İzmir'de yangın felaketi! Bakan Yumaklı'dan son dakika İzmir kararı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı.

Gündem - 4 hafta önce

Son dakika İzmir haberleri: İzmir'in Yamanlar Karatepe mevkiindeki ormanlık alanda dün akşam başlayan ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale edilen yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüdü.

İzmir yanıyor! Alevler yerleşim yerlerine ulaştı... Felaket böyle görüntülendi

BAKAN YUMAKLI İZMİR'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı. Bakan Yumaklı, afet bölgesindeki gelişmeleri yerinden takip edecek.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: YANGINLAR HENÜZ KONTROL ALTINA ALINMADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İzmir'de yangın felaketiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Milli Savunma Bakanlığı'nın yangın söndürme çalışmalarına havadan destek verdiğinin vurgulandığı açıklamada,

"İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı." ifadelerine yer verildi.

#İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor.Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46…

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) August 16, 2024

İZMİR'DE CİĞERLERİMİZ YANIYOR

Yangınla mücadele sabaha kadar sürdü.

Gündüz saatlerinde yaklaşık hızı saatte 80 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle hava araçları bir süre yangına müdahale edemedi. Yangın, kara ekiplerinin müdahalesine rağmen büyük bölümü makilik olan alana yayıldı.

Karşıyaka ilçesine bağlı Doğançay ve Sancaklı Mahalleleri ile Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi'ndeki bazı evler ile bölgedeki bir hayvan barınağı tahliye edildi. Yangının bulunduğu bölgelere çıkan yollar trafiğe kapatıldı, jandarma ve polis güvenlik önlemi aldı.

Alevler bir süre sonra Örnekköy Sanayi Sitesi'ne kadar ulaştı. Yangın, buradaki geri dönüşüm fabrikası, mermer, kablo, ahşap işletmeler, mobilya atölyesi gibi birçok dükkana sıçradı.

Öğleden sonra rüzgarın şiddetini düşürmesi üzerine hava araçları yeniden çalışmaya başladı. Helikopter ve uçaklar, yoğun olarak alevlerin bulunduğu alana su bırakıyor.

Yangın halen Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçesi sınırlarındaki ormanlık alanlar ile bazı yerleşim yeri ve sanayi sitesinde sürüyor. Şehrin birçok noktasından yoğun duman görülürken, ormanlık alanlara yakın bölgelerdeki bazı ev ve araçlar, sıçrayan yangın nedeniyle zarar gördü.

Yangın söndürme çalışmalarına, orman ekiplerinin yanı sıra belediyeler, polis, AFAD, jandarma personeli de araçlarıyla destek veriyor.

İZMİR VALİSİNDEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka'nın Yamanlar Mahallesi’nde başlayan yangının enerjisinin iyice düştüğünü ve riskin büyük ölçüde azaldığını belirterek, "Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir." dedi.

Elban, yaptığı yazılı açıklamada, Karşıyaka'daki yangın hakkında, "Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi'nde çıkan yangınının enerjisi iyice düşmüş, risk büyük ölçüde azalmıştır. Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla yangına hızlı bir şekilde müdahale edildiğini vurgulayan Elban, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için gerekli tüm tedbirleri almış bulunuyoruz. Bu zorlu süreçte, dayanışma içinde olmanın ve birbirimize destek vermenin önemini bir kez daha görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, bu tür felaketlere karşı daha dikkatli olmaya ve yangın güvenliği konusunda bilinçli davranmaya davet ediyoruz. Bu yoğun mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını umut ediyorum. Tekraren tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

ÖDEMİŞ

Ödemiş ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor. Pirinççi Mahallesi Güzderesi mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

İhbar üzerine, bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

Yangın söndürme çalışmalarına helikopter ve uçak desteği de sağlandı.

Ekiplerin çalışması sürüyor.

#ESHAHABER.COM.TR
Haftanın Öne Çıkanları

Görevden alma ve atama kararları Resmi Gazete'de!

2024-08-10 09:02 - Gündem

Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı atamaları Resmi Gazete'de

2024-08-16 03:38 - Gündem

NASA, uzayda mahsur kalan astronotlar için olası planlarını açıkladı!

2024-08-15 09:27 - Teknoloji

Eskişehir'de 5 kişiyi bıçaklayan saldırganın arkadaşı konuştu!

2024-08-14 03:33 - Gündem

Son dakika haberi: 5 ilimizden peş peşe kötü haber! Anında harekete geçildi...

2024-08-12 18:57 - Gündem

EDİP SEMİH YALÇIN MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ

2024-08-11 16:53 - Politika

Ankara'da 3 kişinin silahlı saldırısına uğrayan Samet öldü

2024-08-16 17:23 - Gündem

Son dakika... 29 şehidimizin kanı yerde kalmadı: Seyran Çomak etkisiz hale getirildi

2024-08-14 18:42 - Gündem

Esenyurt'ta büyük yangın!

2024-08-13 17:22 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevde 10. yılı pay

2024-08-10 19:28 - Gündem

İlgili Haberler

Alanya'da feci olay: 36 yaşındaki kadına denizde tekne çarptı!

17:57 - Gündem

Sosyal medyada uygunsuz hareketler yapan polis açığa alındı!

17:43 - Gündem

Kayseri'de elektrik akımına kapılan işçi öldü

17:38 - Gündem

Samsun'da balkondan düşen 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

17:32 - Gündem

Bebeği komaya sokan dayak: Anne ve iki çocuk tutuklandı!

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazze'de İsrail helikopterinin "düşmesi sonucu" 2 asker öldü, 7 asker yaralandı

13:42 - Dünya

M çiçeği virüsü İstanbul'da görüldü mü? Açıklama geldi

12:12 - Gündem

Milli sporcular, Karate 1 Serisi A Ligi'nde sezonu Avusturya’da kapatacak

09:22 - Spor

Meteoroloji'den 7 kente sarı kodlu uyarı: Dikkatli ve tedbirli olun!

09:17 - Gündem

Narin'in ablasının ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı

07:13 - Gündem