ChatGPT'nin arkasındaki ABD şirketi ilk uluslararası ofisinin Londra'da olacağını açıkladı. OpenAI CEO'su Sam Altman, bu hamlenin "dünya çapında yetenekleri çekmek için bir fırsat" olduğunu söyledi.
AB'nin yapay zekayı (AI) düzenleyen ve şirketlerin sistemlerini eğitmek için kullandıkları içeriği açıklamalarını gerektiren mevzuat önerisini eleştirmesinin ardından geldi.
İNGİLTERE'NİN YAPAY ZEKAYA KARŞI TUTUMU ÖNEMLİ ROL OYNADI
Bu arada Birleşik Krallık "yenilikçilik yanlısı" olarak adlandırdığı bir düzenleme planlıyor.
BBC News'in haberine göre OpenAI İnsanlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Diane Yoon, "Araştırma ve geliştirme ayak izimizi, zengin kültürü ve olağanüstü yetenek havuzuyla dünya çapında tanınan bir şehir olan Londra'ya genişletmekten heyecan duyuyoruz" dedi.
"Güvenli yapay zeka yaratma ve teşvik etme çabalarımızı güçlendirmek için araştırma mühendislik alanlarında dinamik ekipler kurmaya istekliyiz."
ChatGPT geçtiğimiz Kasım ayında sahneye çıktığında, chatbot'un sorulara insan sesine benzeyen yanıtlar verme yeteneği, yapay zeka destekli en son ürünlere yönelik yoğun küresel ilgiyi başlattı.
Ayrıca, yapay zekanın potansiyel olarak ne tür tehditler oluşturduğu ve bu riskleri azaltmak için hangi düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu konusunda bir tartışma başlattı.
İngiltere Başbakanı Sunak: Dünyanın ana hatlarının belirlendiği bir andayız!
İNGİLTERE'DEN 2014 YILINDAN BU YANA YAPAY ZEKAYA 2,5 MİLYAR STERLİN YATIRIM
Yoon, Mayıs ayında University College London'da düzenlenen bir etkinlikte Altman, yapay zekanın istihdam oluşturabileceğine ve eşitsizliği azaltabileceğine inandığını söyledi.
Birleşik Krallık hükümeti 2014 yılından bu yana yapay zekaya 2,5 milyar sterlin yatırım yaptığını açıkladı.