Türk savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden Baykar ürettiği projelerle İHA ve SİHA'larla dünyada savaşların akışını değiştirdi. Bu alanda büyük atılımlarla ihracat rekorları kıran ve dünyada söz sahibi olan Türkiye, ABD'nin derin devletinde rahatsızlığa sebep oldu.
Türkiye, savunma sanayiinde altın çağını yaşıyor! İlk 100 listesinde 7 Türk şirket
Türkiye'nin 2022 yılı savunma sanayii ihracat miktarı 4,4 milyar dolar olarak gerçekleşirken bu rakamın 2023 yılı sonunda oluşan beklenti bunun 6 milyar doları aşması yöününde.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlığıyla bilinen, CIA ve Pentagon'un psikolojik harp elemanı Michael Rubin yerli ve milli imkanlarla üretilen SİHA’lara karşı harekete geçti.
"1945" adlı internet sitesi için makale yazan Rubin, "Ukrayna'nın ötesini düşünün: Türkiye'nin SİHA ihracatı tehdit" başlığını kullandı.
Pentagon eski yetkilisi: PKK bir terör örgütü değil
CIA'nın operasyon elemanı Rubin'den Erdoğan'a tehdit: Türkiye senden kurtulacak
WASHINGTON'DAN TÜRK SİHA'LARINA YAPTIRIM İSTEDİ
Türkiye'de üretilen SİHA'ların Afrika'dan Kafkasya'ya ve Libya'ya kadar sınır ötesi birçok noktada varlık gösterdiğini vurgulayan Rubin, Beyaz Saray ve ABD Kongresi'ne seslendi.
"TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİSİNE YAPTIRIM VAKTİ GELDİ"
Rubin ABD'nin Türkiye'ye karşı Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası kısaca CAATSA yaptırımlarının S-400 sonrası ortaya konmasının ne derece doğru olduğunu anımsatarak "Türkiye'nin insansız hava aracı ihracatının yol açtığı istikrarsızlığı görmenin ve Türkiye'nin savunma sanayisini yaptırıma uğratmanın vakti geldi." dedi.
TÜRK SİHA'LARINA KARALAMA KAMPANYASI
Türk SİHA'larına karşı açıkça karalama kampanyası başlattığı görülen Rubin, dünya çapında adından söz ettiren Bayraktar TB2'nin üreticisi Baykar'a ve diğer Türk firmalarına yönelik yaptırımların düşünülmesini de istedi.
BAYKAR, 2022'DE 1,18 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ
Baykar'ın paylaşığı verilere göre , ihracat sözleşmesi imzalanan ülke sayısı toplamda 27, 2022 ihracat geliri ise 1,18 milyar dolar oldu. 2022 sözleşmelerindeki ihracat oranı ise yüzde 99,3 olarak gerçekleşti.
TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ 2022'DE REKOR KIRDI
Yerli ve milli imkanlarla tasarlanan, geliştirilen ve üretilen, SİHA'lar, deniz platformları, kara araçları, füzeler, insansız kara ve deniz araçları, elektronik harp sistemleri ihracatının 4 milyar doları aşarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştığı açıklanmıştı.