İrmik çorbası; son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz, ana malzemesi irmik olan ve sadesini genellikle bebekler için yapılan besleyici bir çorbadır. Salça, domates rendesi ve irmikle yapılan bu çorba oldukça ekonomik ve basittir.
İrmik çorbasını yaparken içerisine et ya da tavuk suyu ilave edebilir, üzerine peynir rendesi ile de servis ederek çorbanızın lezzetine lezzet katabilirsiniz. Arzuya göre içerisine kesme makarna ya da haşlanmış tavuk parçaları da ekleyebilirsiniz.
Klasik çorba tariflerinden sıkılanlar için, hem kolay hem de lezzetli irmik çorbası tarifini araştırdık. İşte lezzeti ve besleyiciliğiyle irmik çorbası tarifi…
İRMİK ÇORBASI TARİFİ
HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
Malzemeler;
Yarım su bardağı irmik,3 adet rendelenmiş domates,1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası,1 litre sıcak su,3 yemek kaşığı zeytinyağı,Tuz, nane, karabiberTerbiyesi için:
2 adet yumurta sarısı,Yarım su bardağı sütYapılışı:
Tencere içerisine zeytinyağı ve salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.Kavrulan salçanın üzerine damak tadınıza göre nane, tuz ve karabiber ekleyip bir iki tur karıştırın.Rendelemiş olduğunuz domatesleri ve irmiği de içerisine ilave edip karıştırın.Sıcak suyu da ilave edip 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.Ayrı bir kâse içerisinde terbiyesi için; yumurta sarısı ve sütü homojen bir kıvama gelene kadar çırpın.Ocakta pişmeye devam eden çorbadan terbiyenin içerisine iki kepçe kadar ekleyip ılıştırın.Ilıyan terbiyeyi çorbanın içerisine ilave edin ve kaynayana kadar güzelce karıştırın.Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatıp ocaktan alın.Kıyılmış maydanoz, limon ve kruton ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!