Deniz Yücel'e sert tepki: Gusül abdesti bilmeyenler dinimize karışıyor!

Cuma hutbesine 'saçmalık' diyen ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı 'hadsiz' diyerek hedef alan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'e tepki gösteren STK temsilcileri, asıl hedefin ayetler olduğunu belirtti.

Gündem - 1 ay önce

Haber7 – ÖZEL

Ayetler ve hadislerin anlatıldığı Cuma hutbesine 'saçmalık' diyen ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı 'hadsiz' diyerek hedef alan CHP ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'e tepkiler yağmaya devam ediyor. 

Haber7'ye açıklamalarda bulunan Mil Diyanet Sen Genel Başkanı ve MİL-SEN Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Celaleddin Gül ile Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, CHP sözcüsü Deniz Yücel'e sert tepki gösterdi.

GÜL: GUSÜL ABDESTİ BİLMEYEN KİŞİLER DİYANET'E KARIŞIYOR

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, daha önce hutbe ve minber dokunulmazlığı istediklerini ve CHP'li Yücel'in açıklamasıyla bir kez daha haklı çıktıklarını kaydetti. Başkan Celaleddin Gül, CHP sözcüsü Yücel'in haddini aştığını belirterek, "Bunlar şimdi Kur'an ayetlerini tefsir etmeye başladı. Biz bunlara 'din cahili' diyoruz. Ömründe bir vakit namaza gitmemiş, ağzı rakı kokan, gusül abdest bilmeyen kişiler kalkmış bütün kamuoyu önünde 'Kuran'da şu var veya yok' diyor. Bunu sen nereden bileceksin? Sen ne anlarsın bu işlerden? Kaldı ki, laiklik devlet işlerini ayırmaksa neden dinimize ve Diyanet’e karışıyorsun?" diye konuştu.

SİZİN EĞİTİMİN NE Kİ DİYANET'İ ELEŞTİRİYORSUNUZ!

Başkan Celaleddin Gül, CHP sözcüsünün eğitiminin olmamasına vurgu yaparak, Diyanet'i eleştirmesine tepki gösterdi. Gül, "Siz kimsiniz ki Diyanet'in işine karışıyorsunuz? Burnunuzu sokuyorsunuz. Siz müfessir misiniz? Tefsirci misiniz? Hadisçi misiniz? İslami eğitiminiz ne ki bu hutbeleri eleştirebiliyorsunuz? Cumhuriyet Halk Partisi böyle devam ederse, tüm üyelerimizle birlikte CHP'nin önünde kendilerini kınayan bir basın açıklaması yapmayı düşünüyoruz." dedi. 

NORMALLEŞME FALAN HİKAYE!

CHP zihniyetinin hiç değimediğini söyleyen Gül, "Deniz Yücel'in açıklamaları tamamen saçma sapan ve CHP zihniyetine uygun olan ifadeler. Normalleşme falan diyorlar ya, hepsi hikaye. CHP aynı CHP, zihniyet aynı zihniyet. Diyanet düşmanlığı ve İslam düşmanlığı devam ediyor." ifadesinde bulundu.

KONU ALİ ERBAŞ DEĞİL! 

İslami değerlere doğrudan saldıramadıkları için Başkan Ali Erbaş'ı hedef aldıklarını vurgulayan Gül, şunları söyledi:

"Konu aslında Ali Erbaş değil. Bugüne kadar özellikle iki konuda hutbelerimiz eleştirildi. Birincisi, Atatürk hutbelerde niye yok? İkincisi, son zamanlarda özellikle eşcinsel LGBT derneklerine, aileye ve doğum oranlarının düşmesine ilişkin konularda doğurganlığı ve evliliği teşvik eden hadislerin ve ayetlerin söylenmesi. Bir de tesettür konusunu özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı olarak son hutbelerimizde biraz yoğunlaştırdık. Böyle olunca dikkat çekti ve "Ne oluyoruz?" demeye başladılar. Diyenler kim? İşte bu malum kesim."

HER HAFTA SALDIRIYORLAR, ARTIK HUTBE VEREMEZ HALE GELDİK

"Biz hutbelere dokunulmazlık getirilmesini istiyoruz. Hutbeler özgürce, Allah'ın tüm Kuran'da açıkladığı ve Peygamber Efendimizin açıkladığı tüm hükümleri rahatça eleştiri konusu olmadan söyleyebilmeliyiz, okuyabilmeliyiz. Hutbe verirken artık korkar hale geldik. Acaba bu hafta bize kim saldıracak? Acaba bu hafta hutbenin konusundan kim rahatsızlık duyacak? Böyle bir şey olabilir mi? Ali Erbaş kendi heva ve hevesinden konuşmamıştır. Allah'ın ayetlerini okumuştur, Kuran'ın ayetlerini okumuştur."

LAİKLİĞİ DE ATATÜRK'Ü DE İSTİSMAR EDİYORLAR

"Yıllardır Atatürk hutbelerde niye yok diye soruluyor. Peki, Ankara'da Anıtkabir'e birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Maltepe'de bir cami yapılacak. Şimdi 'Bu hutbede Atatürk'ün adı niye geçmiyor' diye bağıranlar, 'Biz bu camiyi yaptırmayız' diyorlar. Neden? Çünkü Anıtkabir'e yakın. Hani laiklik vardı? Anıtkabir'e mescit yapalım. 'Hayır.' '10 Kasım'da hatim indirelim, salavat getirelim, dua delim.' 'Olmaz, Hayır!' Hem laikliği hem Atatürk'ü istismar ediyorlar. 

'LAİKLİĞİN TANIMI YAPILSIN' DİYE ÇAĞRIDA BULUNDUK

Laikliğin tanımı olmamasından dolayı istismar edildiğini kaydeden Gül, "Zaten biz de Diyanet-Sen olarak yeni yapılacak anayasa çalışmalarında bu istismarları önlemek adına Cumhurbaşkanımıza laikliğin tanımının yapılması çağrısında bulunduk.  Kısacası, CHP sözcüsü, Cumhuriyet, Birgün ve diğer sol kesimin son zamanlardaki hutbelerimize müdahaleleri ve polemik konusu yapmaları, Diyanet'i de geçip İslam’a saldırmaları, asla kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.

HUTBELERE DOKULMAZLIK İSTEMİŞTİK, BİR KEZ DAHA HAKLI ÇIKTIK

Hutbelere dokulmazlık verilmesi gerektiğini söyleyen Gül, şu ifadelerde bulundu:

"Daha önce ben kürsü dokunulmazlığı gerektiğini söylemiştim. Kamuoyu şaşırmıştı. 'Bu da ne demek?' demişti. Hatta Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri beni manşet yapmıştı: 'İmamlar dokunulmazlık istiyor' diye. Ben de 'Hayır, minber ve hutbe dokunulmazlığı istiyoruz' demiştim ve hala da diyorum. Bugüne kadar birçok televizyon programında da bunu dile getirdim. Ali Erbaş'a da bu konuyu izah ettim. Bir kez daha ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı."

HANGİ KONUYU ANLATSAK, HEMEN AYAKLANIYORLAR

"Ben o minber dokunulmazlığını şunun için istiyordum. Şimdi Kur'an LGBT'ye 'Haramdır' diyor, hemen ayaklanıyorlar. 'Faiz haramdır' diyor, bankacılar hareketleniyor. 'Ahlak, tesettür' diyorsun, bunlar ayaklanıyor. Peki biz bu Kuran'ın hükümlerini nasıl anlatacağız? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın anayasal görevi topluma dini en güzel kaynaklardan, en sağlam kaynaklardan toplumu din konusunda bilgilendirmektir."

YILDIZ: KLASİK CHP ZİHNİYETİNİN DİN DÜŞMANLIĞI

Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, CHP'nin ikiyüzlü bir tavır sergilediğini belirtti.

CHP'nin seçimden seçime değiştiğini vurgulayan Yıldız, "Bu açıklamada CHP'nin her zamanki ikiyüzlülüğünü ve ikircikli tavrını görüyoruz. Seçim zamanlarında Yasin okumayı, mevlit okumayı kimseye bırakmayanlar, maalesef seçim geçtikten sonra bu milletin gerçek değerleriyle hesaplaşma noktasında bilinçaltındaki niyetlerini açığa vuruyorlar. Dolayısıyla biz bunu klasik CHP zihniyeti ve klasik CHP zihniyetinin din düşmanlığı olarak görüyoruz." diye konuştu.

CHP AYETLERİ HEDEF ALIYOR!

Hutbenin ayet ve hadislerden oluştuğunu söyleyen Yıldız, CHP'nin ayetleri hedef aldığını vurguladı. Hutbelerin ayet ile hadislere ve onların tefsirlerine dayandığını söyleyen Yıldız, "Hutbeler ayetlerden ve hadislerden ibarettir. Hutbe öyle kafadan yazılan bir metin değildir. Ayetle başlar, hadisle başlar. Onların tefsiri yazılır. Onlardan almamız gereken dersler, öğütler, notlar çıkartılır. Yine aynı şekilde ayet ve hadisle de hutbe hitama erdirilir." dedi.

CHP, LAİKLİĞİ DE BİLMİYOR

Diyanet'in anayasal görevini ifa ettiğini belirten Yıldız, şunları söyledi: 

"Bir kurumun anayasal görevini yerine getirmeyi bunlar hadsizlik ve saçmalıkla suçluyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluş, yönetmelik ve varlık sebebi zaten kanunlarla oluş sebebi, milletimizi aydınlatmak, dini bilgilerle donatmak ve insanları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Diyanet İşleri Başkanımız da bu ayetleri ve hadisi şerifleri okudu ve bu anlamda asli görevlerini yerine getirmektedir. Dolayısıyla bir kurumun asli görevlerini yerine getirirken onu kınamak, ötekileştirmek ve hakaret etmek ne kadar saçmalık ve hadsizlikse o kadar da laikliğe aykırıdır. CHP laikliği de bilmiyor. Kendi sapık inançlarını ve ideolojilerini laikliğe alet ederek, laikliği bahane ederek milleti baskılamaya, milletin değerlerini itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar."

BATIL ZİHNİYETE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ

İşlerine geldiği zaman laikliği, işlerine geldiği zaman da dini istismar ettiğini belirten Yıldız, CHP'nin istismarcılığını cahiliye dönemindeki müşriklerin helvadan ve hamurdan yaptığı putları acıkınca yemesine benzetti. Yıldız, "Bunların dedeleri de böyledi. Hamurdan putlar yaparlar, karınları acıkınca da kesip yerlerdi. Dolayısıyla olaya bu pencereden bakıyorum. Bizler de inşallah hakkın, hakikatin tarafı olarak bu batıl zihniyetlere ve sapık ideolojilere karşı mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

ALİ ERBAŞ ÜZERİNDEN MİLLETİN DEĞERLERİNE PARMAK SALLIYORLAR

Dini değerleri doğrudan hedef alamadıklarını belirten Yıldız, "Aslında bu hedef alma, Ali Erbaş'ın şahsıyla alakalı bir durum değil. Tüm camilerde okunan bu hutbeyi doğrudan hedef alamayan CHP, Milletin genel tepkisinden çekinerek bu hadsizliği ve çıkışı, Ali Erbaş üzerinden vermeye kalktılar. Milletin değerlerine ve hutbenin içeriğine parmak sallamaya çalıştılar." ifadesinde bulundu.

CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE BU HADSİZLİĞİ YÜZLERİNE VURACAĞIZ

CHP'den yapılan açıklamayı CHP Genel Merkezi önünde kınayacaklarını söyleyen Yıldız, "Biz Diyanet ailesi olarak bunların hangi niyetle, hangi fikirle ve amaçlarla bu hadsizliği yaptıklarını gayet iyi biliyoruz. İnşallah yarın saat 15.00'da CHP Genel Merkezi'nin önünde bu ikiyüzlülüğünü, hadsizliğini, saçma davranışlarını CHP'nin yüzüne vuracağız inşallah." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

2024-07-24 12:47 - Gündem

Mardin'de kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonları: 31 gözaltı

2024-07-23 13:57 - Asayiş

Mermer fabrikasında feci ölüm!

2024-07-22 06:43 - Gündem

Son dakika: Başkan Erdoğan duyurdu! Önümüzdeki ay sonuna kadar ücretsiz...

2024-07-19 20:23 - Gündem

ABD ve Fransa çıldıracak! Türkiye çıkarma yapmıştı, ülkede ilk kritik imza atıldı...

2024-07-18 07:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan bakana sert tepki: 'Densiz, edep dışı...'

2024-07-21 12:07 - Gündem

En düşük emekli maaşına zam teklifi kabul edildi! Maaş farkı ne zaman ödenecek?

2024-07-19 03:42 - Ekonomi

Van'da trafik düzenlemesi: Türkçe ve Kürtçe yazdılar

2024-07-18 15:37 - Gündem

Burdur'da feci kaza! İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: Ölü ve yaralılar var

2024-07-24 21:22 - Gündem

Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da yankılandı! Yunan basını çıldırdı

2024-07-20 16:17 - Gündem

İlgili Haberler

Son dakika: Muğla'da orman yangını çıktı!

14:03 - Gündem

Polise direnip üniformasını yırtan, komiser yardımcısı çıktı

13:33 - Gündem

İsrail askerlerince öldürülen Eygi'nin ailesi, ABD'den bağımsız soruşturma talep etti

13:28 - Gündem

Deprem uzmanından uyarı: 'Beklenen artçı deprem daha meydana gelmedi'

13:22 - Gündem

Yurdun kuzey kesimleri için gök gürültülü sağanak uyarısı

12:58 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail askerlerince öldürülen Eygi'nin ailesi, ABD'den bağımsız soruşturma talep etti

13:28 - Gündem

AK Parti "Türkiye Buluşmaları" ile sahaya indi

13:23 - Politika

Yurdun kuzey kesimleri için gök gürültülü sağanak uyarısı

12:58 - Gündem

Mevzuata aykırı 251 "sağlık" reklamına ceza verildi

12:12 - Gündem

AK Parti'den büyük çıkarma! Türkiye'de eş zamanlı başladı

11:57 - Politika