Destici: HDP hangi taviz karşılığında aday çıkarmıyor?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP'nin de içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'ndaki partilerin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmamasına ilişkin, 'HDP neyin karşılığında bu desteği vermiştir? diye sordu.

Gündem - 2 yıl önce

Destici, partisinin İstanbul İl Başkanlığında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, HDP'nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı'ndaki partilerin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacağı yönündeki açıklamasını, "Beklenen bir açıklamaydı." şeklinde değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde HDP'nin aday çıkarmaması gerektiğini, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, ardından Kandil'in ifade ettiğini kaydeden Destici, daha sonra İmralı'dan da benzer haberler geldiğini ve HDP sözcülerinden de bunları duyduklarını söyledi.

Mustafa Destici, bu destekle "Kılıçdaroğlu bizim için de çok uygun bir aday" denildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu ve 6'lı masadaki İYİ Parti dışındaki 5 parti ve genel başkanları da böylece HDP'yi İYİ Parti'ye tercih etmiş oldular. Bu çok açık ve net. Esas durumu yeniden gözden geçirmesi gereken İYİ Parti'dir. Meral Hanım ne diyordu? 'PKK eşittir, HDP ya da HDP eşittir PKK'. Ben soruyorum cevap vermiyorlar, duymaza geliyorlar. 'HDP eşittir PKK' diyorsunuz. Doğru, biz de bunu söylüyoruz. Sizin Cumhurbaşkanı adayınız gitti PKK ile görüştü. Şimdi PKK da sizin Cumhurbaşkanı adayınıza destek açıkladı. Siz şimdi ne yapacaksınız? Bir kere bunun cevabını vermesi lazım Sayın Akşener'in ve İYİ Parti kadrolarının. PKK ile kol kola aynı adayı destekleyerek seçime gidecekler. Bu millet bunun hesabını sorar."

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranlarının yükselmesinin, bunun sonucunda gerçekleştiğini vurgulayan Destici, "Bir ayda bir aday bu kadar yükseliyorsa bunun bir sebebi var, olağanüstü bir gelişme oldu demek ki. Bu işte, gelişme bu, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı, daha doğrusu Kılıçdaroğlu'nun adaylığının HDP organizasyonuyla yapılmış olması. O masada Meral Akşener'e hangi güce dayanarak dayatma yaptılar, 'istersen kalkabilirsin' dediler? Çünkü HDP'yi tercih ettiler. 'Sen gidersen zaten HDP hazır, biz senin yerine HDP'yi konuşlandıracağız' dediler. Meral Hanım bu mesajı aldığı halde masaya tekrar döndü. Peki onu hangi güç o masaya döndürdü? HDP ile daha doğrusu PKK ile Meral Akşener'i, İYİ Parti'yi ya da diğer o kendisini sağda ifade eden partileri o masada birleştiren güç nedir? Açıklanması gereken konu bu." değerlendirmesinde bulundu.

"PKK'DAN UZAK DURUN" UYARISI

Kılıçdaroğlu'nun, millete açıklama yapma mecburiyetinin olduğunu belirten Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP neyin karşılığında bu desteği vermiştir? HDP niye bir başka adayı değil de Sayın Kılıçdaroğlu'nu desteklemiştir? Mesela, Mansur Yavaş olsa desteklemeyeceklerini açıkladılar. Muharrem İnce'yi desteklemiyorlar, o da sol bir aday olmasına rağmen. Kılıçdaroğlu'na verilen destek neyin, hangi sözlerin, hangi taahhütlerin ve hangi tavizlerin karşılığında olmuştur? Bunun cevabını bekliyoruz. Bunun cevabını vermedikleri sürece şunu deme hakkı bizde vardır; 'Siz PKK ile el sıkıştınız, siz PYD'nin varlığını, Suriye'nin kuzeyinde bir PKK devletini kabul ettiniz, siz Anayasadan Türklük kavramının çıkarılmasını kabul ettiniz, siz Türkçe'nin yanında ikinci bir ana dilde eğitimi kabul ettiniz, velhasıl bölgede PKK'nın belediyelere atanmasını kabul ettiniz, yerel yönetimler şartını getireceksiniz'. Bunun gibi 50 tane şey söyleriz ve söyleme hakkımız da vardır."

BBP Genel Başkanı Destici, 6'lı masaya uyarılarda bulunarak, "Biz, bir kere daha uyarıyoruz CHP'yi, Sayın Kılıçdaroğlu'nu, 6'lı masayı. PKK'dan uzak durun. HDP eşittir PKK'dır, HDP'den uzak durun. Kim terör ve şiddeti yöntem olarak benimsemişse terör örgütünün destekçisiyse uzantısıysa onunla işbirliği yapamazsın. Yaparsan terör örgütünün partisine yapılan muamele ile karşılaşırsın. Biz, sana aynı muameleyi yaparız." diye konuştu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

İnebolu'da uyuşturucu operasyonunda 28 tutuklama

2023-03-16 12:52 - Asayiş

Film gibi olay! Vedat Kapan, sahnede türkü söylerken kendi ölüm haberini aldı

2023-03-22 11:57 - Magazin

ÖSYM duyurdu: 2023 MBSTS başvuruları başladı

2023-03-16 10:33 - Eğitim

Muharrem İnce: Günü geldiğinde Kemal Bey lehine çekilebilirim!

2023-03-16 14:23 - Politika

KARDEMİR'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

2023-03-21 15:58 - Ekonomi

Yardım önerisine depremzede Ahmet amcadan duygulandıran yanıt

2023-03-18 17:18 - Ekonomi

Altın yakıtını doldurdu!

2023-03-17 11:37 - Ekonomi

Orkun Kökçü şov yaptı! Feyenoord, Shakhtar'a gol oldu yağdı

2023-03-17 00:28 - Spor

Son 500 yılın en büyük depremi! AFAD raporunda çarpıcı detaylar 7 fay birden kırıldı, köyler kaydı

2023-03-22 12:02 - Gündem

Emekliliğin ardından hobisi mesleği oldu

2023-03-16 11:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Vatandaşa domuz eti yediren firmadan pes dedirten savunma!

23:42 - Gündem

SAÜ Rektörlüğünden Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma

23:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı

22:48 - Gündem

Alzheimer hastası yaşlı adam 25 km uzakta ölü halde bulundu

20:33 - Gündem

İstanbul'daki barajların doluluk oranı açıklandı!

20:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Aktivist Yazar Sahib Şəmizadə ; Mehriban Aliyeva - İyi söz, iyi niyet, iyi iş

17:55 - Dünya

Zafer Partisi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan CHP'li Özgür Özel'e 11 Maddelik Ders

13:57 - Politika

12punto yazarı;Dr. Naim Babüroğlu İsrail'in gözünün Türkiye toprakları üzerinde olduğu yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

18:04 - Politika

Vatandaşa domuz eti yediren firmadan pes dedirten savunma!

23:42 - Gündem

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yüzde 90,69 oyla yeniden seçildi

22:22 - Dünya