Cenk Tosun'dan Weghorst ve Muleka sözleri

Haber 7 - Beşiktaş'ın yeni transferi Cenk Tosun, Avusturya kampında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Spor - 2 yıl önce

Beşiktaş'a geri dönen Cenk Tosun, Avusturya kampında BeIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın yeni transferi Cenk Tosun, 'evine' geri döndüğü için çok mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Beşiktaş'tan hiç ayrılmadım, kısa bir tatile çıkmış gibi oldum"

"Yuvama, evime, beni Cenk Tosun yapan yere döndüm. Çok mutluyum. Kulüpten ayrılmak kolay olmadı. Her şey güzel gidiyordu. Hoca değişimleri ve sakatlıklar beni etkiledi Ben Beşiktaş'tan hiç ayrılmadım. Kısa bir tatile çıkmış gibi oldum. Avrupa'da futbol oynamam güzel bir tecrübe oldu."

"Şenol Güneş Milli takım için çok değerli"

"Hayatımda iki Şenol var, ikisi de çok değerli. Babam zaten sürekli benimle. Abi-kardeş gibiyiz. Menajerliğimi de yapıyor. Şenol Güneş de benim iyi ve kötü zamanımda hep arkamda durdu. Şans verdiği dönemde genelde iyi performanslar gösterdim. Ülkemiz için çok değerli bir insan kendisi. A Milli Takım'da gençleştirme durumu var. Her şey değişti. Kolay şeyler değil. İki maç sonra başarı bekleyecek bir zaman yok. Milli Takım için zaman tanınmalı. Ben de orada artık gereken ağabeyliği yapacağım. İyi yerlere geleceğiz. Son turnuvada iyi sonuçlar aldık. Devam ettirmek istiyoruz."

"Benfica maçını unutamıyorum"

"Benfica maçını unutamıyorum. Canlı izleyenler bana o durumu anlatırken gözleri doluyor. Devre arasında maça girmiştim. 3-0 yenik durumdayken, taraftarlarımız bizi alkışladı. 12. adam motive etti. Normal bir gol atsaydım geri dönüş olmayabilirdim. Öyle bir gol attım ki takım da motive oldu. 5 dakika daha olsa daha farklı olurdu. O maç benim aklımdan hiç çıkmayacak. Unutamadığım maçlardan biri."

"Hayalim ileride Beşiktaş teknik direktörü olmak"

"Futbolu bırakınca elbette planlarım var. Futbolun içinde kalmak istiyorum. İki planım var ama daha karar veremedim. Hocalıktan devam etmek istiyorum. Ya da daha fazla sportif direktör tarzında bir şey olmayı düşünüyorum. Daha uzun süre futbolu bırakmak istemiyorum. Ama bırakınca futbolun içinde kalmak istiyorum. Beşiktaş ve A Milli Takım'da oynama hayalim vardı. Bunları başardım. Beşiktaş'ta teknik direktörlük neden olmasın? İleride tecrübe kazandıktan sonra neden hocalık yapmayalım? Çok isterim."

"Valerien İsmael ağır idmanlar yaptırıyor"

"İdmanlar çok yoğun ve ağır geçiyor. Almanya'da da kamplar geçirdim, burada da geçirdim. Hocamız çok agresif ve ağır idmanlar yaptırıyor. Ama takımın ihtiyacı var. Sakatlık önleyici de oluyor. İdmanda yoruluyorsun ama dünyanın en güzel hissi gibi geliyor. Hocanın zor bir sistemi var. Doğru oynandığın iyi işler yapabileceğin bir sistem. Çok koşman gerekiyor. İnşallah sakatlıklar vermeyiz. Hazırlık maçlarıyla birlikte güzel geçecek. Öyle bakıyoruz.""Muleka ve Weghorst'un imza atmasına çok sevindim"

"Rekabet her zaman olacak. Çok güzel bir şey. Rekabetin olmadığı yerde başarı olmaz. Rehavet çöker. Demba Ba, Gomez, Aboubakar gibi isimlerle rekabete girdim. Her sene 10-15 gol attım. Muleka ve Weghorts'un imza atmasına çok sevindim. Ben kötü olunca, onlar, onlar kötü olunca ben atacağım. O atacak, bu atacak ve takımı şampiyon yapacağız. Dünya Kupası ile birlikte fikstür zor olacak. Bence 3 forvetle lige başlamak çok mantıklı şey. Weghorst'u Wolfsburg'da oynarken izliyordum. Gomez benzeri bir forvet. Hoşuma giden bir forvet. Burnley'de sıkıntılı zamanlar geçirdi ama orada oynamak kolay değil. Taktik uymadı belki de. Premier Lig apayrı bir lig. Adapstasyon ve tempo yüksek. Weghorst çok iyi işler yapacak. Öyle düşünüyorum."

"Her zaman aklımda Beşiktaş vardı"

"Başkandan Allah razı olsun. Dediğinin arkasında durdu. Zor dönemimde bile bana yardımcı oldu. Beşiktaş'ın kapısının açık olduğunu gösterdi. Premier Lig'den geliyorum. Her zaman aklımda Beşiktaş vardı. Aramızda büyük bir pazarlık olmadı. Pazarlık konusuna girmeyiz. Bu işin uzaması çok farklı şeylerle ilgiliydi. Şu anda mutlu olduğum yerdeyim. Beşiktaş'a geri döndüm. 2014, 2015, 2016'da çok güzel arkadaşlıklar hatta kardeşliğimiz vardı. Çok güzel bir oyuncu grubumuz vardı. Masadan herkes ayrılmaya başladı. Ta ki sadece Necip kalana kadar (gülerek). Necip'i de yalnız bırakmak olmaz. Ben de geri döndüm. Umut Meraş, Kartal olsun, birçok arkadaşımız var.""23 numarayı giymek istiyorum"

"23 numaralı formayı giymeyi çok istiyorum. Welinton giyiyor şu an o formayı. Welinton'a soracağım bana 23 numaralı formayı verir misin diye. Verirse çok sevinirim. Welinton çok iyi bir insan. Welinton bana 23 numaralı formayı verirse onu yemeğe götürürüm. Ne isterse yaparım."

"Atiba'ya hayranım"

"Oğuzhan bu kulübe büyük katkılar verdi bence. İyi işler yaptı. Çok büyük bir futbolcu ve yetenek. Onu da sakatlıklar ve başka şeyler etkiledi. İstediği başarıları elde edemedi. Ama onun çok iyi bir kalbi olduğunu düşünüyorum. Hakkında hayırlısı olsun. Güzel bir yere imza atsın. O benim arkadaşım değil, hayat boyunca bir kardeşim gibi. Zaten telefonla da konuşuyoruz. Bağı koparmadık. Başarılar diliyorum.

Atiba çok değişik bir adam yahu. Kulüp açıklayınca resme baktım, adam hiç mi değişmez! İfadesi, vücut dili. Hiç yaşlanmıyor. Bu takımda olması büyük bir avantaj. Arkadaşım, kaptanım. Ona teşekkür etmek istiyorum. İdmanda koşularda bile en önlerde koşuyor. Hırslı, istekli. Ona hayranım."

"Kaptanlığı severek üstlenmek isterim"

"Ailemi çok seviyorum. Bunu her yerde söylüyorum. Babamın önemini herkes biliyor. Buralara geldiysem babam sayesinde geldim. Hem ben hem de ablam için çalıştı. Evlenince eşim ve çocuklarım var. Evde hayatı bana kolaylaştırıyorlar. Avusturya'dan herkese selam gönderiyorum. Kaptanlık için hoca ile görüşmemiz olmadı. Gaziantep'ten gelen toy bir Cenk Tosun yok. Hocam bana kaptanlığı layık görürse şerefle üstlenirim. Kardeşlerim ve arkadaşlarım da beni saygıyla destekliyorlar. Severek o pozisyonu üstlenmek isterim. Ama hocanın kararı bu. Kaptanlık ekibine dahil olursam, üstüme düşeni yaparım."

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Petrol zengini ülkeyle kritik anlaşma! Türkiye'den transfer edecekler

2022-07-05 13:20 - Ekonomi

İzmir'de şarampole devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

2022-07-04 12:55 - Gündem

ABD'de geçit törenine ateş açıldı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

2022-07-04 21:24 - Dünya

Zeynep Erkunt Armağan evli mi eşi çocukları kimdir?Zeynep Erkunt Armağan kimin kızı?

2022-07-06 09:41 - Gündem

Sarallar Çetesi kimdir? Sarallar Çetesi kaç kişi? Sarallar operasyonunda tutuklanan isimler...

2022-07-06 13:16 - Gündem

"Yerler kirlenmesin" diye ayakkabılarını çıkartıp mağazaya giren çiftçi o anları anlattı

2022-07-04 22:28 - Gündem

Şanlıurfa'da 4'ü uzun namlulu 8 silah ele geçirildi

2022-07-04 21:09 - Gündem

SPK'dan Koroplast'a halka arz onayı

2022-07-01 00:35 - Ekonomi

THY, Airbus A350-900 tipi 7'nci uçağı filosuna kattı

2022-07-07 02:06 - Ekonomi

Marvel evrenine yerli rakip: T World Sinema Evreni

2022-07-05 12:34 - Teknoloji

İlgili Haberler

Metin Şentürk: Derbinin VAR kayıtlarını ben inceleyeceğim

15:18 - Spor

Mourinho'nun gözüne kestirdiği Galatasaraylı!

14:23 - Spor

Van Bronckhorst geldi Svensson yeniden doğdu

14:13 - Spor

Mauro Icardi'nin Fenerbahçe ısrarı!

14:08 - Spor

Böylesini görmediniz! Cep telefonu kamerasıyla VAR'a gitti

13:42 - Spor

Günün Manşetleri

Türkşeker fabrikalarına 1350 geçici işçi alınacak

15:27 - Ekonomi

İsrail'den siber terör saldırısı! Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması

15:08 - Gündem

Vietnam ve Kuzey Kore savunma alanında güçlerini birleştiriyor

15:02 - Dünya

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Altay BM'de Gazze'nin sesi oldu

14:52 - Gündem

Konya Büyükşehir Şehit Ve Gazi Yakınlarını Düzenli Ziyaret Ederek Gönüllere Giriyor

13:57 - Gündem