Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır...
Limonlu sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına limonlu sirkeli su içmek zayıflatır mı?
Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir?
Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir. Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir:
Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.
Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur.
Hazımsızlığa iyi gelir.
Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.
Ağrı kesici etkiye sahiptir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.
Ağızdaki iltihabın kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Yanık tedavisinde oldukça etkilidir.
Kanı temizler.
Güçlü bir idrar söktürücüdür.
Yumurtalıkları güçlendirir.
Böğürtlen Kökü Nasıl Tüketilir?
Böğürtlen kökü kaynatılarak çayı yapılabilir. 1 tatlı kaşığı kuru böğürtlen kökü, 1 bardak kaynayan suyun içine atılır ve 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Hazırlanan çay gün içinde içilir.
Böğürtlen Kökü ve Isırgan Otu Çayı Kürü
1 tatlı kaşığı kuru böğürtlen kökü, 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ısırgan otu 1 bardak kaynamış suyun içine atılır ve 10 dakika demlenir. Demlendikten sonra içilir. Bu çayın özellikle kadınlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilir. Rahmi güçlendiren ve yumurtalıkları uyan ısırgan otu ve böğürtlen kökü çayı, hamile kalma olasılığını yükselttiği aktarılır.