Eski OceanGate yetkilisi denizaltı kazasında ABD hükümetini suçladı

OceanGate'in eski Denizcilik Operasyonları Direktörü David Lochridge, yetkililere bildirdiği şikayetlerin zamanında değerlendirilmesi durumunda, Haziran 2023'te meydana gelen denizaltı kazasının önlenebileceğini belirtti.

Dünya - 1 gün önce

Ankara

CNN'in haberine göre, mahkemede verdiği ifadede Lochridge, "Eğer İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi (OSHA), birçok kez bildirdiğim şikayetleri soruşturmaya çalışsaydı, bu trajedi önlenebilirdi." dedi.

Titanik'in enkazına inerken patlayan denizaltının eski başmühendisi, CEO'dan baskı gördüğünü söylediOceanGate denizaltısında ölen Fransız Nargeolet'in ailesi 50 milyon dolarlık tazminat davası açtıTitan denizaltısının son parçaları da karaya çıkarıldıOceanGate şirketi, Titan felaketinin ardından tüm faaliyetlerini durdurduTitan denizaltısının karaya çıkarılan parçalarında insan kalıntıları bulunduOceanGate'in CEO'su, denizaltı Titan'a ilişkin ikazları "yersiz" bularak reddetmişWSJ: ABD Donanması Titan'a ait olduğu düşünülen "patlama" sesini tespit ettiTitanik’in yönetmeni, OceanGate'i "felakete giden yolda oldukları" konusunda uyarmışEnkazına ulaşılan Titan denizaltısının "katastrofik" şekilde patladığı belirtildiBatı medyasının, göçmen teknesi faciasına ve zenginleri gezdiren denizaltı olayına yaklaşımı eleştiriliyorUzmanlara göre okyanusları keşfetmek ayı keşfetmekten daha zor

Lochridge, 2018'de şirketten kovulmasının ardından OceanGate'in Titan isimli denizaltısı hakkında OSHA'ya ulaşmaya çalıştığını ifade ederek denizaltının güvenliğinden derin endişe duyduğunu belirttiğini aktardı ve OSHA'nın, bu endişelerini soruşturmamasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Şirketteki görevinin, mürettebatın güvenliğini sağlamak olduğunu söyleyen Lochridge, kendisinden başka kimsenin pilot olmak için nitelikli olmadığını, bu kişilerin "gösteriş" için şirkette tutulduğunu düşündüğünü aktardı.

Lochridge, şirketin faaliyetlerinin "hepsinin aldatmaca" olduğunu öne sürerek "Sosyal medyada gördüğünüz tüm eski keşif yolculuklarında sorunlar çıktı." ifadesini kullandı.

Denizaltının akrilik malzemeden yapılan penceresinin 1000 metre derinliğe kadar sertifikalı olduğunu belirten Lochridge, OSHA'ya "OceanGate'in denizaltını 4 bin metreye kadar indirmek" istediğini ve müşterilerini pencerenin özelliği hakkında bilgilendirmediğini anlattığını aktardı.

Lochridge şirketin, pencere üreticisinin bu duruma dair endişelerini ve üreticinin 13 bin metre derinliğe inebilecek bir pencere üretme teklifini göz ardı ettiğini öne sürerek şirketin kurucusunun vizyonunu, "birine oyun konsolu kolu vererek bu kişiyi bir saatte pilot yapmak" olarak açıkladı.

Şirketi deneyimli kişiler tarafından belirlenmiş kurallar ve yönetmelikleri göz ardı etmekle suçlayan Lochridge, firmanın en kısa sürede en yüksek karı elde etmeye çalıştığını belirtti.

Lochridge, mühendis ekibindekilerin çoğunun üniversiteden yeni mezun, bazılarının da üniversite eğitimi bile almadığını anlatarak ekipte deneyimli çalışan olmadığını vurguladı.

Diğer yandan, OceanGate şirket temsilcisi Lochridge'in ifadeleri hakkında yorum yapmayı reddetti.

Kazada 5 kişi yaşamını yitirmişti

OceanGate isimli şirkete ait olan, yaklaşık 6,5 metre boyutundaki Titan isimli denizaltı, 18 Haziran 2023'te Titanik'in enkazını gözlemlemek için Atlantik Okyanusu'na dalmıştı.

Titan denizaltısı patlayarak batmış ve 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

#ESHAHABER.COM.TR
Haftanın Öne Çıkanları

Kütahya OBM'de Orköy destekleri devam ediyor

2024-09-14 18:33 - Ekonomi

Narin Güran cinayetinde DNA gelişmesi! 9 isme tutuklama talebi! Baba, anne, ağabey...

2024-09-12 22:03 - Gündem

Osimhen görücüye çıktı! Galatasaray Rizespor'a gol oldu yağdı

2024-09-14 22:07 - Spor

Beşiktaş'ta mutlu son! Sözleşmesi feshedildi

2024-09-13 20:38 - Spor

Bakan Yumaklı’dan G20 Zirvesi'nde tarım vurgusu!

2024-09-14 15:48 - Ekonomi

Eyüpsultan'da bir dilencinin üzerinden çıkan para şaşırttı!

2024-09-14 18:07 - Gündem

Bakan Fidan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

2024-09-13 14:27 - Gündem

Yunanistan'a kaçmaya çalışan 4 FETÖ'cü sınırda yakalandı

2024-09-14 15:23 - Gündem

TMO'nun 2024 dönemi çeltik alım fiyatları belli oldu

2024-09-13 17:07 - Ekonomi

Türkiye'den TB2 SİHA satın alacaklar

2024-09-14 16:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

İsrail'de 'sığınaklara girin' çağrısı sahte çıktı

14:08 - Dünya

Boris fırtınası alarmı! Sel ve taşkın bölgeyi esir aldı!

13:38 - Dünya

BM’den çarpıcı Gazze açıklaması... İki günde bir yemek!

12:58 - Dünya

Kuzey Kore’den yeni füze denemesi! Güney Kore eylemi kınadı

12:33 - Dünya

Bm'den çarpıcı Gazze raporu şartların zorluğunu bir kez daha gözler önüne serdi

12:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Fidan'dan Suriye mesajı: 'Esad'la görüşmeye hazırız'

11:57 - Gündem

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından terörist Yiğit'i Gara'da etkisizl

10:23 - Gündem

Bakan Güler, ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı kabul etti

10:12 - Gündem

MİT darbeyi vurdu! Gare'de Hagir Pirosi öldürüldü

10:07 - Gündem

Vurguna 'dur' denildi! 400 okula ceza yağdı

08:43 - Eğitim