En kolay kesme irmik tatlısı tarifi

Kesme irmik tatlısı; irmik, yoğurt, un ve yumurta ile yapılan şerbetli bir tatlıdır. İşte en kolay kesme irmik tatlısı tarifi!

Yaşam - 1 yıl önce

Şerbetli tatlılar arasında en sevilenler hiç şüphesiz irmikle yapılanlardır. Kesme irmik tatlısı, irmik ve şerbetin muhteşem uyumu ile ağızda bıraktığı tat sayesinde sıklıkla denemek isteyeceğiniz hızlıca hazırlayabileceğiniz az malzemeli bir tatlıdır. Kesme irmik tatlısı; akşam yemeklerinde, çay saatlerinde ya da Ramazan ayında iftar sofralarında vazgeçilmez tatlılarınız arasında yerini almaya aday!

Ağızda bıraktığı o gevrek tadıyla yedikçe yediren yapımı en kolay ve pratik kesme irmik tatlısını sizler için araştırdık. İşte en kolay kesme irmik tatlısı tarifi…

KESME İRMİK TATLISI TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Malzemeler;

½ su bardağı (80 gram) irmik,½ su bardağı (115 gram) sıvı yağ,½ su bardağı (122 gram) oda sıcaklığında yoğurt,1 adet oda sıcaklığında yumurta,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,2 su bardağı (280 gram) un,Hamurun etrafına bulamak için bir kâse irmik

Şerbeti için;

2,5 su bardağı (500 gram) toz şeker,2,5 su bardağı (600 gram) su,2-3 damla limon suyu

Yapılışı;

Şerbet için uygun bir tencereye su ve toz şekeri koyup altını orta ateşte açın, şeker eriyene kadar karıştırın.Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.Fırını 180 derecede ısıtın ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisini hazırlayın.Derin bir kap içerisinde irmik, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve vanilyayı homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.Oluşan bu karışımın içerisine kabartma tozunu ilave edip, kontrollü bir şekilde unu eklemeye başlayın.Ele yapışmayan bir hamur elde edince hamuru tezgâhın üstüne alın.Tezgâhın üzerine aldığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı ince uzun rulolar yapın.Yaptığınız ruloyu bıçak yardımıyla küçük dikdörtgen oluşturacak şekilde kesin ve üzeri için ayırdığınız irmiğe bu parçaları bulayıp, hazırladığınız fırın tepsisine dizin ve fırına atın.15-20 dakika kontrollü olarak pişirin ve fırından alın.Fırından çıkan tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün.Şerbeti çeken tatlınızı soğuduktan sonra üzerine dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da arkadaşı tarafından otomobilde bıçaklanan kişi öldü

2023-07-05 21:43 - Gündem

Tartıştığı eşini sokak ortasında öldürdü!

2023-07-03 17:14 - Gündem

Meteorolojiden 6 il için ‘Turuncu’ kodlu aşırı yağış uyarısı

2023-07-07 16:33 - Gündem

Türkiye, Kurban Bayramı'nda kaç dakika görüşme yaptı?

2023-07-05 13:32 - Teknoloji

İzmir'de şüpheli olay! Anne ve oğlu evde ölü bulundu

2023-07-07 00:18 - Asayiş

Diyarbakır ve Bingöl'de 16 milyon kök kenevir bitkisi ele geçirildi

2023-07-08 12:47 - Asayiş

Alacak tartışmasında öldürüldü

2023-07-07 17:37 - Asayiş

Elazığ'da karşıya geçmeye çalışan kadın ve çocuğa tren çarptı

2023-07-05 23:57 - Asayiş

Gaziantep'te, yasa dışı silah imalatı ve ticaretine 3 tutuklama

2023-07-08 11:32 - Asayiş

Sevgilisi tarafından feci şekilde dövülmüştü, Esra'dan acı haber geldi!

2023-07-03 17:38 - Gündem

İlgili Haberler

Fatsa’da feci kaza! Otomobil, gelinlikçi dükkanına daldı

17:27 - Yaşam

Dünyada bir ilk! Bilim kurgu filmlerini aratmıyor

16:18 - Yaşam

Öğretmenler Günü için rengarenk çiçekler dükkanlardaki yerini aldı

11:27 - Yaşam

10 saniyede gözlem yeteneğinizi test edin! Sanat galerisinde kaç kişi var, doğru bilebilir misin?

13:07 - Yaşam

Kafede pitbull dehşeti! Genç kıza ve köpeğine saldırdı

14:52 - Yaşam

Günün Manşetleri

Putin, Kuzey Kore'ye aslan ve bozayı dahil 70'i aşkın hayvan hediye etti

08:22 - Dünya

Disipline sevk edilen teğmenlerin avukatlarından çelişkilerle dolu açıklama

23:14 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan ve Bahçeli iddialarına yanıt: Söz konusu değil!

22:52 - Politika

Ülkeyi karalayacaktı! Avustralya İsrailli Bakana vize vermedi

22:23 - Dünya

Netanyahu, UCM'nin kendisi hakkında verdiği tutuklama emrini tanımayacaklarını söyledi

22:07 - Dünya