Malatya-Elazığ yöresi birbirinden çeşitli ve lezzetli bulgur yemekleriyle şöhret bulmuştur. Kadim Anadolu'nun vegan mutfağını kucaklayan yörede Kültür Bakanlığı tarafından tescillenmiş pek çok yemek bulunur. Bunlardan biri de Elazığ'a ait küncülü gömme.
Elazığ'ın geleneksel bir yemeği olan küncülü gömme bir tür börektir. Yörede "küncü" olarak bilinen bir tür susam ve bulgurla hazırlanır. Hamur işi sevenler ve vegan yemek tercih edenlerin ağızlarını sulandıran küncülü gömme tarifini adım adım öğrenin.
ELAZIĞ KÜNCÜLÜ GÖMME TARİFİ
Küncülü Gömme İçin Malzemeler:
Hamuru için;
UnTuzSuİç harcı için;
7 adet orta boy kuru soğan1 çay bardağı bulgur (ıslatılmış)3 yemek kaşığı küncüReyhanTuzKÜNCÜLÜ GÖMME NASIL YAPILIR?
Adım 1:
Önce hamuru yoğuralım. Bir kenarda dinlendirelim.
Adım 2:
Bu sırada iç harcını hazırlayalım. İnce ince kıyılan soğanları bir tencerede yağ ile birlikte kavuralım.
Soğanlar pembeleşince içine küncü, bulgur, tuz ve reyhanı ekleyelim. İyice karıştırıp ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Adım 3:
Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler koparalım ve tek tek tepsi büyüklüğünde açalım.
Tepsinin altını yağlayıp yufkaları tek tek tepsiye dizelim. Her yufkanın arasına iç harçtan serpelim. Bu şekilde tepsiyi dolduralım.
Adım 4:
İşlemler bittikten sonra hamuru kare kare keselim ve üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirelim.
Üstü kızarıncaya kadar fırında pişirelim. Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir:
Ankara yöresinin geleneksel lezzeti: Entekke böreği tarifi
Yoğurdun sulanmaması için mayalarken ekleyin: Yoğurdunuz taş gibi olsun
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews