En kolay kesme irmik tatlısı tarifi

Kesme irmik tatlısı; irmik, yoğurt, un ve yumurta ile yapılan şerbetli bir tatlıdır. İşte en kolay kesme irmik tatlısı tarifi!

Yaşam - 2 yıl önce

Şerbetli tatlılar arasında en sevilenler hiç şüphesiz irmikle yapılanlardır. Kesme irmik tatlısı, irmik ve şerbetin muhteşem uyumu ile ağızda bıraktığı tat sayesinde sıklıkla denemek isteyeceğiniz hızlıca hazırlayabileceğiniz az malzemeli bir tatlıdır. Kesme irmik tatlısı; akşam yemeklerinde, çay saatlerinde ya da Ramazan ayında iftar sofralarında vazgeçilmez tatlılarınız arasında yerini almaya aday!

Ağızda bıraktığı o gevrek tadıyla yedikçe yediren yapımı en kolay ve pratik kesme irmik tatlısını sizler için araştırdık. İşte en kolay kesme irmik tatlısı tarifi…

KESME İRMİK TATLISI TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Malzemeler;

½ su bardağı (80 gram) irmik,½ su bardağı (115 gram) sıvı yağ,½ su bardağı (122 gram) oda sıcaklığında yoğurt,1 adet oda sıcaklığında yumurta,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,2 su bardağı (280 gram) un,Hamurun etrafına bulamak için bir kâse irmik

Şerbeti için;

2,5 su bardağı (500 gram) toz şeker,2,5 su bardağı (600 gram) su,2-3 damla limon suyu

Yapılışı;

Şerbet için uygun bir tencereye su ve toz şekeri koyup altını orta ateşte açın, şeker eriyene kadar karıştırın.Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.Fırını 180 derecede ısıtın ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisini hazırlayın.Derin bir kap içerisinde irmik, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve vanilyayı homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.Oluşan bu karışımın içerisine kabartma tozunu ilave edip, kontrollü bir şekilde unu eklemeye başlayın.Ele yapışmayan bir hamur elde edince hamuru tezgâhın üstüne alın.Tezgâhın üzerine aldığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı ince uzun rulolar yapın.Yaptığınız ruloyu bıçak yardımıyla küçük dikdörtgen oluşturacak şekilde kesin ve üzeri için ayırdığınız irmiğe bu parçaları bulayıp, hazırladığınız fırın tepsisine dizin ve fırına atın.15-20 dakika kontrollü olarak pişirin ve fırından alın.Fırından çıkan tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün.Şerbeti çeken tatlınızı soğuduktan sonra üzerine dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Haftanın Öne Çıkanları

İnebolu'da uyuşturucu operasyonunda 28 tutuklama

2023-03-16 12:52 - Asayiş

Altın yakıtını doldurdu!

2023-03-17 11:37 - Ekonomi

ÖSYM duyurdu: 2023 MBSTS başvuruları başladı

2023-03-16 10:33 - Eğitim

Muharrem İnce: Günü geldiğinde Kemal Bey lehine çekilebilirim!

2023-03-16 14:23 - Politika

Yardım önerisine depremzede Ahmet amcadan duygulandıran yanıt

2023-03-18 17:18 - Ekonomi

KARDEMİR'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

2023-03-21 15:58 - Ekonomi

Eczane kalfasının para uğruna tasarladığı korkunç plan 4 yaşındaki Ahmet'i hayattan kopardı

2023-03-15 17:28 - Gündem

Orkun Kökçü şov yaptı! Feyenoord, Shakhtar'a gol oldu yağdı

2023-03-17 00:28 - Spor

Emekliliğin ardından hobisi mesleği oldu

2023-03-16 11:08 - Ekonomi

Başörtülü depremzedeyi okula kaydetmediler! ‘Başındakiyle mi geleceksin?'

2023-03-18 15:23 - Gündem

İlgili Haberler

2 çoçuğu vardı! Şimdi de 5'iz doğurdu

16:42 - Yaşam

George Orwell 1984 konusu ile ana fikri! Gerorge Orwell 1984 özeti

12:27 - Yaşam

Hindu adam bir Türk vesilesiyle Müslüman oldu: Londra'da Osmanlı'yı anlatıyor

11:52 - Yaşam

"Külliye'de Ramazan " etkinlikleri sürüyor .

16:18 - Yaşam

Kıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzet

19:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Geert Wilders'tan İmamoğlu açıklaması! Başkan Erdoğan'a küstah hakaretler

03:37 - Dünya

Özgür Özel'den İstanbul Valisi Gül'e skandal tehdit: Eğer bir daha görürsem...

22:42 - Politika

Kahramanmaraş'ta ambulans kazası: 3 yaralı

22:38 - Gündem

Saraçhane'deki gösterilerde 6 polis yaralandı

22:28 - Gündem

Kiracı dehşeti! Ev sahibini öldürdü, katliam için harekete geçti ancak...

22:08 - Gündem