Yol ve köprü gibi ulaşım projelerinin, geçtikleri bölgelerde ve çevresindeki gayrimenkuller üzerinde değer artışına neden olduğunu söyleyen Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, bu rakamın yüzde 50 daha artmasını beklediklerini ifade etti.
Gayrimenkul değerler konusunda global yatırımcılara yatırım danışmanlığı hizmeti veren Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihi ile ilgili polemiklerin dikkatleri tekrar bölgeye yönelttiğini söyledi.
Gül, bugüne kadar ulaşımın sadece deniz yoluyla yapıldığı bölgede, ilk defa bir köprü bağlantısının kurulacak olmasının projeyi daha da ilgi çekici hale getirdiğinin altını çizdi.
Yol ve köprü gibi ulaşım projelerinin, geçtikleri bölgelerde ve çevresindeki gayrimenkuller üzerinde değer artışına neden olduğunu hatırlatan Gül, özellikle Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarının yer aldığı Gelibolu ve Lapseki ilçeleri ile çevrelerindeki alanlarda en az iki kat değer artışı görüldüğünü, bu rakamın yüzde 50 daha artmasını beklediklerini söyledi. Bölgedeki hareketliliği hem ofislerinden, hem de tapu işlemlerinden takip ettiklerini ifade eden Gül Gül, Çanakkale genelinde konut imarlı arsaların ortalama metrekare satış fiyatının 875 TL’ye ulaştığına dikkat çekti.
Bölgedeki fiyat dengesiyle ilgili bilgi veren Gül Gül “Arsaların fiyatları konumlarına, yola ve denize yakınlığına göre değişiyor. Ancak genel olarak bilgi vermek gerekirse; Çanakkale genelinde konut imarlı arsaların ortalama metrekare satış fiyatı 875 TL’ye ulaştı diyebiliriz. Son bir yılda yüzde 40 civarı artan arsa fiyatları önümüzdeki aylarda yüzde 45-50 oranında daha artacaktır. Lapseki merkezde konut fiyatları 3 bin 500-5 bin 500 TL/m2 seviyelerine gelirken, Gelibolu’da ise konut fiyatları 4 bin 500-6 bin TL/m2 seviyelerine ulaşmış durumda. Yakın zamanda Çanakkale’ye doğru yoğun bir hareketlilik göreceğiz” dedi.
“Turizm yatırımları da artacak”
Çanakkale Köprüsü’nün önemine değinen Gül, bugüne kadar bölgede sadece deniz yoluyla ulaşım sağlanırken şimdi dünyanın en uzun köprüsünün inşa edildiğine dikkat çekti. Gül “İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir hattı boyunca devam eden otoyol ve çevre yollar da bölgede gayrimenkul piyasasını direkt olarak etkileyen kriterleri oluşturuyor. Ayrıca Gebze-İzmir Otoyolu bağlantısı da düşünüldüğünde Marmara ve Ege Bölgeleri, tüm Türkiye'yle direkt ve kesintisiz bağlanmış olacak. Bu durum başta lojistik sektörünü de etkileyecek. Öte yandan; Ayvacık, Akçay, Ayvalık bölgesinde, Geyikli, Bozcaada bölgelerinde turizm yatırımlarının da artması sözkonusu olacak” diye konuştu.