Sonbahar kış aylarının vazgeçilmez tatlarından biri olan pırasa ile enfes lezzetler hazırlayabilirsiniz. C vitamini kaynağı olan pırasa, bu mevsimlerde bağışıklık sistemini de güçlendirecek ve hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturacak.
Haber7.com olarak en lezzetli pırasalı kiş tarifini sizler için hazırladık. Pırasaya yüz buruşturanlara bile pırasayı sevdiren bu tarif, en güzel ana yemeklerinize eşlik edebilir veya çay saatlerinizi taçlandırabilir.
EN LEZZETLİ PIRASALI KİŞ NASIL YAPILIR?
EN LEZZETLİ PIRASLI KİŞ İÇİN MALZEMELER:
Pırasalı kiş tarifinizi isteğinize bağlı olarak kremalı veya kremasız hazırlayabilirsiniz. İşte, tarifi...
Pırasalı karışım için:
Orta boy 2 sap pırasa (600 gr kadar)Yarım çay bardağı zeytinyağıBaharatlar: kimyon, karabiber, tuzKiş hamuru için:
2 adet yumurta200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)2 yemek kaşığı yoğurt1 fiske tuzYarım su bardağı suAldığı kadar unÜzeri için:
2 yumurta200 ml krema1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriKarabiberTuzDereotuKremasız pırasalı kiş için:
Krema kullanmak istemiyorsanız üzeri için beşamel sos yapabilirsiniz. Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağında 2 yemek kaşığı kadar un kavurduktan sonra üzerine yavaş yavaş 2,5 su bardağı süt ekleyin. Koyulaşınca tuz ve karabiber ekleyin.
EN LEZZETLİ PIRASALI KİŞ YAPILIŞI:
Adım 1:
Önce hamuru hazırlıyoruz. Yumuşak tereyağına yumurtaları, yoğurdu, tuz ve suyu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyin. Orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Adım 2:
Hamuru oklavayla açın ve bir borcama ya da turta kalıbına yerleştirin. Hamurun kabarmasını önlemek için çeşitli yerlerine çatal batırın. Hamuru dinlenmeye bırakın.
Adım 3:
Bu sırada pırasalı iç harcını hazırlayalım. Pırasaları ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun. Ardından baharatları ekleyip biraz daha çevirin. Pişince soğumaya bırakın.
Adım 4:
Dinlenmiş hamuru pişirelim. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Hafif kızarması gerekiyor.
Adım 5:
Kremalı pırasalı kiş için; üzeri için belirtilen malzemeleri karıştırdıktan sonra pırasalı karışımla birleştirin.
Kremasız pırasalı kiş için; hazırladığınız beşamel sosunu pırasalı karışımla karıştırın.
Adım 6:
Sosla birleştirdiğiniz pırasalı karışımı kiş hamurun ortasına güzelce yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın ve tekrar fırınlayın.
Afiyet olsun...
İlginizi çekebilir:
Tane tane ve parlak pirinç pilavı yapmanın sırrı! Pilavın tane tane olması için püf nokta
Ana yemeğin yanına ne gider? Pilav makarna yerine ne yapılabilir
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews