Soğan, binlerce yıldır şifa kaynağı olarak tüketilen tıp tarihine antibiyotik olarak geçen en sağlıklı besinlerden biridir. Ülkemizde hemen hemen her yemekte kullanılan soğan, yemeklere verdiği lezzetle birlikte tam bir şifa deposudur. Özellikle pişmemiş halde tüketilen soğan, vücudun iltihap ve enfeksiyonlardan arınmasına ciddi şekilde etki etmektedir. İşte her gün soğan yemenin faydaları...
Kayısının faydaları nelerdir? Kayısı nasıl kurutulur?
Her Gün Çiğ Soğan Yemenin Faydaları
Çiğ soğan, pişmiş soğan göre çok daha faydalıdır. Özellikle üzerine limon, zeytinyağı ve sumak gibi faydalı besinlerin eklenmesi soğanı daha da sağlıklı hale getirir. İç organları toksinlerden arındıran soğan idrar yolu iltihaplanmalarını temizler. Her gün yarım soğan yemenin faydaları şöyledir:
Dut kurusu çayının faydaları nelerdir? Beyaz dut kurusunu kürü ne işe yarar?
Sindirim sistemini güçlendirir.
Bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar.
Kemik yapısını güçlendirir.
Kemik erimesine karşı etkilidir.
Vücuttaki yağların yanmasını sağlar.
İltihapların vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Vücudu toksinlerden temizler.
Saçları güçlendirir.
Cildi güzelleştirir.
Kanser hücrelerine karşı savaşır.
Yüksek kolesterolün düşmesini sağlar.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.