Kabak tatlısı, kış ayları boyunca severek tüketilen hem pratik hem de oldukça lezzetli bir tatlıdır. Kolaylıkla hazırlanmasının yanında üzerine eklenen tahin ve kuruyemişlerle zenginleştirerek servis edilebilir. Daha sağlıklı olması için az şekerle de hazırlanabilen kabak tatlısı, şeker krizlerini yatıştıran en masum tatlılardandır. İşte kabak tatlısı tarifi...
Buffalo Wings nasıl yapılır? Buffalo Wings tavuk kanadı tarifi...
Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
1 kg bal kabağı
1,5 bardak toz şeker
Yarım çay bardağı su
Tahin ve ceviz
Hazırlanışı:
1 kilogram bal kabağı küp küp doğranır ve derince bir tencerenin aralarına şeker dökerek içine atılır. Üzerine kalan şekerleri serptikten sonra son olarak su ilave edilir. 10 dakika kapağı açık olarak kısık ateşte pişirilir ve ardından tencerenin kapağı kapatılır. Bu şekilde kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. İyice yumuşayan kabak tatlısının altı kapatılır ve soğumaya alınır. Soğuyan kabak tatlısının üzerine tahin ve ceviz ekleyerek servis edilebilir. Afiyet olsun...