Gözler eylül ayına çevrildi: Uzman isimden çarpıcı tahmin!

Ekonomi - A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, ABD enflasyon verisinin detaylarını ve piyasaya yansımalarını Haber7’ye değerlendirdi. Doğan, Fed’in 25 baz puan bir faiz indirimi yapabileceği yönünde tahminlerde bulundu.

Ekonomi - 4 hafta önce

Haber7

ABD'de tüketici fiyatlarındaki değişimi yansıtan ve Fed'in faiz kararı üzerinde etkili olabilecek temmuz ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre ülkede enflasyon temmuz ayında yıllık bazda yüzde 2,9 artış kaydetti. Haziran ayında yıllık artış yüzde 3 seviyesinde gerçekleşirken, temmuz ayına yönelik piyasanın artış beklentisi de yüzde 3 seviyesinde belirlenmişti.

Öte yandan, tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0,2 artış kaydetti. Piyasanın veriye ilişkin beklentisi de yüzde 0,2 artış gerçekleşmesi yönündeydi.

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, ABD enflasyon verisinin detaylarını ve piyasaya yansımalarını Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

KRİTİK VERİ AÇIKLANDI

Açıklanan ABD enflasyon verisinin beklentiye paralel olduğuna dikkat çeken A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Fed’in eylül ayında faiz indireceğini ifade etti. Fed’in faiz indirimine kesin gözüyle bakıldığını ancak kaç baz puan indireceği noktasında tartışmaların yaşandığını belirten Doğan, Fed’in 25 baz puan bir faiz indirimi yapabileceği yönünde tahminlerde bulundu.

Üzeyir Doğan, faiz indirimlerinde ABD seçiminin etkin rol oynayacağını açıkladı. Fed’in 2024 yıl sonu itibarıyla toplamda 2 faiz indirimi ile toplamda 50 baz puan faiz indirimine gidebileceğini söyleyen Üzeyir Doğan, ABD seçimlerine kadar bekleyeceğini kasım ayı sonrası 25 baz puanlık bir faiz indirimine daha gidebileceğini belirtti.

 

 

PİYASALARDA “ABD ENFLASYONU” RÜZGARI

ABD enflasyonun piyasalara yansımasını değerlendiren A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, burada da ABD başkanlık yarışının etkin rol oynayacağını dile getirdi. Doğan, Trump’ın seçimi kazanmasının doları etkileyeceğini, bu durumunda piyasada volatilite oluşturabileceğini ifade etti.

Eylül ayı sonrası piyasaların seçim yarışını fiyatlayabileceği yönünde tahminlerde bulunan Üzeyir Doğan, enflasyon verisinin beklentilere paralel gelmesi ile piyasalarda resesyon endişesinin azaldığını da açıkladı.

 

 

YATIRIMCI HANGİ SEVİYELERE DİKKAT ETMELİ?

Geçtiğimiz haftalarda piyasalarda yaşanan sert düşüşlerin bu hafta içerisinde toparlanmaya başladığını ifade eden A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, yurt içinde toparlanmaların minimum seviyede olduğunu belirtti. Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin Türkiye’yi jeopolitik konumu açısından etkilediği için risk iştahı oluşturduğunu ifade eden Doğan, yılın son çeyreğinde toparlanmaların daha etkin olabileceğini söyledi.

Yatırımcıların dikkat etmesi gereken seviyeleri açıklayan Doğan, 9.700 seviyesinin önemli bir direnç noktası olduğunu ve bu seviyelerin altında kapanışların riskli olduğunu dile getirdi. Doğan, orta uzun vade yatırımcının bu seviyelerden kademeli alımlar yapabileceğini söyledi.

 

 

ALTINDA YÖN ARAYIŞI

Hem jeopolitik riskler hem de Fed’in faiz indirimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, altın fiyatlarında yön arayışının da devam ettiğini belirtti. Doğan, altında yükseliş için uygun zeminlerin olduğunu ancak altının beklenen şekilde yükselmemesinin ‘tedirgin edici’ olduğunu söyledi.

Fed’in faiz indirim beklentisinin altında önceden fiyatlandığını ve eylül ayında faiz indirimi ile yükselemeyeceğini belirten Doğan, burada beklentinin alınması gerçekleşmenin satılması sürecinin yaşanabileceğini açıkladı.

#ESHAHABER.COM.TR
Haftanın Öne Çıkanları

Görevden alma ve atama kararları Resmi Gazete'de!

2024-08-10 09:02 - Gündem

NASA, uzayda mahsur kalan astronotlar için olası planlarını açıkladı!

2024-08-15 09:27 - Teknoloji

Eskişehir'de 5 kişiyi bıçaklayan saldırganın arkadaşı konuştu!

2024-08-14 03:33 - Gündem

Son dakika haberi: 5 ilimizden peş peşe kötü haber! Anında harekete geçildi...

2024-08-12 18:57 - Gündem

EDİP SEMİH YALÇIN MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ

2024-08-11 16:53 - Politika

Kenan İmirzalıoğlu Kim Milyoner Olmak İster'e veda etti! Yerine sürpriz isim

2024-08-09 09:38 - Gündem

Son dakika... 29 şehidimizin kanı yerde kalmadı: Seyran Çomak etkisiz hale getirildi

2024-08-14 18:42 - Gündem

Esenyurt'ta büyük yangın!

2024-08-13 17:22 - Gündem

Netanyahu'dan İran ve Gazze duyurusu! Son dakika savaş itirafı: Savaşı bitirmek...

2024-08-08 22:03 - Dünya

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya'dan sürpriz bildiri: Artık zaman kalmadı...

2024-08-12 23:13 - Dünya

İlgili Haberler

Girişim ekosistemine daha fazla yabancı kaynak çekilecek

10:08 - Ekonomi

Altın yatırımcıları dikkat! Herkes saat 15:30'a kilitlendi

09:32 - Ekonomi

ŞOK Marketler 2024 yılının ilk yarısında büyümesini sürdürdü

08:23 - Ekonomi

Fitch'ten son dakika Türkiye duyurusu! Piyasaları etkileyecek enflasyon tahmini

23:17 - Ekonomi

111 bin işçi aranıyor! İşte o meslekler...

22:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Girişim ekosistemine daha fazla yabancı kaynak çekilecek

10:08 - Ekonomi

İç sularda çalışan gemi ve su araçlarının tarifelerini ilgili belediye başkanlıkları belirleyecek

09:48 - Gündem

İstanbul'da haftanın üçüncü iş gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

09:27 - Gündem

Milli sporcular, Karate 1 Serisi A Ligi'nde sezonu Avusturya’da kapatacak

09:22 - Spor

"Siberağ-6" operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı

08:37 - Gündem