"Halk kararını verdi: Ekonominin telafisi olur, vatanın telafisi olmaz"

Milletvekilleri adayları, Şanlıurfa'da seçimin nabzını tutan Haber7'ye önemli açıklamalarda bulundu. Vekil adayları, 'Ekonominin telafisini olur, vatanın telafisi olmaz' diyen halkın seçim kararını verdiğini dile getirdi.

Politika - 1 yıl önce

Haber7 – ÖZEL

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine az bir süre kala Haber7 seçim sürecinin nabzını tutuyor.

AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekili adayları, Haber7 Genel Yayın Koordinatörü İbrahim Günay ile Haber7 Editörü Bekir Sıtkı Şirin’e önemli açıklamalarda bulundu.

ÖNEN: VATANDAŞLAR 'EKONOMİNİN TELAFİSİ OLUR VATANIN TELAFİSİ OLMAZ' DİYOR

Özellikle uluslararası arenada çok önemli tecrübelere sahip olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Abdülkadir Emin Önen, seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

-------------

Yaklaşan seçim öncesi son gelişmeleri konuştuğumuz Önen, "Ekonomik sıkıntılar var ancak bu durum dünyanın her yerinde var. Vatandaşlarımız da bunu çok iyi biliyor ve yapılanları görüyor. Vatandaşla konuştuğumuzda vatandaşlarımız şunu söylüyor; ekonomi nasıl olsa düzelir ancak vatanımız elden giderse bunun telafisi olmaz." ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI ARENADA ÇOK TECRÜBELİ BİR İSİM

AK Parti Milletvekilliğinin yanı sıra uluslararası arenada birçok önemli görevi ifa eden Önen son derece tecrübeli bir isim, Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Filipinler Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı ve Pekin Büyükelçiliği gibi görevlerde bulunan Abdülkadir Emin Önen, gençler üzerine inşa ettiği seçim çalışması kapsamında önemli faaliyetlerde bulunuyor.

ŞANLIURFA TARIM ENDÜSTRİSİ ŞEHRİ OLACAK

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Abdülkadir Emin Önen, Haber7 Genel Yayın Koordinatörü İbrahim Günay'a yapmış olduğu açıklamalarda Şanlıurfa'nın ürünlerini  özellikle e ticaret vasıtasıyla ihraç etmeyi planladıklarını ve böylece istihdamı daha fazla büyütmek istediklerini belirtti. Önen, konuya ilişkin olarak, "Şanlıurfa'ya hoşgeldiniz. Son bir haftaya girdik ve  bu süreçte elimizden geldiğince her yerde olmaya gayret ediyoruz. Elbette uluslararası ilişkilerde önemli bir tecrübemiz var, bu tecrübemizi devletimiz ve milletimiz için kullanmak istiyoruz. Daha önce Pekin Büyükelçiliği yaptığımız dönemde gerek Türkiye'yi gerekse de Şanlıurfa'yı yurt dışında tanıtmaya gayret ettik. Hem yerli hem de yabancı yatırımcıları Şanlıurfa'ya getirme noktasında önemli hedeflerimiz var. Biliyorsunuz, Urfa bir tarım şehri. Biz Şanlıurfa'nın tarım endüstrisi şehri olması için adımlar atmaya çalışıyoruz. Katma değerli bir ihracat istiyoruz. Şanlıurfa'nın ürünlerini özellikle e ticaret vasıtasıyla ihraç etmeyi planlıyoruz. Böylece istihdamı daha fazla büyüteceğiz." ifadelerinde bulundu.

FISTIĞIMIZ, ÇİN'E İHRAÇ EDİLİYOR

Şanlıurfa'nın en önemli ürünlerinden olan fıstık konusunda da önemli sözler sarf efen Önen, "Biliyorsunuz bizim en önemli ürünlerimizden birisi fıstık. İhracat noktasında önemli bir adım attık. 2019 yılında Çin ile yaptığımız anlaşma sonucunda Şanlıurfa fıstığımız Çin'e ihraç ediliyor." dedi.

EMİN ÖNEN, GENÇLERLE İÇ İÇE

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Abdülkadir Emin Önen, seçim çalışmasını gençlerle iç içe yürütüyor. Bir ilke imza atarak Dijital Genç Seçim Ofisi'ni kurn Önen, "Bir ilke imza attık. Dijital Genç Seçim Ofisi kurduk. Gençlerimizin fikirlerine çok önem veriyoruz. Onlarla birlikte olmak istiyoruz. Akşamları gençlerimizle burada oturuyoruz. Onlarla birlikte hareket ediyoruz. Sürekli gençlerle bir araya geliyorum. İstihdamın arttırılmasını ve uyumayan kütüphaneler itiyorlar. Bizim de bunları gerçekleştirme amacımız var." ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZİN TERÖRE BULAŞMASINI İSTEMİYORUZ

Bölgedeki gençleri terör bataklığına çekmeye çalışan HDP'nin varlığını hatırlatan Emin Önen, gençlerin teröre bulaşmasını istemediklerini de belirtti. Önen, bu bağlamda, "Biliyorsunuz, gençlerimizi teröre çekmeye çalışan bir HDP gerçeği var. Bizler, gençlerimizin teröre bulaşmasını istemiyoruz. Şanlıurfa teröre karşı duran ve bu bilinçte olan bir şehir. Biz gençlerin dağa çıkmasını değil okumasını ve geleceğimizde söz sahibi olmalarını istiyoruz." dedi.

VATANDAŞLARIMIZ HER ŞEYİN FARKINDA

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Önen, ekonomik tabloya ve vatandaşların bu tablo karşısındaki görüşlerine dair de önemli sözler sarf etti. Ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını vurglayan Önen, vatandaşların da atılan adımların farkında olduğunu dile getirdi. Önen konuya dair şu sözleri kullandı:

"Ekonomik sıkıntılar var ancak bu durum dünyanın her yerinde var. Vatandaşlarımız da bunu çok iyi biliyor ve yapılanları görüyor. Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımız öncülüğünde ekonomi alanında atılan olumlu adımların, asgari ücretin ve emekli maaşlarının yükseltilmesinin farkında. Malumunuz ünyanın her yerinde enflasyon ve kur dalgalanması var. Son zamanlardaki en önemli gelişmelerden biri doğalgaz. Hakeza yine petrol bulunması hususu. Bunlar cari açığımızı olumlu yönde etkileyecek. Şanlıurfa'ya geldiğimizde, vatandaşla konuştuğumuzda vatandaşlarımız şunu söylüyor; ekonomi nasıl olsa düzelir ancak vatanımız elden giderse bunun telafisi olmaz."

YAZMACI: BİZ ÇOK GÜZEL BİR TAKIMIZ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Cevahir Asuman Yazmacı, 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi Haber7 Editörü Bekir Sıtkı Şirin'ne yapmış olduğu açıklamalarda, "Sahaya indiğim ik andan itibaren müthiş bir sinerji olduğunu gördüm. Şehrin sorunlarını çözeceğiz Allah'ın izniyle. Diğer vekil arkadaşlarımla çok güzel bir takımız." dedi.

KADINLAR İÇİN GAYRET SARTFETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Şanlıurfa'nın ilk kadın girişimcisi olarak bilinen Cevahir Asuman Yazmacı da yaklaşan seçimler öncesi Haber7'ye açıklamalarda bulundu. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı olan Yazmacı, "Bir kadın girişimci olarak 30 yıldır ticaretin içerisindeyim. Bugün baktığımızda Şanlıurfa'da yüzlerce kadın girişimcimiz var. Kadınlar siyasette de aktif rol almalı. Kadın toplumda daha güçlü olmalı. Kadınlar için gayret sarf etmeye devam edeceğiz. Kadınlar için çok güzel projeler üretmeye devamedeceğiz." diye konuştu.

ŞEHRİN BACISI OLARAK SAHAYA ÇIKTIM

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Yazmacı, sahada kendilerine karşı büyük bir teveccüh olduğunu söyledi. Yazmacı, konuya ilişkin olarak, "Sahaya indiğim ik andan itibaren müthiş bir sinerji olduğunu gördüm. Şehrin bacısı olarak sahahya çıktım. Muhteşem bir teveccüh var. İnsanlar umutlu. İnsanların verdikleri vekaletin hakkını vereceğimi düşünüyorum. Şehrin sorunlarını çözeceğiz Allah'ın izniyle. Diğer vekil arkadaşlarımla çok güzel bir takımız." sözlerini sarf etti.

REKOR BİR BAŞARI SAĞLAYACAĞIZ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Cevahir Asuman Yazmacı, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde tarihi bir başarı kazancaklarına inandıklarını da vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vatandaş tarafından büyük bir güven olduğunu dile getiren Yazmacı, "Sayın Cumhurbaşkanımız verdiği her sözü yerine getirdi. Cumhurbaşkanımıza karşı bir güven var. Bizler de sayın Cumhurbaşkanımızın neferleri olarak aynı yolda yürüyoruz. İnşaallah 14 Mayıs'ta gerek Cumhurbaşkanımıza gerekse AK Parti'ye olan teveccühle birlikte rekor bir başarı sağlayacağız." dedi.

CANPOLAT: KARIŞ KARIŞ HER TARAFI GEZİYORUZ

Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İbrahim Günay'a verdiği mülakatta AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek bir oyla seçileceğini kaydetti. 

Seçimlerle ilgili konuşan Canpolat, şu ifadelerde bulundu:

"Şanlıurfa Haliliye ilçesi olarak en yüksek nüfusa sahip ilçeyiz. Karış karış her tarafı geziyoruz. Şanlıurfa, güneydoğu illeri içinde en yüksek nüfusa sahip, genç nüfus oranıyla da en yüksek sahaya sahip ilimiz. Vatandaşlarımızın, Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevgisi her şeyin üstünde. Bunu sahada her şekilde görüyoruz. Mitinglerde de vatandaşlarımız tarafından tescillenmiş. Milletvekillerimizle ilgili olarak da yeni bir liste ortaya kondu, vatandaşlarımız bu listeyi kabullendi. İçinde şahsına münhasır kardeşlerimiz, ağabeylerimiz var. Belediyelerimizin de hükümetimizin de çalışmaları ortada.

Sahada hem AK Parti olarak hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olarak açık ara birinci bitireceğimizi, Şanlıurfa'nın yine Türkiye’de adından söz ettireceğini, özellikle Haliliye’de çok yüksek bir oy oranı olacağını bekliyoruz."

"DOLU DOLU 4,5 YIL GEÇİRDİK"

Haliliye Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Canpolat, şunları söyledi:

"20’ye yakın köyümüzün parke işlemlerini gerçekleştirdik, hala daha sahada çalışmalar devam ediyor. Şehir merkezinde sıcak asfaltla ilgili çalışmalar devam ediyor. Mahallelerde pazarlarımız, kompleks tesislerimiz, parklarımız, 118 dönümlük millet bahçemiz, hastanemiz, kültür merkezlerimiz… Saydığımız zaman dolu dolu 4,5 yıl geçirdik. Hamdolsun bunun da semeresini görüyoruz.

Asrın felaketi depremi hep birlikte yaşadık. Kayıplarımız oldu, Allah rahmet eylesin."

"ERDOĞAN, SÖZ VERDİYSE TUTAR"

Deprem ve sel felaketlerinin yaşandığı Şanlıurfa'daki son durumu açıklayan Canpolat, şöyle konuştu:

"İlk günden bu tarafa Şanlıurfa Valiliğinin himayesinde, AFAD koordinasyonunda ilk dakikadan itibaren vatandaşlarımızı sosyal tesislerimizde misafir ettik. Çadır kentlerin kurulmasıyla ilgili Haliliye Belediyesi olarak görev aldık. Kaymakamlığımızla birlikte Haliliye Sosyal Tesislerinde vatandaşlarımıza battaniye ve ısıtıcı dahil olmak üzere ikramlarda bulunduk. Sahada duyduğumuz cümleleri ifade edelim: Evet, devletimiz her türlü ihtiyacımızda yanımızda yer aldı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın konutları yapacağım, bana bir yıllık süre verin sözü üzerine herkesin söylediği cümle buydu: Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bir söz verdiyse tutar. Yaparsa AK Parti yapar.

Şu anda kırsalımızda inşaatlar başladı. Merkezimizde konutların temelleri atılmaya başladı. Daha önce TOKİ tarafından yapılan konutların bazıları bu kardeşlerimize teslim edildi. Çok şükür hızlı hareket ederek yaralarımızı sardık. Vatandaşın inancı ve güvenci hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hem hükümete, iktidara."

"ERDOĞAN'IN YÜZDE 60'A YAKIN OY ORANIYLA SEÇİLECEĞİNE İNANIYORUM"

Seçimlerle ilgili bir tahminde bulunan Canpolat, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlk turda bu iş bitecek Allah’ın izniyle. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tanırız, onun himayesindeki milletvekillerine de güvenimiz tam şeklinde cümleler duyuyoruz. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın yüzde 60’a yakın bir oy oranıyla seçileceğine inanıyorum. Anketler de bunu gösteriyor. Şanlıurfa merkezde de inşallah yüzde 70’e yakın oy oranı, aynı zamanda 10 ve üzeri milletvekili kardeşimizi Meclis’e göndereceğiz."

 

Haftanın Öne Çıkanları

YOLUMUZ, YÖNÜMÜZ ÇANAKKALE

2023-05-02 19:22 - Gündem

Terzi dizisi Esvet kimdir, gerçek hayatta kim oynuyor? Şifanur Gül yaşı kaç?

2023-05-03 15:08 - Gündem

Türkiye ve Ukrayna'dan ortak çalışma: KAAN jet uçağı motorunda işbirliği yapılacak!

2023-05-02 17:33 - Teknoloji

Aboubakar, Galatasaray'a karşı ilk kez gol sevinci yaşadı

2023-04-30 22:27 - Spor

KARDEMİR 600 işçi alacak

2023-05-01 13:57 - Ekonomi

Sakarya'da feci kaza: Ölü sayısı 3'e yükseldi!

2023-05-04 11:47 - Gündem

Ben Bu Cihana Sığmazam’da ‘Kayıkçı’ bilmecesi! Adı geçen isim medya gündemine oturdu

2023-05-04 13:17 - Gündem

Şirket hakkında şaşırtan yapay zeka gerçeği: Üçte ikisi minimum düzeyde kullanıyor!

2023-05-03 10:18 - Teknoloji

AK Parti'nin genç vekil adayı Aydemir: Yaşımı öğrenen muhalif seçmen de takdir ediyor

2023-04-30 12:48 - Politika

Mansur Yavaş aslen nereli, kökeni neresi? Mansur Yavaş kaç yaşında, eğitim hayatı

2023-05-03 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Zafer Partisi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan CHP'li Özgür Özel'e 11 Maddelik Ders

13:57 - Politika

12punto yazarı;Dr. Naim Babüroğlu İsrail'in gözünün Türkiye toprakları üzerinde olduğu yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

18:04 - Politika

Son Dakika: AK Parti MYK toplandı

19:47 - Politika

HÜDA PAR'dan İncirlik ve Kürecik çıkışı!

17:08 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Soykırımın Gölgesinde Bir Yıl" panosunu ziyaret etti

16:48 - Politika

Günün Manşetleri

Zafer Partisi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan CHP'li Özgür Özel'e 11 Maddelik Ders

13:57 - Politika

12punto yazarı;Dr. Naim Babüroğlu İsrail'in gözünün Türkiye toprakları üzerinde olduğu yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

18:04 - Politika

Vatandaşa domuz eti yediren firmadan pes dedirten savunma!

23:42 - Gündem

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yüzde 90,69 oyla yeniden seçildi

22:22 - Dünya

Çin Devlet Başkanı 12 yıl sonra Türkiye'ye geliyor

20:52 - Dünya