İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam karşıtlığının en çok yaşandığı ilk 5 ülkeyi yayınladı. Fransa, İslam karşıtlığında ilk sıralardaki yerini korurken, Hindistan son aylarda Müslümanlara karşı artırdığı saldırılar nedeniyle 2. sıraya kadar yükseldi. İngiltere her ne kadar Müslümanlara saygılı bir ülke olarak gözükse de raporda 3. sırada yer aldı.
MÜSLÜMANLARI GERÇEK DIŞI BİLGİLERLE KÖTÜLÜYORLAR
Yıllardır ilmek ilmek örülen İslam karşıtlığı, Müslümanlara karşı büyük bir tehlikeye dönüştü.. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yükseltilen İslam karşıtlığı, Asya ve pasifik ülkelerinde de Müslümanlara karşı nefreti artırıyor.
AYRIMCILIK DERİNLEŞİYOR
ABD'deki muhafazakar siyasetçilerin seçim yaklaştığında artan İslam karşıtı söylemleri, Fransa'da Müslümanlara yönelik komplo teorileri ve bu ülkelerdeki başörtüsü karşıtı yasalar ayrımcılığı artırıyor.
HİNDİSTAN ZALİMLİĞİN DE ÖTESİNDE
Hindistan'da ise sadece ayrımcılık değil İslam'a karşı şiddete ve ülkenin pek çok bölgesinde ev yıkımları boyutuna ulaşıyor.
OYUNUN KÖKENİ YİNE İNGİLİZ
Sözde insan hakları savunucusu ve medeniyetiyle övünen İngiltere bu işin asıl failleri arasında.
İngiltere Müslüman Konseyi'nin "İngiliz Medyasının Müslümanlar ve İslam'la İlgili Yayını (2018-2020)" başlıklı raporunda İngiliz medyasının Müslümanlar ve İslam'la ilgili haberlerinde sahte bilgi, genellemeler ve İslam karşıtı ifadeler kullandığı vurgulanmıştı.
İŞTE İSLAM'I HEDEF ALAN GAZETELERİN İSİMLERİ
İngiltere'nin küresel düzeyde hakim olduğu basın endüstrisi de İslam'ı yanlış bilgilerle kötülüyor. The Spectator, Telegraph, Times, Daily Mail Australia, Mail on Sunday, Christian Today ve Jewish Chronicle gazetelerinin, özellikle Müslümanlara ve İslam'a iftira atarak yanlış algı oluşturduğu ve düşmanca politika izlediği belirlenmişti.
BORIS JOHNSON'IN İSLAM'A OLAN KİNİ
Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson İngiliz The Telegraph gazetesi için 2018'de kaleme aldığı makalesinde burka ve peçe giyen Müslüman kadınları "banka soyguncuları" ve "posta kutularına" benzetmişti.
İslamofobi ağları ulus ötesidirler. Bunlar sadece Kanada veya Amerika Birleşik Devletleri'nde değiller. Bu endüstri için birçok fon ABD'den geliyor ve oradaki çalışmaların bazıları toplamda 1,5 milyar dolarlık bir pazar olduğunu gösteriyor.