Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İç cephe hedeflerimiz, bizim Kızıl Elmamızdır'

BM Zirvesi için gittiği Newyork’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İç cephe hedeflerimiz, bizim Kızıl Elmamızdır.” dedi.

Gündem - 6 saat önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu ABD'den yurda döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika ziyareti esnasında, Türkevi'nde, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Yeni anayasa” ve “iç cephe” açıklaması ile ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikkat çeken ifadeler kullandı.

İç cephenin bizi biz yapan değerler olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz aynı şeye sevinme, bunun yanında aynı şeye üzülme, aynı şiirde duygulanma, aynı marşta göğsümüzün kabarabilmesi halini hep birlikte yaşamalıyız. Bütün bunlarla beraber iç cephe hedeflerimiz, bizim Kızıl Elmamızdır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin yeni anayasa ile ilgili sorduğu, “Yeni Anayasanın zorunluluk olduğunu her fırsatta ifade ediyorsunuz. İlk 4 maddenin de Cumhur İttifakı'nın kırmızı çizgisi olduğunu söylediniz. Ancak muhalefetin çeşitli gerekçelerle sürece katılmama gibi bir direnci var. Muhalefetin bu ısrarlı uzlaşma arayışınızda samimi davranacağını düşünüyor musunuz?” soruya da cevap verdi.

“BİZİM İLK 4 MADDEYLE İLGİLİ HERHANGİ BİR SORUNUMUZ YOK”

Erdoğan, konu ile ilgili şunları söyledi;

“Muhalefetin bir defa başta bu ilk 4 madde olmak üzere, bu konularda zaten herhangi bir ciddiyeti söz konusu değil. Onlar bunu sadece söylerler. Ama bu noktada iktidar ne söyler ne düşünür, böyle bir düşünceleri yok. Biz Cumhur İttifakı olarak bu konuda durduğumuz yerdeyiz, kararlıyız ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. 

Türkiye'yi geleceğe, çağın gereklerine uygun, sivil, kapsayıcı, özgürlükçü yeni bir anayasa ortaya koymadan hazırlayamayız. Hiç de çekinmemeliyiz. Bakın dünya hızla değişiyor. 45-50 yıl öncesinin bakış açısıyla, üstelik darbeciler tarafından kaleme alınmış, yamalı bohçaya dönmüş bir anayasa ile bu değişime ayak uydurmak mümkün değil. Bizim çok diri, yeni bir anayasa ile geleceğe yürümemiz lazım. Konuyu ilk 4 maddeye sıkıştırmadan, “Biz nasıl bir anayasa yapmalıyız?” sorusuna odaklanmalıyız. Bizim anayasanın ilk 4 maddesiyle herhangi bir sorunumuz söz konusu değil.

“GÜÇLÜ BİR ANAYASA OLUŞTURACAĞIZ”

Bütün bunlarla beraber anayasanın satırları arasında dolaşan darbeci zihniyetle bizim problemimiz var. Ülkemizin gençlerinin geleceğini inşa edecek, onları dünya ile rekabete hazırlayacak vizyoner bir anayasaya bizim ihtiyacımız var. Biz bunu yapacağız. Zaten Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi hazırlıklarını yaptı. Biz aynı şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Bu hazırlıkları birbiriyle bütünleştirerek yolumuza inşallah devam edeceğiz. Güçlü bir anayasayı inşallah oluşturacağımıza inanıyorum.”

“İÇ CEPHE BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERDİR” 

30 Ağustos Zafer Bayramında yaptığı “İç cephe” konusuna da değinen Erdoğan, “İç cephe bizi biz yapan değerlerdir.” dedi.

Erdoğan, “Biz aynı şeye sevinme, bunun yanında aynı şeye üzülme, aynı şiirde duygulanma, aynı marşta göğsümüzün kabarabilmesi halini hep birlikte yaşamalıyız. Bütün bunlarla beraber iç cephe hedeflerimiz, bizim Kızıl Elmamızdır. 30 Ağustos konuşmamda ağırlıklı olarak bunun üzerinde durdum. Bizi o hedeflerden vazgeçirmeye, bizi yılgınlığa düşürmeye, bizi usandırıp umutsuzluk girdabına sürüklemeye çalışanlar, işte o iç cepheyi hedef alıyor. Biz o iç cepheyi çökerttirmeyiz. Orada çok kararlıyız. Bütün bunlarla beraber şunu bir defa demeliyiz. Zorluk mu var, aşarız. Sorun mu var, çözeriz. Sıkıntı mı var, birlikte üstesinden geliriz. Düştük mü, birbirimize tutunur yeniden kalkarız. Renklerimiz, şeklimiz farklı olabilir ama bir araya gelir en eşsiz motifi oluştururuz. İşte iç cephemizi çökertmeyi amaçlayanların odaklandığı yer bu ruh. Bu ruhu paramparça etmeye çalışıyorlar. Bir daha birbirimize tutunmayalım. Kendi kapsüllerimizde herkesten ayrı köşelerde ömür tüketip, yok olalım istiyorlar. Biz bunlara bu fırsatı da kesinlikle vermeyeceğiz. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

 

#ESHAHABER.COM.TR
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Türken'i ziyaret etti!

2024-09-22 20:57 - Politika

Dev maç bitti! Mourinho'ya göndermeler başladı

2024-09-21 23:22 - Spor

AFAD'dan 7 il için sağanak uyarısı

2024-09-23 00:48 - Gündem

Ferdi Kadıoğlu'nun takımı Brighton, 3 puanı kaçırdı

2024-09-22 19:07 - Spor

Palamut Gürcistan'a kaçtı!

2024-09-22 21:18 - Ekonomi

Bülent Uygun: Oynadığımız oyunla 1 puanı hak ettik

2024-09-21 20:07 - Spor

Fransa, hayat pahalılığının protesto edildiği kolonisi Martinik'e asker sevk etti

2024-09-23 16:18 - Dünya

Atık su kazısında göçük: 1 işçi öldü!

2024-09-23 17:27 - Asayiş

Kadın polisi şehit etmişti 'Pişman mısın?' diye sordular! Akılalmaz cevap...

2024-09-23 16:43 - Gündem

Fenerbahçe'den Galatasaray'a olay gönderme!

2024-09-21 20:03 - Spor

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Yerlikaya, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

01:53 - Gündem

Hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı

01:28 - Gündem

Bolu'da kaçak avcılara 500 bin lira ceza kesildi

01:22 - Gündem

Dışişleri Bakan Yardımcıları, BM 79. Genel Kurulu marjında diplomatik temaslarda bulundu

00:18 - Gündem

Kaldırımda yürüyen kadını bıçakla yaralamıştı! Zanlı hakkında yeni gelişme

23:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Genç milli halterci Muhammet Emin Burun'dan Dünya Şampiyonası'nda 2 gümüş madalya

02:12 - Spor

İçişleri Bakanı Yerlikaya, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

01:53 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Etiyopya ve Somalili mevkidaşlarıyla New York'ta görüştü

01:27 - Politika

Dışişleri Bakan Yardımcıları, BM 79. Genel Kurulu marjında diplomatik temaslarda bulundu

00:18 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Macar, Arnavut ve Alman mevkidaşlarıyla bir araya geldi

21:37 - Gündem