Domates, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besinlerinden biridir. Sağlığımız için pek çok fayda sunan domates hem şifalı hem de lezzetlidir.
Domates, içerdiği zengin lif nedeniyle sindirim sistemi sağlığını koruyan ve güçlendiren besinlerin başında gelir.
Bağırsak hareketlerini düzenleyen domates böylece kabızlık sorununu en aza indirir. Domates aynı zamanda içerdiği güçlü vitamin ve mineraller ile kalp sağlığını koruma altına alır.
Faydaları saymakla bitmeyen domates hem göz sağlığına hem de cilt sağlığına pek çok şifa sunar. İçerdiği A vitamini ile göz sağlığını desteklerken gece körlüğüne karşı da koruma sağlar.
Aynı zamanda bol C vitamini içeriği ile cilt sağlığını korur ve yaşlanma belirtilerini en aza indirir. Ancak domates tüketirken bazı unsurlara dikkat etmek gerekir.
DOMATES TÜKETİRKEN DİKKAT!
Kahvaltıda severek tüketilen domates tüketimi hakkında bazı unsurlara dikkat etmek gerekir. Domatesler kimi zaman çürür ve küflenir.
Peki siz, domatesin çürüyen tarafını kesip kalan kısmını tüketmiş miydiniz? Eğer bunu yaptıysanız veya yapıyorsanız ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlamışsınız demektir.
Aslında vücudumuz, hayatımız boyunca pek çok mikrobu yener. Anca sorun küflü gıdalar olduğunda bu gerçekleşmez.
Küf; alerji, astım, nezle, öksürük ve nefes darlığı gibi çeşitli hastalıklara zemin hazırladığından asla tüketmemeye dikkat edin.
KÜFLÜ GIDALAR YENİRSE NE OLUR?
Küflü gıda tüketimi, zaman içerisinde vücudumuzun bağışıklık sistemini çökertir. Aynı zamanda iç organlarda ve karaciğerde hasara yol açar.