Eşini kömürlükte boğarak öldüren zanlıya hakim son sözünü sordu, dudaklarından iki kelime döküldü

İstanbul Fatih'te geçen yıl, eşi Melek Gürler'i kömürlükte boğarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Mahmut Gürler, "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede son sözleri sorulan sanık, "Adalet istiyo

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mahmut Gürler getirildi. Taraf avukatları ve maktul Melek Gürler' in ailesi de duruşma salonunda hazır bulundu. Melek Gürler'in ailesi, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Ailenin avukatları da sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin açık olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti.

SON SÖZLERİ "ADALET İSTİYORUM" OLDU Sanık avukatı, "Müvekkilimin cinayeti işlediğine dair dosyada tek bir delil varsa evet cezalandırın. Ama dosyada, müvekkilimin üzerine atılı suçu işlediğine dair somut bir delil yok. Müvekkilimin bu suçu işlemediği açıktır. Müvekkilin tahliyesini talep ediyorum" dedi. Sanık Mahmut Gürler ise mahkemedeki son sözünde "Adalet istiyorum" dedi.

İNDİRİMSİZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET KARARIMahkeme heyeti, sanık Mahmut Gürler'i "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın, olaydan sonra herhangi bir pişmanlık göstermediği anlaşıldığı gerekçesiyle sanığın cezasında herhangi bir indirim uygulanmamasına karar verildi. Sanık Gürler'in tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

İDDİANAMEİddianamede, 10 Şubat 2021 tarihinde maktul Melek Gürler'in ikamet ettiği apartmanın en alt katında bulunan ve kimse tarafından kullanılmayan, eski bir bodrum dairesinde ölü bulunduğu anlatıldı. Tekstil işçisi Mahmut Gürler eşi maktul Melek Gürler ile parasal sorunlar sebebiyle birçok kez tartıştığı, çevresindekilerden sıklıkla borç aldığı ve bunları zamanında ödemediği ifade edildi. İddianamede maktul Melek Gürler'in eşi Mahmut Gürler'den şikayetçi olması üzerine uzaklaştırma kararı aldırdığı aktarıldı. Maktul ile ev almak için bir şirkete kayıt yaptırdıklarını ancak kendi ailesinin yardımda bulunmadığını için eşiyle tartıştığını anlatılan iddianamede, tartışma esnasında maktulü ittiğini, maktulün yere düşmesi üzerine olay yerinden ayrıldığını beyan ettiği aktarıldı. Mahmut Gürler'in tekrar olay yerine geldiğinde eşinin yerde hareketsiz yattığını gördüğünü, komşulardan yardım isteyip 112 Acil Hattı'nı aradığını beyan ettiği belirtildi.

YÜZÜK VE KÜPELERİNİ SATMAK İÇİN KUYUMCUYA GİTMİŞİddianamede, aynı güne ait bir başka tutanakta ise şüpheli Mahmut'un önceki tutanaktaki beyanından farklı olarak, eşi olan maktulü evde bulamadığını, evin çevresinde maktulü aradığını, daha sonrasında evin bodrum katında yerde yatar vaziyette bulduğunu, üzerinde kazağının olmadığını, yüzünde morluklar olduğunu, 112 Acil Hattı arayarak yardım talep ettiğini anlattığı ifade edildi. İddianamede, Mahmut Gürler'in ifadelerin suçtan kurtulmaya yönelik, tutarsız ve soyut ifadeler içerdiğinden şüphelinin ifadelerine itibar edilmeyeceği belirtildi. Şüpheli Gürler'in eşi Melek Gürler'i öldürdükten sonra yüzük ve küpelerini satmak için kuyumcuya gittiği ve bu sürede kıyafetlerini değiştirdiği aktarıldı. İddianamede, Melek Gürler'in ATK raporunda boğularak öldürüldüğünün anlaşıldığı da belirtildi. İddianamede şüpheli Mahmut Gürler' in eşi Melek Gürler'e karşı "Eşe karşı nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa İstanbul Fatih 3. Sayfa Güncel Haberler
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'da vatandaşlara emlak vergisi beyannamesi şoku

2022-10-10 14:08 - Dünya

Fenerbahçe AEK Larnaca maçı canlı izle | FB AEK UEFA Avrupa Ligi EXXEN yayını seyret

2022-10-06 21:38 - Spor

Türk Kargu Peru'da ‘baron’ peşinde

2022-10-10 22:33 - Dünya

Pınar Altuğ o yorumu görünce çılgına döndü! Takipçisine verdiği cevap olay oldu!

2022-10-10 11:21 - Magazin

EXXEN canlı maç izle! EXXEN HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! EXXEN spor canlı izle!

2022-10-11 17:33 - Spor

Avrupa kendini batırdı: Büyük borç yüzünden birbirlerine girdiler

2022-10-12 11:58 - Ekonomi

Mansur Yavaş'tan su indirimine veto

2022-10-08 00:09 - Gündem

Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

2022-10-09 10:09 - Gündem

Kayınvalide gelini gölgede bıraktı! Sibel Can oğlunun düğününde döktürdü

2022-10-10 10:45 - Magazin

Yalı Çapkını yaptı yapacağını Ferit ve Seyhan'ın cilveleşmesi seyirciyi kazandı

2022-10-10 12:09 - Gündem

İlgili Haberler

Mansur Yavaş'tan İmamoğlu'na karşı yeni adım! Kıyak kadrolar dağıtılıyor

15:03 - Gündem

Sultanbeyli Belediyesi'nden üniversiteyi kazanan öğrencilere 10 bin TL Başarı Ödülü

14:42 - Gündem

Hakkari'de başıboş köpek dehşeti: 6 koyun telef oldu!

14:27 - Gündem

Zirvesinde kış, eteklerinde yaz havası yaşanıyor

14:22 - Gündem

Esenyurt'ta sürünerek girdikleri iş yerinden 200 kiloluk kasayı çaldılar

14:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Bayraktar, kıtalar arası enerji çalışmalarına ilişkin paylaşım yaptı

14:43 - Ekonomi

ABD'nin, İsrail'e sattığı bombaların kötüye kullanıldığını görmezden geldiği öne sürüldü

14:12 - Dünya

Yarın hava nasıl olacak? 6 Ekim Pazar günü hava durumu

12:42 - Gündem

62 yaşındaki yaşlı adamın feci sonu! Elektrik akımına kapıldı

11:57 - Gündem

Saadet Partisi büyük krizin eşiğinde! Zaman daralıyor

11:42 - Politika