Beşamal soslu krep lazanya nasıl yapılır? Kıymalı lazanya tarifi...

Haber 7 - İtalya'nın en karakteristik lezzetlerinden biri olan lazanya, kıyma ve özenle hazırlanan lazanya hamurundan yapılır. Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olan lazanyanın tam kıvamında yapılabilmesi için birkaç önemli püf noktaya dikkat edilmesi gerekir. Son günlerde olduk

Yaşam - 3 yıl önce

Krep lazanya, dünya mutfağında büyük bir öneme sahip hem besleyici hem de oldukça lezzetli olmasının yanında her kültür kendi mutfağına göre farklı bir yorumla hazırlamaktadır. Türk mutfağında ise patlıcan, ıspanak ve en çok da kreple denenmektedir. İşte kreple yapılan tam kıvamında lazanya tarifi...

Beşamel Soslu Krep Lazanya Nasıl Yapılır?

Krep İçin Malzemeler:

2 su bardağı un

2 su bardağı su

Yarım su bardağı süt

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı kadar tuz

Kıyma Harcı İçin Malzemeler:

250 gr kıyma

2 adet domates

1 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

1 diş sarımsak

Rendelenmiş kaşar peyniri

Karabiber, ve tuz

Beşamel Sos İçin Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

Tuz ve karabiber

Lazanya Hazırlanışı

Krep lazanyaya ilk olarak krepleri hazırlayarak başlanabilir. Krep için derin bir kap alınır ve içerisine yumurta, süt, su ve zeytinyağı eklenip karıştırılır. İyice karıştırdıktan sonra üzerine un ilave edilir. Hazırlanan karışım pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpılır ve üzeri kapatılarak buzdolabında takribi 30 dakika bekletilir. Krep hamuru dinlendikten sonra krep tavasında en olabilecek en ince şekilde pişirilir. 

Krepler hazırlandıktan sonra beşamel sos hazırlanır. Beşamel sos için ilk olarak tereyağı ve un bir tencerede kavrulur. Kavrulan unun üzerine çırpılarak süt eklenir. Sütü ekledikten sonra baharatlar da eklenir kısmen yoğun bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir. 

Beşamel sosu da yapıp dinlemeye bıraktıktan sonra kıymalı harç hazırlanmaya başlanabilir. Orta boy bir tencereye tereyağı ve ince ince kıyılan soğanlar eklenerek iyice kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra kıyma eklenir ve kıymanın suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirmeye devam edilir. Kıyma kavrulduktan sonra üzerine domates salçası, rendelenen domates ve karabiber eklenir. Son olarak tuz ve yarım çay bardağı su da eklendikten sonra 1-2 tur pişirdikten sonra altı kapatılır ve dinlenmeye alınır. 

Çilekli sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Çilekli irmikli tatlısı tarifi...

Tüm malzemeler tek tek hazırlandıktan sonra hepsini doğru şekilde birleştirip fırına atma zamanı...

İlk olarak fırın 170 derece ayarlanır. Büyükçe bir fırın kabı alınır ve tabanı 2-3 kaşık beşamel sos gezdirilir. Krepler fırın kabının şekline göre kesilir ve beşamel sosunun üzerine konur. Krepin üzerine de kıyma harcı bolca konur ve kıymanın üzeri de beşamel sosla kapatılır. Beşamel sosun üzerine de rendelenen kaşar ve onun üzerine yeniden krep, kıyma, beşamel sos ve kaşar şeklinde tepsi dolana kadar devam edilir. 

Hepsi bittikten sonra 170 derecelik fırında peynirler eriyinceye kadar 25-30 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edilebilir. Afiyet olsun...

Haftanın Öne Çıkanları

Bodrumspor, Spor Toto 1. Lig'e yükseldi

2022-05-29 23:21 - Spor

Alperen Duymaz eşi kübra Kelkit kaç yaşında ne iş yapıyor?

2022-05-26 08:55 - Gündem

Cem Bölükbaşı, Monako'daki F2 yarışında 11. oldu

2022-05-29 13:45 - Spor

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'ya resti çekti: Somut adım atılmazsa süreç ilerleyemez

2022-05-25 20:20 - Gündem

Ukrayna, Litvanya'dan daha fazla M113 Zırhlı Personel Taşıyıcı alacak

2022-05-26 01:59 - Dünya

Bu yıl 7,4 milyon ton plastik atığın geri dönüştürülmesi bekleniyor

2022-05-29 15:18 - Ekonomi

Sıfırcı öğretmene beraat kararını Yargıtay bozdu!

2022-05-26 12:06 - Gündem

Muazzez Ersoy'un ilk eşi kimdir oğlu Ender Diril'in babası kimdir?

2022-05-27 16:53 - Gündem

ŞOK 1 Haziran 2022 Aktüel Kataloğu! Kamp sandalyesi, klima, çadır, oturma grubu ve mobilya ürünleri

2022-05-30 17:35 - Gündem

Yeşim Salkım kaç yaşında kızı kimdir? Yeşim Salkım gençliği

2022-05-28 17:24 - Gündem

İlgili Haberler

Kıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzet

19:07 - Yaşam

Kırlentlerin içine bu baharatı yerleştirin: Evinizin atmosferi değişsin!

11:47 - Yaşam

Patlıcan kızartırken çok yağ çekmesin: Yağına 1 kaşık ekleyin! Hem çıtır hem hafif olsun

11:33 - Yaşam

Sakız kirliliği: Dünyayı tehdit eden bir plastik sorunu

11:22 - Yaşam

Yeni halınızdaki tüylenmeyi jiletle etkili ve pratik bir şekilde temizleyin!

14:37 - Yaşam

Günün Manşetleri

Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi! Nedeni resmen açıklandı

18:37 - Politika

İstanbul'da kar yağışı başladı

17:07 - Gündem

Fransız vekilden ilginç talep! ABD'den Özgürlük Heykeli'ni geri istedi

17:03 - Dünya

Son dakika: Erdoğan'dan dünyaya çağrı! İsrail çizgiyi iyice aştı

15:48 - Politika

Gazi şehrinin toplu taşımasında yeni çağ: Gaziray

14:53 - Gündem