İsveç'te terör yandaşlarından alçak gösteri! AK Parti'nin cevabı çok sert oldu

NATO üyeliği için Türkiye'yle üçlü mutabakat imzalayan İsveç'te bir kez daha skandal görüntüler kaydedildi. Başkent Stockholm'de belediyenin karşısında terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini ayağından astı. Grup, görüntülerde Türkiye

Politika - 2 yıl önce

PKK ile daha sıkı mücadele edeceğini söyleyip parlamentosundan terör yasasını geçiren, NATO üyeliği için Türkiye'yle üçlü mutabakat imzalayan İsveç, skandal bir olaya sahne oldu. Başkent Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG destekçileri çirkin provokasyona imza attı.

ERDOĞAN'IN KUKLASINI AYAKLARINDAN ASTILARTarihi belediye binasının önünde toplanan bir grup terör destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından astı. Bu anın görüntülerini terör örgütü PKK/YPG ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında paylaşan grup, Türkçe altyazıyla Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak tehditler savurdu. Stockholm'de 21 Ocak'ta NATO'ya hayır gösterisi yapılacağı ifade edilen paylaşımın altında hakaret içeren yorumlar da dikkati çekti.

Skandalın ardından Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olaya sert sözlerle tepki gösterdi. Çelik, şunları söyledi:

"İSVEÇ MAKAMLARININ BU ALÇAKÇA EYLEME İZİN VERMELERİ KABUL EDİLEMEZ"" İsveç'in başkenti Stockholm'da terör örgütü PKK yandaşlarının düzenledikleri eylemde Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye'nin hedef alınmasını lanetliyoruz. İsveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez!

"NATO SAVUNMASINA KATKISI NASIL OLACAKTIR?"NATO'ya üye olma talebinde bulunan bir devlette böyle bir hadisenin gerçekleşmesi vahimdir. Terörün eylem ve propagandasını engellemeyen bir ülkenin NATO savunmasına nasıl katkısı olacaktır..

"TERÖR İMKAN SAĞLAYANLARIN DA KARŞISINDA OLACAĞIZ"Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan bu çirkin eylemin sorumluları hakkında gerekenin yapılması İsveç makamlarının sorumluluğundadır. Terörle mücadele ettiğimiz gibi, teröre imkan sağlayanların da karşısında olacağız."

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"Twitter hesabındaki paylaşımında AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ise şu ifadeleri kullandı: "İsveç'te gerçekleştirilen çirkin gösteri yalnızca Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı değil tüm Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu yapılan alçaklık da buna seyirci kalınması da asla kabul edilemez.

"TÜRKİYE'NİN HASSASİYETİNİN NE KADAR HAKLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR"Türkiye'nin NATO'ya girmek isteyen ülkelerin terör örgütlerine müsade etmemesi konusundaki hassasiyetinin de ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. "

İLK OLAY DEĞİLÖte yandan, terör örgütü destekçileri, 21 Kasım 2022'de de Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği kançılaryasına terör örgütü propagandası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren görüntüler yansıtmıştı. Olayın ardından Dışişleri Bakanlığına çağrılan İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, kınanmıştı.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya
Haftanın Öne Çıkanları

Halk TV'den peş peşe istifa ettiler Özlem Akarsu Çelik nedenini açıkladı!

2023-01-09 12:22 - Gündem

Burhan Çaçan'ın ölüm haberini alan hayranları evinin önüne akın ediyor

2023-01-12 16:23 - Magazin

İYİ Parti’den istifa edip AK Parti'ye katıldı! Meclis'te dengeler değişti

2023-01-07 22:01 - Politika

1914'te tasarlanan zeka testi: 21 saniyede 10 gizli yüzü bulan parmakla sayılacak kadar az!

2023-01-11 14:21 - Yaşam

Arsa tartışmasında abisinin evini bastı, hamile yengesini öldürdü

2023-01-10 23:22 - Gündem

Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Aklınızı başınıza alın!

2023-01-09 11:39 - Politika

Tüketici hakem heyetleri uyuşmazlıkların yarısını çözdü

2023-01-10 17:03 - Ekonomi

Sinan Sardoğan'ın tacizleri ifşa olmuştu? Arife Gökçe'nin baş şüphelisi gözaltında

2023-01-07 02:05 - Gündem

Antalya'da 'arsa değeri' yükselişi, aile mezarı fiyatına yansıdı

2023-01-06 11:13 - Ekonomi

Ezber bozan çalışma... "Avrupa'ya göç eden Türkler daha kötü durumda"

2023-01-11 15:03 - Yaşam

İlgili Haberler

Bakan Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ı kabul etti

16:33 - Politika

DEVA Partisi ile Gelecek Partisi birleşiyor mu? Ali Babacan'dan açıklama geldi

15:52 - Politika

Bakan Fidan, Amman'a gidiyor!

12:52 - Politika

Özgür Özel'den 'ezan' çıkışı! Peki gerçek ne?

22:23 - Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki

19:23 - Politika

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Malkoç'u kabul etti

17:33 - Gündem

Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü tespit edildi

16:58 - Gündem

Bakan Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ı kabul etti

16:33 - Politika

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, AA Editör Masası'na konuk olacak

16:13 - Gündem

İsyan ettiren tarife! 45 bin lira isteyen var

16:08 - Ekonomi