C vitamini deposu "altın mandalina" ile tatlı lezzet: Kamkat reçeli tarifi

Çince 'altın mandalina' anlamına gelen kamkat meyvesi, hastalıklara karşı kalkan tam bir C vitamini deposu! Kamkat ile yapılacak en lezzetleri tatlardan biri: kamkat reçeli tarifi!

Yaşam - 1 ay önce

Üzüm büyüklüğünde ve portakala benzeyen yapısıyla dikkat çeken kamkat meyvesi, turunçgil ailesinin en ufağıdır. Çince bir kelimeden gelen kamkat ismi, "altın mandalina" anlamına geliyor. Omega 3, vitamin A ve vitamin C açısından oldukça zengin olan kamkat meyvesi, oldukça sağlıklı bir besin.

Kabuğuyla yenebilen kamkatın saf hali biraz acı. 'Ben limonu bile yerim' diyenler için lezzetli bir meyve olabilir ancak normalde biraz acımsı bir tadı vardır. Yanı sıra, kamkat reçeli, kamkatı tatlandırmanın ve lezzetini zirveye taşımanın eşsiz bir yoludur.

Kış aylarında şifa niyetine tüketilebilecek bu meyve; öksürüğe ve göz sağlığına iyi gelir. Kalp sağlığını destekler ve kilo vermeye yardımcı olur. O halde gelin, kamkat ile lezzetli bir reçel yapalım!

KAMKAT REÇELİ NASIL YAPILIR?

Limon reçeli veya turunç reçeli seviyorsanız kamkat reçeline kesinlikle bayılacaksınız! İşte, en lezzetli kamkat reçeli tarifi...

Kamkat Reçeli İçin Malzemeler:

Yarım kilo kamkat2,5 su bardağı su2 su bardağı şeker (yoğun şekerli bir tat istiyorsanız biraz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz)Yarım limon

Kamkat Reçeli Yapılışı:

Adım 1:

Şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu kaynatalım. Kaynamaya çıkınca limon suyu ekleyelim ve 10-15 dakika kadar kaynamaya bırakalım. Bu sırada kamkatların acısını alalım.

Adım 2:

Kamkatları dilimleyelim (3-4 dilime bölmek yeterli). İçindeki çekirdekleri alalım.

Adım 3:

Kamkatların acı çıksın diye 3 posta kaynatalım. Her seferinde kaymaya çıkınca suyunu boşaltıp yeni su ekleyelim.

Adım 4:

Şerbet ağdamsı bir kıvama gelince acısı alınmış kamkatları şerbetin içine atalım ve kaynatma işlemine devam edelim. 10-15 dakika kadar kaynasın. Kıvam alınca hazır demektir.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir:

4 malzemeli pratik kış tatlısı: Milföy ve elmanız varsa 10 dakikada hazır!

Kışın sıcacık lezzeti: Tarçınlı çörek tarifi! Kokusu evinizi sarsın

#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Haftanın Öne Çıkanları

Abdülkerim Bardakcı, PFDK'ya sevk edildi

2025-02-05 01:03 - Spor

PFDK'den Abdülkerim Bardakcı kararı!

2025-02-05 22:57 - Spor

Meta, binlerce kişiyi işten çıkaracak

2025-02-08 11:18 - Ekonomi

Trump'ın skandal Gazze planının akıl hocası ortaya çıktı! Kushner'ın sözlerini hatırlattı

2025-02-06 06:13 - Dünya

Adına Aşk Diyorlar 12.bölüm fragmanı: Abhi başkasıyla mı evleniyor? Büyük hüsrana uğradı!

2025-02-04 15:48 - EshaTv

AB liderleri, yarın Brüksel'de bir araya gelecek

2025-02-02 15:23 - Dünya

Yavaş’ın siyasi kariyerinin dönüm noktası: 3 seçeneği var! İmamoğlu’nun tuzağına düşebilir

2025-02-05 20:23 - Politika

Milli Savunma Bakanı Güler, Macaristanlı mevkidaşı ile bir araya geldi

2025-02-03 14:03 - Gündem

Bakan Fidan, Hamas yetkilileriyle görüştü

2025-02-02 20:53 - Gündem

Mısır'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

2025-02-03 17:58 - Politika

İlgili Haberler

Hamur işinin Osmanlıcası: Vetrika tarifi

16:53 - Yaşam

Köfteniz kuru ve sert olmasın: Yumuşacık köfteler için 1 su bardağı ekleyin!

18:22 - Yaşam

Bolu'dan geleneksel lezzet: Düğün çorbası tarifi

11:17 - Yaşam

Portakallı sultan sarması tarifi: Hem göze hem damağa hitap edecek

17:13 - Yaşam

Sadece %5’lik bir kesim görseldeki gizli sayıyı bulabilir!

15:03 - Yaşam

Günün Manşetleri

Alperen Berber, Avrupa şampiyonu

22:47 - Spor

Çorum'da bir kadın evine giren gaspçılarca öldürüldü

22:43 - Gündem

Trump etkisi! Yılın 12. rekoru kırıldı: Altının ons fiyatı zirveye çıktı

22:38 - Ekonomi

Rangers - Fenerbahçe! İlk 11'ler

22:33 - Spor

Bakan Kurum'a Hatay'dan hemşehrilik beratı

21:38 - Ekonomi