CHP'de beklenen son! Açık kavga başladı

CHP Genel Başkanı Özel'in 'cumhurbaşkanı adayı değilim' açıklamasının ardından CHP'de beklendiği gibi İmamoğlu-Yavaş yarışı kızıştı. İki başkan artık dolaylı olarak değil, doğrudan birbirlerine yönelik ithamlarda bulunmaya başladı.

Politika - 8 saat önce

 HABER7

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Habertürk Tv'de bir televizyon programında cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş arasında kavganın fitilini ateşleyeceği belirtiliyordu. CHP'deki beklenen kavga resmen başladı. Mansur Yavaş'ın ilk girişiminin ardından Ekrem İmamoğlu da açıktan savaşı açtı.

YAVAŞ İLK KURŞUNU KURULTAYDA SIKTI

Özel'in seçimlere daha 4 yıl varken cumhurbaşkanlığına aday olmadığını ilan etmesi gözlerin CHP'de adaylık için ismi öne çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a çevrilmesine neden oldu. Özel'in çok erken yaptığı 'aday olmayacağım' açıklaması sonrası ilk atak ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. CHP'nin tüzük kurultayında belediye başkanlarının konuşmasına ilişkin konu üzerine gerilim yaşandı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının ardından sahneye çıkarak konuşma yapacağı bilgisinin kendisine yalnızca 1 saat önce iletildiğini söyleyerek tepki gösterdi. Yavaş "Polemik çıkarmak istemiyorum ama Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi bir konuşma yapmak isterdim, Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve fikirlerimi de açıklamak isterdim. Ama maalesef bir saat önce bana telefon açılıp 'Siz de konuşun' dendi. Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine yani Ekrem mi Mansur mu şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum. Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın görüşü ve açıklaması belli. Biz 14 tane Büyükşehir Belediye Başkanıyız sadece ikisini konuşturursanız buradan biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz. Yani ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın. Ya da ileriye dönük bir şey düşünülüyorsa ikimiz de aynı şeyleri anlatacağız aynı duygulara sahibiz. En azından bir gece öncesinden promter hazırlayarak bir konuşma hazırlayabilirdik. Biz de Türkiye’ye bir mesaj verebilirdik." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: BENİM YOL ARKADAŞIM DEĞİLDİR

Mansur Yavaş'ın kurultayda ilk hamleyi yapmasının ardından Yavaş'ın sözde gönlünü almak için "abi" diyerek konuşan İmamoğlu, bugün beklenen hamlesini yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı bir konuşmada isim vermeden Mansur Yavaş'a kendisinin yol arkadaşı olmadığını söyledi. İmamoğlu, "Zaman, hele hele aynı odada, aynı mekanda, aynı çatı altında siyaset yapan insanların 'Sen benim ayağıma bastın, sen benim koluma dokundun, yüzüme sert baktın' zamanı değildir. Bununla uğraşan kim varsa benim yol arkadaşım değildir, nokta!" şeklinde konuştu.

"İMAMOĞLU TERBİYESİZLİK YAPTI"

Gazeteci Abdülkadir Selvi de CHP içerisindeki kaynamayı geçtiğimiz ay yazdığı bir yazıda dile getirmişti. Selvi, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında geçen bir telefon konuşmasını ve yaşanan gerginliği aktarmıştı.

Yavaş'tan İmamoğlu'na: Terbiyesizlik etti! CHP kurultayı öncesi bomba kulisler

 Türkiye Belediyeler Birliği seçimi öncesi iki belediye başkanının bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyleyen Selvi, Mansur Yavaş'ın Ekrem İmamoğlu’nun yüzüne telefon kapatarak 'Terbiyesizlik etti' dediğini söylemişti. Selvi, yaşananlar sonrası tartışmalı Paris olimpiyatlarında Özgür Özel'in iki ismi bir araya getirme çalışmalarına rağmen, Mansur Yavaş'ın uzak durmayı tercih ettiğini ifade etmişti.

Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı değilim

ÖZEL: ADAY OLMAYACAĞIM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusunu çok net olarak cevaplamıştı. Özel, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna "Cumhurbaşkanı adayı değilim çok net. Ben neye adayım biliyor musunuz? Ben cumhuriyetin 2. yüzyılının ilk genel seçimlerinde CHP'yi yeniden iktidar yapmaya ve iktidar olduğu gece partinin genel başkanı olmaya talibim." diyerek cevap vermişti. 

#ESHAHABER.COM.TR
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'dan çarpıcı israil kararı! Resmen durduruldu

2024-09-18 20:58 - Dünya

Kütahya OBM'de Orköy destekleri devam ediyor

2024-09-14 18:33 - Ekonomi

Narin Güran cinayetinde DNA gelişmesi! 9 isme tutuklama talebi! Baba, anne, ağabey...

2024-09-12 22:03 - Gündem

Osimhen görücüye çıktı! Galatasaray Rizespor'a gol oldu yağdı

2024-09-14 22:07 - Spor

Eyüpsultan'da bir dilencinin üzerinden çıkan para şaşırttı!

2024-09-14 18:07 - Gündem

Beşiktaş'ta mutlu son! Sözleşmesi feshedildi

2024-09-13 20:38 - Spor

Bakan Yumaklı’dan G20 Zirvesi'nde tarım vurgusu!

2024-09-14 15:48 - Ekonomi

Yunanistan'a kaçmaya çalışan 4 FETÖ'cü sınırda yakalandı

2024-09-14 15:23 - Gündem

Bakan Fidan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

2024-09-13 14:27 - Gündem

TMO'nun 2024 dönemi çeltik alım fiyatları belli oldu

2024-09-13 17:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

CHP'den ayrılacak mı? Mansur Yavaş'tan muhalefete mesaj: Kirli siyasete alet olmayacağım

22:48 - Politika

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği Dervişoğlu: Hep yarınları konuştuk

20:43 - Politika

Bakan Kurum: Depreme dayanıklı, Avrupa’nın en güçlü adliye saraylarını inşa ediyoruz

18:53 - Politika

Anne- Bebek Kütüphanesi 1 yaşında!

18:33 - Politika

Bakan Fidan, Polonya Meclis Başkanı Holownia ile Ankara'da görüştü

18:17 - Politika

Günün Manşetleri

Kadınların girişimiyle 3 bin 500 yıllık Hitit keteni tekstil endüstrisine kazandırılacak

23:13 - Ekonomi

Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı

23:03 - Gündem

ROKETSAN'ın ALKA lazer silahı, dron tehditlerine karşı kalkan oluyor

21:18 - Teknoloji

Ankara'da "sahte bal üretenlere" yönelik operasyon

21:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gaziler Günü" mesajı

20:52 - Gündem