Günlüğü 2 bin dolar! İşgale direnen Ukrayna yabancı lejyonerlerden ordu kuruyor

Rusya’nın işgali sürdürdüğü Ukrayna, askeri güç olarak çok geride kaldığı düşmanıyla mücadele edebilmek için Batı’dan mühimmat ve yaptırımlar konusunda destek isterken dünyaya dikkat çeken bir çağrı da yaptı. Devlet Başkanı Zelenski, her ülkeden paralı askerleri U

Dünya - 3 yıl önce

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın 14'üncü günü geride kalmaya başlamışken sivillerin tahliyeleri için ilan edilen geçici ateşkes sebebiyle bölgede önceki günlere göre bir sessizlik hâkim. Taraflar diplomasi masasında çözüm aramaya devam ederken Ukrayna yönetimi bir yandan da ateşkes sonrası yeniden başlayacak ağır saldırılara hazırlanmaya çalışıyor.

RUSYA KARA GÜCÜ BAKIMINDAN OLDUKÇA ÜSTÜN Rusya ve Ukrayna arasında askeri güçler arasında büyük bir dengesizlik olduğu daha savaş başlamadan önce uzmanların üzerinde durduğu bir konuydu. Hava saldırı araçlarında büyük bir üstünlük sahibi olan Rusya kara güçlerinde de sayısal olarak Ukrayna'dan oldukça üstün. Kiev yönetimi ise bu eşitsizliğin üstesinden gelmek için dünyaya uzanan bambaşka bir kapı açmış durumda.

ÇAĞRIYI ZELENSKİ YAPMIŞTIHükümet tarafından açıklanan ve bizzat Zelenski'nin çağrısıyla desteklenen bu girişim farklı ülkelerden gelecek gönüllü paralı askerlerle oluşturulacak yeni bir Lejyoner grubu; yani Ukrayna'nın gayrı resmi ikinci bir orduya sahip olması. Bu amaçla devlet kontrolünde resmi bir internet sitesi kurulurken bu site üzerinden belli başlı bazı adımları takip ederek uygun durumdaki adaylar Ukrayna'ya gitmeye ve orduyla birlikte saf tutmaya teşvik ediliyor. Adaylara bu görev için günlük 2 bin dolarlık bir ücret de öneriliyor.

ÖZEL ŞİRKETLER DE LEJYONER ALIMINA BAŞLADIÖzellikle İngiltere, ABD ve Avrupa ülkelerinden Rus işgaline karşı olan, Ukrayna kökenlerine sahip ya da önceden askerlik deneyimi olan kişiler bu çağrıyı karşılıksız bırakmadı. Devletin açtığı internet sitesinin dışında bazı özel şirketler de lejyoner alımına başladı ve bu şirketlerin reklamları yabancı ülkelerde internet üzerinden yayınlanmaya başladı.

"HERKESİ SAVUNMA GÜÇLERİNE KATILMAYA DAVET EDİYORUZ"Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski yaptığı çağrıda "Avrupa'nın güvenliği için kurulan savunma güçlerine herkesin katılmasını bekliyoruz. İsteyen herkes Ukraynalılarla birlikte omuz omuza savaşabilir ve 21. yüzyılın işgalcilerine karşı durabilir" sözlerini kullanmıştı.

BAŞVURU ŞARTLARI RESMİ SİTEDE YER ALDIhttps://fightforua.org/ adresinde bulunan resmi sitede Zelenski'nin bu çarpıcı çağrısına da yer verilmiş. Sitede Ukrayna ordusu askerlerinin fotoğraflarının yanı sıra başvuru için gerekli şartlar ve izlenecek adımlar da teker teker paylaşılmış.

İNTERNET SİTESİNDE BÜTÜN BİLGİLER MEVCUTSitede kredi kartı bildirme zorunluğunun kaldırıldığı açıklanırken gelecek kişilere tam destek verileceği ve Ukrayna'da katılacakları savaşın kendilerine 'hayati' tecrübeler katacağı belirtilmiş. İzlenecek adımlar arasında ise gönüllülerin önce kendi ülkelerindeki Ukrayna elçiliklerine başvurup gerekli işlemleri tamamlamaları ilk sırada yer alıyor. Bu adımdan sonra talep edecekleri ekipmanların listesini vermeleri istenen lejyonerler topladıkları belgelerle birlikte Ukrayna'ya güvenli geçiş için yönlendiriliyor.

Kişilerin Lejyoner grubuna hangi ülkelerden katılabileceği gerek bir listeyle gerekirse harita üzerinde detaylıca tanımlanmış durumda. Bu konuda yapılan son açıklamalara göre dünyanın 52 farklı ülkesinden en az 20 bin kişi Ukrayna'ya savaşa katılmaya çoktan gitti ve cephedeki yerini aldı bile.

ABD ve NATO'nun, Ukrayna'ya yeteri kadar destek verdiğini düşünüyor musunuz? #Rusya | #Nato | #ABD | #Ukrayna

— Haberler (@Haberler) March 9, 2022

Erdem Aksoy Gündem Editörü Haberler.com - Dünya
Haftanın Öne Çıkanları

Cenk Tosun hamlesi! 3 yıllık sözleşme

2022-03-05 10:55 - Spor

TÜRSAB, Rusya ve Ukrayna büyükelçileri ile görüştü

2022-03-03 22:16 - Ekonomi

Kanser hastalarında tedavi öncesi üreme fonksiyonu korunabiliyor

2022-03-04 11:41 - Sağlık

ÖSYM sınavlarında HES kodu zorunluluğu kalkıyor mu? Başkan Halis Aygün'den açıklama

2022-03-05 15:21 - Eğitim

Kemal Çebi kimdir hangi partiden Kemal Çeti sevgilisi kaç yaşında?

2022-03-07 13:58 - Gündem

Lara Tümer kimdir kaç yaşında Selahattin Paşalı sevgilisi ne iş yapar?

2022-03-03 14:29 - Gündem

Dev top figürleri 1915 Çanakkale Köprüsü için yola çıktı

2022-03-02 19:35 - Gündem

Fenerbahçe Trabzonspor Maçı Canlı İzle! FB TS beIN Sports HD 1 (Link) Süper Lig: Kadıköy'de...

2022-03-06 19:13 - Spor

Hüseyin Elmalıpınar kimdir kaç yaşında öldü Hüseyin Elmalıpınar dizileri

2022-03-03 15:45 - Gündem

Ömer Danış kimdir aslen nereli kaç yaşında? Ömer Danış şarkıları

2022-03-06 18:21 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail basınına göre, Hizbullah’la topyekun savaş her zamankinden daha yakın

16:38 - Dünya

11 yaşındaki çocuk, 'Ölüm listesi hazırlamak ve katliam tehdidi' iddiasıyla tutuklandı

16:27 - Dünya

Portekiz'den AB'ye yardım çağrısı... Orman yangınları ile mücadele sürüyor

16:12 - Dünya

BM'den uluslararası topluma Gazze çağrısı... "Ortak insanlığımız tehlikede"

15:28 - Dünya

Georgia Eyalet Temsilcisi Romman, ABD seçimlerinde ilklerin yaşandığını söyledi

15:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Şevval İlayda Tarhan ile Yusuf Dikeç, Ankara'da gençlerle buluştu

17:58 - Spor

MSB'den Denizaltı Filosu Komutanlığına özel klip

17:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Malkoç'u kabul etti

17:33 - Gündem

Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü tespit edildi

16:58 - Gündem

Bakan Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ı kabul etti

16:33 - Politika