Halk arasında ilaç niyetine tüketilen kestane balı, düzenli ve ölçülü miktarda tüketildiği takdirde astım, bronşit, kabızlık ve grip gibi hastalıkların tedavi edilmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kestane balı, gece yatmadan önce içildiğinde ise mide hastalıklarına da kısa sürede şifa olmaktadır. Özellikle mide hassasiyeti olanların yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırması için kestane balı tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
Yemekten sonra mide yanmasına ne iyi gelir? Karbonatlı su mide yanmasını geçirir mi?
Kestane Balının Faydaları Nelerdir?
Bağışıklığın zayıfladığı kış aylarında hastalıklara karşı vücut direncinin artması için tüketilmektedir. İşte kestane balının faydalı olduğu hastalıklar:
Astım
Bronşit
Grip
Nezle
Soğuk algınlığı
Kabızlık
Kuru ve şiddetli öksürük
Sarılık
Kan dolaşımı
Basur
Halsizlik
Kas ağrısı
Yüksek tansiyon
Soğan suyu iltihap söktürür mü? 15 gün boyunca soğan suyu içmenin faydaları nelerdir?
Kestane Balının Mideye Faydaları Nelerdir?
Yanlış beslenme alışkanlıkları ve ağır yağlı yemekler, mide hassasiyeti olan kişilerde ağrıya ve mide yanmasına sebep olmaktadır. Hazmı kolaylaştırması ve mide ülserini tetiklememesi için 1 tatlı kaşığı kestane balı tüketilmesi tavsiye edilir.
Geç saatte tüketilen ağır yemekler, gece boyunca mide yanmasına sebep olarak kişiyi ciddi şekilde rahatsız etmektedir. Mide asidini nötrleştiren kestane balı, yatmadan evvel tüketildiğinde mide yanmasını en az seviyeye indirir.
Ülser ve Gastrit İçin Kestane Balı Nasıl Tüketilmelidir?
Mide ağrısını kısa sürede geçiren kestane balını gece yatmadan önce ılık su - süt ile karıştırıp tüketilebilir. Bunun yanı sıra direkt olarak da 1 tatlı kaşığı kestane balı da ülser ve gastrite iyi gelmektedir.