde adalet daha da güçlensin diye. Yeni sistemle birlikte burada ne olmuş buna bakmak lazım. Son seçimde halkın oyu yüzde 99,05 puanla Meclis'te temsil bulmuş. Bunları anlatmıyorlar, neymiş tek adam rejimi. Neymiş Cumhurbaşkanı aynı zamanda partinin genel başkanıymış, biz de uyum yasalarıyla farklı önerilerimiz oldu. Neticede bir ittifakla oluşmuş bir sistemdi. Tek adam rejimi diyenler ne yapıyorlar şuanda? Kılıçdaroğlu seçilirse CHP Genel Başkanlığını bırakacak mı? Onunla birlikte 5 tane daha parti başkanı var onlar da parti başkanlığını bırakmayacak.
Muhsin başkanın davasında son durum nedir?
Bizim için en önemli konu, Muhsin başkanın katillerinin bulunması. İki kez takipsizlik kararı verildi ve bunları kaldırttık. Yüksek dereceli 9 devlet memurunun yargılanması sonuçlandı ve 5 tanesi ceza aldı. Kahramanmaraş adliyesinde 20 kişinin yargılandığı dava devam etmektedir. İlk bu şehadet süreci meydana geldiğinde en az 9 kişilik kaza komisyonu oluşturulması gerekirken 3 kişi görevlendirilmişti. Biz hiçbir zaman peşini bırakmadık ve bırakmayacağız.