İstanbullular dikkat! Bugün güneşli hava yerini yağmura bırakıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni raporu ortaya çıktı. İstanbul'da bugün güneşli hava yerini yağmura bırakacak. Marmara bölgesine de kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Gündem - 2 yıl önce

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Batı Karadeniz ile İzmir, Manisa, Çankırı ve Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'A YAĞIŞ UYARISI

İstanbul'da sabahın erken saatlerinde başlamasını öngörülen sağanak yağışın öğleden sonra etkisini yitirmesi bekleniyor. İstanbul'da rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50 -80 km/ saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre işte saat saat İstanbul'da hava durumu:

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR: Rüzgarın; Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; kuvvetli rüzgarla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARAParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50 -80 km/ saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

EGEParçalı ve çok bulutlu, İzmir ve Manisa çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZAz bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLUParçalı ve az bulutlu, kuzeybatı kesimlerinin çok bulutlu, Çankırı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, Samsun çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerinde çığ riski bulunmaktadır. Rüzgarın, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLUParçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde toz taşınımı görülmesi bekleniyor.

#haber7

Haftanın Öne Çıkanları

Soylu gündeme getirmişti: İşte 'Altılı' ittifakın metnini büyükelçiye gönderen isim...

2022-04-01 13:46 - Politika

Ramazan'da Kanal7 ve Ülke TV izlenir

2022-03-31 20:33 - Yaşam

DS Automobiles'den en düşük karbondioksit emisyonu

2022-04-01 15:36 - Teknoloji

Mardin'de vakalar düştü, Covid-19 yoğun bakım servisi kapatıldı

2022-04-02 01:56 - Sağlık

İBB sosyal destek kart ne zama yatıyor kaç para yatıyor?

2022-03-27 15:58 - Gündem

Selçuk Bayraktar, İnsansız Savaş Uçağı Kızılelma'nın kanatları takılmış son halini paylaştı

2022-03-27 23:48 - Ekonomi

Düşen bayrağı asmak için tırmandıkları Uludağ'da mahsur kaldılar

2022-03-28 00:48 - Gündem

Ukraynalı mültecilerin İsveç korkusu! Yağmurdan kaçarken doluya tutuldular

2022-03-28 18:02 - Dünya

HDP'li Semra Güzel Almanya'ya kaçtı: Bekir Bozdağ'dan ilk açıklama

2022-04-01 13:43 - Politika

Rus ve Ukrayna turistinden ümit kesildi Ortadoğu'dan bekleniyor

2022-04-02 16:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu'ndan Hamas lideri Heniyye için taziye mesajı

12:43 - Gündem

DEVLET BAHÇELİ MHP GENEL BAŞKANI; ADI KONULMAMIŞ BİR SAVAŞ HALİ TEDAVÜLDEDİR

12:32 - Gündem

Devlet hastaneleri çalışma saatleri nedir 2024? Devlet hastaneleri hafta sonu açık mı?

12:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsmail Heniyye’ye yönelik kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum

12:12 - Gündem

Gördüğü bir detay ortaya çıkardı: Sıfır araç eksperde boyalı çıktı

12:07 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail, ülke genelinde tüm sivil uçuşlar durdurdu

13:02 - Dünya

DEVLET BAHÇELİ MHP GENEL BAŞKANI; ADI KONULMAMIŞ BİR SAVAŞ HALİ TEDAVÜLDEDİR

12:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsmail Heniyye’ye yönelik kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum

12:12 - Gündem

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ : Heniyye'e suikast Orta Doğu’yu saran kaosu çok daha derinleştirecektir

12:08 - Politika

İsrailli bakanlar Haniye'nin suikastini kutladı

11:53 - Dünya