Has limonata nasıl yapılır? Ev yapımı limonata! Acısız limonata tarifi

Haber 7 - Ev yapımı limonata özellikle Ramazan aylarında sıklıkla tüketiliyor. Ev yapımı limonata portakallı olarak da oldukça sık tercih ediliyor. Portakallı limonatayı sevenlerin yaza aylarına doğru yapımını araştırdıkları buz gibi limonata tarifi ve tüm püf noktaları hab

Yaşam - 3 yıl önce

Ev yapımı limonata, özellikle Ramazan aylarında kurulan iftar sofralarının olmazsa olmazları arasında. Anne elinden içilen hem sağlıklı hem de lezzetli olan limonata, oldukça sık araştırılan tariflerden biri. 

Buz gibi limonata içmek isteyenler, yaz aylarına doğru bu tariflere ulaşmaya çalışıyor. Portakallı olarak da tercih edilen ev yapımı limonata yapmak isteyenler 'Has limonata nasıl yapılır' diye merak ediyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

HAS LİMONATA NASIL YAPILIR?

Günümüzde, hazır olarak reyonlara giren ve servis edilen limonataların içinde çeşitli koruyucu maddeleri ve tatlandırıcılar mevcut. Ancak has bir limonatada, aroma olarak sadece limon ve türevlerinden (greyfurt, portakal, mandalina) elde edilen tatlar bulunmaktadır.

Ev yapımı limonatalarda herhangi bir katkı maddesi kullanmaksızın üst düzey lezzete sahip aromalar elde edilmektedir. Has limonatanın asıl aroması da kabuklarından alınmaktadır. Yani limonun sadece suyu değil, kabuklarının da özü kullanılmaktadır. 

ACISIZ LİMONATA TARİFİ

Ev yapımı limonatalarda birçok kez sevilmeyen taraf, acı bir tadın geliyor olmasıdır. Bu acılık limonun kabuğundan gelmektedir. Has limonatalarda sadece limonun suyu ve kabuğunun aroması kullanıldığından bu sorun ile karşılaşılabilmektedir.

Ancak acısız bir limonata da yapmak mümkün. Saatlerce limon kabuklarını rendeleyip şekerle ovmaya gerek kalmadan uygulanan bu yöntem ile acısız mis gibi limonatalar yapılabilmektedir. Nasıl mı?

Limonu veya içinde kullanılacağı planlanan portakal veya greyfurtu buzluğa atmak gerekmektedir. Buzlukta bir süre donan bu meyveler, dondurucudan çıktıktan sonraki robottan geçirilince, acı tadından arınmaktadır. 

Tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Tost makinesinde az malzemeli lahmacun tarifi...

EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ 

İşte, annelerin evde sıklıkla yaptığı, ev yapımı limonata tarifi...

Malzemeler:

2 adet limon

1 adet portakal

1 tatlı kaşığı limon tuzu

200 gram toz şeker

2,5-3 litre içme suyu 

Bir tutam taze nane

Yapımı:

Ev yapımı, mis gibi bir limonata yapmak için ilk öncelikle portakal ve limonlarımızı dondurucuya atıyoruz. Bu meyvelerin donması için en az 1 saat bekliyoruz. Donmadan rendelenirse, istediğimiz kıvamı elde edemeyiz. 

Özellikle portakalları ve kış aylarında tazeyken buzluğa atıp, yaz aylarında buz gibi limonata yapmak oldukça mantıklı olacaktır. Böylece hem mevsiminde aldığımız meyvelerin vitamininden faydalanacak hem de daha uygun fiyata aldığımız için tasarruf edilecektir. 

Dondurucudan çıkardığımız 1 adet portakalı ve 2 adet limonu en 10-15 dakika kadar oda sıcaklığından bekletiyoruz. Daha sonra, 4-6 parçaya böldüğümüz meyvelerimizi büyükçe bir robotun içine atıyoruz. Üzerine de 200 gramlık şekeri ilave edip iyice rendeliyoruz. 

Robot yardımı ile rendelediğimiz malzemelerimizi 2-3 litrenin alabileceği bir kabın içine alıyoruz. Daha sonra üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ilave ediyoruz. Ardından 2,5 litrelik içme suyunu ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

Bu karışımı hazırladıktan sonra 15 dakika kadar bekliyoruz. Bu süre zarfında aromalar suyun içine hapsolacaktır. Süre sona erdikten sonra hazırlamış olduğumuz bu karışımı, süzgeçten geçirdikten sonra sürahiye alıyoruz. 

Dileyenler, sürahiye bir tutam nane de ilave edebilir. 

Mikroldalga fırında tavuklu pilav nasıl yapılır? 10 dakikada tavuklu pilav tarifi...

Püf Noktaları:

Limon ve portakalı en az bir saat buzlukta beklettikten sonra işe koyulmak çok önemli. Diğer türlü, robottan geçirilirken istenilen kıvama ulaşılamaz.

Limon ve portakalı buzluktan çıkardıktan sonra ortalama 10-15 dakika beklettikten sonra robottan geçirme işlemini yapmak gerekmektedir. Hemen robota atılırsa, robot da zarar görebilir. 

Tüm işlemleri tamamladıktan sonra, limonatanın ekşi dengesi limon tuzu ile yapılmalıdır. Sadece limon, tek başına yeterli olmayacaktır.

Suyunu ve limon tuzu ayarını, kullanılan meyvenin boyutuna ve sululuk oranına göre ayarlamak doğru olacaktır. 

Haftanın Öne Çıkanları

Cif, İstanbul Boğazı'nda 29 tondan fazla atık topladı

2022-06-06 22:59 - Ekonomi

Lüksemburg - Türkiye! İlk 11'ler

2022-06-11 20:45 - Spor

"Berdyansk ve Mariupol limanları tahıl sevkiyatına hazır"

2022-06-07 16:35 - Dünya

Bakan Muş’tan Arap iş adamlarına ortak yatırım çağrısı

2022-06-11 20:21 - Ekonomi

Kılıçdaroğlu ve Akşener ipleri geriyor! 6'lı masada düğüm kördüğüm oldu

2022-06-08 09:21 - Politika

Şifanur Gül kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Şifanur Gül dizileri

2022-06-09 13:04 - Gündem

Şarkıcı Hüseyin Kağıt'ın konserinde kavga çıktı - Haberler

2022-06-11 11:02 - Magazin

Anderson Talisca'nın yeni adresi belli oluyor!

2022-06-07 11:32 - Spor

Hamit Altıntop'tan Ferdi Kadıoğlu yorumu

2022-06-05 21:12 - Spor

Eşinin 3 yaşındaki kızına işkence yaptı! Vücudunda ve genital bölgesinde sigara söndürdü

2022-06-07 12:55 - Gündem

İlgili Haberler

Kıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzet

19:07 - Yaşam

Kırlentlerin içine bu baharatı yerleştirin: Evinizin atmosferi değişsin!

11:47 - Yaşam

Patlıcan kızartırken çok yağ çekmesin: Yağına 1 kaşık ekleyin! Hem çıtır hem hafif olsun

11:33 - Yaşam

Sakız kirliliği: Dünyayı tehdit eden bir plastik sorunu

11:22 - Yaşam

Yeni halınızdaki tüylenmeyi jiletle etkili ve pratik bir şekilde temizleyin!

14:37 - Yaşam

Günün Manşetleri

Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi! Nedeni resmen açıklandı

18:37 - Politika

İstanbul'da kar yağışı başladı

17:07 - Gündem

Fransız vekilden ilginç talep! ABD'den Özgürlük Heykeli'ni geri istedi

17:03 - Dünya

Son dakika: Erdoğan'dan dünyaya çağrı! İsrail çizgiyi iyice aştı

15:48 - Politika

Gazi şehrinin toplu taşımasında yeni çağ: Gaziray

14:53 - Gündem