Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ‘Yatırım Süreçleri Kılavuzu’nu yayınladı!

Ekonomi - Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Türkiye’de ilk niteliği taşıyan bir çalışma sonucunda ortaya çıkan ‘Yatırım Süreçleri Kılavuzu’nu yayımladı.

Ekonomi - 1 yıl önce

Çalışma ile şirket kuruluşundan yatırımın faaliyete geçtiği ana kadar tamamlanması gereken tüm bürokratik işlemlerin izin, onay, ruhsat ve lisans süreçleri şematize edildi.

Kılavuz, yatırımları ilgilendiren tüm bürokratik süreçler için atılması gereken adımları, başvuru merciini, gerekli belgeleri, yaklaşık işlem süreleri ile işlem ücretlerini gösteriyor.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin web sitesi “invest.gov.tr” adresinde yayımlanan çevrimiçi kılavuz tüm yatırımcılar için bir rehber niteliği taşıyor.  

KILAVUZLAR 8 ANA SEKTÖRÜ KAPSIYOR

Hazırlıklarına 2020 yılında başlanan kılavuzlar, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi koordinasyonunda, yatırım süreçlerinde yer alan bakanlıklar ile yakın bir işbirliği ile hayata geçirildi.

Yatırım süreçlerinin şeffaf ve kolay anlaşılabilir olmasını sağlamak amacıyla hazırlanan kılavuzlar, doküman formatında hazırlanırken, sonrasında dijital ortama aktarılarak akıllı bir yatırım süreç kılavuzuna dönüştürüldü. 

Sekiz ana sektörde yatırımları ilgilendiren tüm bürokratik süreçler için atılması gereken adımlar, başvuru mercii, gerekli belgeler, yaklaşık işlem süreleri ile işlem ücretleri tek bir kılavuzda toplandı. Yatırım süreç kılavuzunun kapsadığı sekiz ana sektör şu şekilde; 

Atık Bertaraf ve Geri Kazanım, İmalat, Enerji, Orman ve Orman Ürünleri, Madencilik,Lojistik, Hizmet,Tarım ve Hayvancılık

Yatırım süreç kılavuzu bir yandan yatırımcıların ilgili sektörlerde yatırım süresince izlemesi gereken her bir adımı özetlerken, diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin koordinasyonunda özel sektörden alınan görüşler doğrultusunda süreçlerin basitleştirilmesi ve sadeleştirilmesi çalışmalarına da alt yapı oluşturuyor. Kılavuz, yatırım mevzuatında yaşanan gelişmeler ışığında sürekli olarak güncellenecek. 

Yatırım süreçlerinin takibinin önemine değinen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu; “Ülkemizin yatırım ortamının uluslararası iş dünyasına tanıtılması ve hedef sektörler özelinde yatırım çekme faaliyetlerinin yürütülmesi ofisimizin temel misyonunu oluşturuyor. Çözüm odaklı bir hizmet anlayışıyla hareket ediyor ve hizmetlerimizin etkinliğini ölçmek amacıyla özel sektör temsilcilerimiz ile işbirliği ve koordinasyon kanallarımızı güçlendirmeye özen gösteriyoruz.

Bu amaçla yatırım yapma kararı aşamasında olan yatırımcılarımıza yönelik süreç boyunca her türlü bilgi paylaşımını sağlamak ve gerekli bürokratik desteği sunmak hedefleriyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ofisimiz, yatırımcı memnuniyetinde lider kamu kurumu olarak dünyanın en önemli yatırım ajanslarından biri olma hedefiyle faaliyetlerini yürütüyor.

Bu doğrultuda internet sitemizde kolay ulaşılabilecek bir şekilde, sekiz farklı sektörü kapsayan ve çeşitli diyagramlarla şematize edilerek sade ve anlaşılır bir şekilde yayınlanan Yatırım Süreçleri Kılavuzları bilgilendirme, proje takibi ve yatırım destek süreçlerinde ofisimizin sunduğu hizmetlerin kalitesinin ve kapsamının geliştirilmesi adına büyük önem taşıyor.”

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'dan, Philip Zinckernagel transferi için son teklif!

2023-07-15 11:45 - Spor

Otogar değnekçisi cinayetinde 10 tutuklama

2023-07-18 10:58 - Gündem

Bir baabnın en acı günü! 2 çocuk hayatını kaybetti, biri kayboldu

2023-07-15 21:18 - Gündem

Bir babanın en acı günü! 2 çocuk hayatını kaybetti, biri kayboldu

2023-07-15 21:37 - Gündem

Van'da husumetli iki aile dehşet saçtı: 1 ölü, 19 yaralı

2023-07-17 00:27 - Gündem

Haber7'nin acı günü: Safiye Nur'u kaybettik

2023-07-16 12:03 - Gündem

Oyuncu Özge Özder ile CHP'li başkan tepki çekti! Kaza yapan motosikletliyi umursamadılar

2023-07-15 19:32 - Gündem

Mersin'de iki aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

2023-07-11 21:23 - Asayiş

Ardahan'da silahlı kavga: 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı!

2023-07-13 17:32 - Asayiş

Muğla'da zincirleme kaza! Ölü ve yaralılar var

2023-07-12 18:45 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ihracat açıklaması!

19:22 - Ekonomi

Boeing, işçilerin birlik olması sonrası sendikayla anlaşma yoluna gitti

18:43 - Ekonomi

Bakan Şimşek: Ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız

18:22 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Yaş koza desteğini yüzde 237 artırdık

17:47 - Ekonomi

Ordu'da oltayla avlanan 1 kilogramlık mezgit 500 liraya satıldı

17:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Fransa'da binlerce kişi Macron karşıtı gösteri düzenledi

23:48 - Dünya

Okullarda yarın şehitler için saygı duruşunda bulunulacak

23:18 - Gündem

Tunceli'de zırhlı aracın devrilmesi sonucu 4 asker şehit oldu

21:57 - Gündem

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

21:28 - Gündem

Kabine yarın toplanıyor: İşte gündem maddeleri...

20:28 - Politika