İşkembeli nohut tarifi nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağından besleyici ve doyurucu bir lezzet

İşkembeli nohut, besleyici ve doyurucu bir klasik. Dana işkembesi ile haşlanmış nohudun mükemmel uyumunu sunan bu geleneksel tarif, sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak.

Yaşam - 6 ay önce

Türk mutfağının köklü geleneklerinden biri olan işkembeli nohut, klasik işkembeden farklı olarak nohutla birleştirilip pişirilmesiyle hazırlanan, hem besleyici hem de doyurucu bir yemektir. Özellikle esnaf lokantalarında ve Manisa mutfağında sıkça karşılaştığımız bu lezzet, nohudun besleyiciliği ile işkembenin karakteristik tadını mükemmel bir şekilde bir araya getirir.

İşkembeli nohut, geleneksel Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olarak, akşam yemeklerinde ya da özel davetlerde sofralarınıza şıklık katacak alternatif bir yemektir.

İŞKEMBELİ NOHUT TARİFİ

İşkembeli Nohut Tarifi İçin Malzemeler:

900 gram dana işkembesi3 su bardağı haşlanmış nohut3-4 su bardağı su (üzerini geçecek kadar)1-2 adet soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ1 silme tatlı kaşığı tuz (isteğe göre ayarlanabilir)1 tutam kırmızı toz biber1,5 yemek kaşığı domates salçası

İşkembeli Nohut Nasıl Yapılır?

Adım 1: İşkembeyi Hazırlayın

İşkembeli nohut yapmak için öncelikle işkembeyi bol su ile iyice yıkayıp süzün. Büyük parçalara bölün. Bir tencereye alın, üzerine 3-4 yemek kaşığı un ve 1 adet limon kabuklarını ekleyin. Karıştırarak işkembeyi unla iyice kaplayın. Üzerini kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.

Adım 2: İşkembeyi Haşlayın

Önceden hazırladığınız işkembeyi iyice yıkayıp düdüklü tencereye alın. İşkembelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz da ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatıp 40 dakika haşlayın. Haşlama süresi sonunda, ocağın altını kapatın ve işkembelerin ılımasını bekleyin. Ardından işkembeleri lokmalık olacak şekilde yarım parmak boyutlarında doğrayın.

Adım 3: Soğanları Kavurun

Ayrı bir tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın. İnce doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. İşkembenin haşlama suyundan biraz ekleyin ve karıştırın. Göz kararı biraz daha su ilave edin.

Adım 4: İşkembeleri ve Nohutları Ekleyin

Su kaynamaya başladıktan sonra doğranmış işkembeleri ve haşlanmış nohutları ekleyin. Tuzunu ve kırmızı toz biberi ilave edip kısık ateşte pişirin. İşkembeler ve nohutlar iyice piştikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Yemeği güveç kaplarında veya servis tabağında sıcak olarak servis edin.

İŞKEMBELİ NOHUT TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

İşkembenin temizliği ve ön hazırlığı, yemeğin lezzetini etkileyen önemli bir aşamadır. Un ve limon kabukları, işkembenin kokusunu gidermeye yardımcı olacağı için bu aşamayı atlamamaya özen gösterin.Yemeğe eklenen su miktarını, yemeğin kıvamını ayarlamak için göz kararı yapabilirsiniz. Daha yoğun bir kıvam isterseniz, suyu azaltabilirsiniz.

İşkembeli nohut, ekmekle birlikte tüketildiğinde lezzetini en üst seviyeye çıkarır. Bu geleneksel tarifi deneyerek, hem işkembenin hem de nohudun eşsiz birleşimini keşfedebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, nasıl yapılır?

Kabukları soyulmadan nohut nasıl haşlanır? Bir gece önceden suyuna bir kaşık ekleyin

Sağlıklı alternatif: Etsiz nohut yemeği tarifi

#ESHAHABER.COM.TR
Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'ın hamlesi sonrası Putin duyurdu: '34 ülke daha istiyor'

2024-09-12 19:58 - Ekonomi

Üsküdar’da Kemal Çağlar Temel cinayetinde adliyeye sevk edilen 17 şüpheli tutuklandı

2024-09-15 13:03 - Gündem

Reha Muhtar'ın son durumu nasıl? Nilüfer açıkladı

2024-09-10 23:42 - EshaTv

Kanal7'nin acı günü: Eski çalışma arkadaşımızın oğlu genç avukat vefat etti

2024-09-17 14:08 - Gündem

Ankaralı Turgut'un son hali sevenlerini üzdü

2024-09-13 13:43 - Yaşam

Narin'in mezarı yapıldı; başucuna Türk bayrağı dikilecek

2024-09-16 23:38 - Gündem

Kazada yaralanan kadın, 47 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti

2024-09-12 21:37 - Asayiş

Bakan Yumaklı’dan G20 Zirvesi'nde tarım vurgusu!

2024-09-14 15:48 - Ekonomi

Ahu Tuğba'nın cenazesi neden gelmedi? Kızından açıklama

2024-09-13 00:02 - Gündem

Palamut bolluğu! Tanesi 50 TL'ye kadar indi

2024-09-11 21:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Iğdır'da kayısı bahçeleri ağaçların çiçek açmasıyla beyaza büründü:

18:37 - Yaşam

Çankırı'da üniversite öğrencileri bayram öncesi hastanede yatan çocukların yüzünü güldürdü:

18:27 - Yaşam

Hatay'da 1000 fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu

15:58 - Yaşam

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi yarın idrak edilecek.

15:48 - Yaşam

Kuşadası sahilinde ölü yunus bulundu:

17:02 - Yaşam

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Olmayan bir seçim sanki gündemmiş gibi bir algı oluşturuldu.

23:42 - Politika

Sucuk diye eşek eti yediriyorlar

22:42 - Ekonomi

AK Partili Yüksel: "Şehir eşkıyaları, polisimize taş, molotof ve asit atmıştır"

22:37 - Gündem

Başkan Erdoğan'a hakaret eden Buse Gül Yılmaz'a tutuklama talebi

20:48 - Gündem

Gelir gelmez kararını verdi! Igor Tudor'un Kenan Yıldız planı:

20:42 - Spor