Karanlık güç devrede... 'Pensilvanya'daki kurşun Trump'a gözdağı!'

ABD eski başkanı ve başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'da suikaste uğradı. Trump'a AR-15 yani M16'nın yarı otomatik sivil modeliyle ateş edildi. Dünyanın bu kadar kaotik bir dönemden geçtiği sırada yaşananlar ne anlama geliyor?

Dünya - 1 ay önce

Haber7 - ÖZEL

Tarihinin en çalkantılı dönemini geçiren Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşan kritik başkanlık seçimlerine kan bulaştı. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Pensilvanya'daki mitinginde suikaste uğrarken, bütün dikkatler 3. Dünya Savaşı'nın yüksek sesle dillendirildiği mevcut süreçte yaşanan bu hadiseye çevrildi.

Dünyaya güvenlik ve demokrasi taşımakla övünen ABD'de iç güvenlik zafiyetinin ileri seviyeye ulaştığını gözler önüne seren saldırının arkasında hangi derin odakların yer aldığı tartışma konusu oldu.

Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Furkan Kaya ve gazeteci yazar Kemal Bozkurt Haber7'ye değerlendirmelerde bulundu.

BAŞBUĞ: GÖZDAĞI VERDİLER

Konuyu emniyet tedbirleri açısından değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, zafiyet vurgusu yaptı.

Coşkun Başbuğ şöyle konuştu:

"Ya Trump'ı korkutmak istediler, ya bir adım daha ileriye gidip öldürmek istediler ya da Trump kendi yaptı... Küresel çete artık Biden'dan bıktı. Buna rağmen ondan vazgeçemediği. Hedeflerindeki Donald Trump'ı da bir şekilde engellemek istiyorlar. Süreç tıkandı, Trump'ın bir şekilde engellenmesi lazım. Onun da yolu 'ya öldüreceksin ya da gözdağı vereceksin.'

Öldürürsen iç savaş ihtimali var. Ülkeyi senin de içinde yanacağın bir ateşe atarsın. Daha iyi bir ihtimal 'gözdağı' vererek ürkütmeye çalışırsın. Süreç içerisinde Trump,  zaten geri adım atmayacağını net şekilde gösterdi. Hatta Trump agresif bir seçim sürecine girdi. O nedenle oyunun ters tepeceğini düşündüğüm gibi ortada kesinlikle bir güvenlik açığı var. "

Başbuğ, kullanılan silah açısından da organizasyonda acemilikler bulunduğunu kaydederek, "Amatörce bir iş yapıldığı ortada. Bu bilerek mi böyle yapıldı yoksa imkan kabiliyet buna mı el veriyordu tartışılır ancak arkasında bir derin devlet anlamı çıkmasın diye bu şekilde yapıldığı kanaatindeyim." diye konuştu.

KAYA: 61 YIL SONRA İLK

Doç. Dr. Furkan Kaya bu suikastin geçmiş yıllardaki vakaları hatırlattığını belirterek şunları söyledi:

"John Kenedy, 1963’de Dallas'ta makam arabasında halkı selamlarken 2 el ateş edilerek hayatını kaybetmişti ve yine kafasından vurulmuştu. O tarihten beri çeşitli suikast girişimleri haberleri duyduk ama belki de ilk defa bu şekilde bir olayla karşılaştık. “

KÜRESELCİLERE SAVAŞ AÇAN BAŞKAN

ABD içerisinde küreselciler ve ulusalcılar arasında ciddi bir mücadele olduğuna vurgu yapan Kaya, “Trump da bu anlamda önce Amerika diyerek ve Trumpizm adında bir Amerikan milliyetçiliği meydana getirerek küreselcilerin politikalarına karşı bir duruş sergilediğini ifade ediyor.” dedi.

Suikastin oluş şekline atıfta bulunan Furkan Kaya, suikastçinin çatıda olmasının ve ihtimallere karşı neden önlem alınmadığının halen bir soru işareti olduğunu söyledi. Ardından da sözlerini şöyle sürdürdü:

“En basit koruma tedbirlerinde bile muhakkak çatılarda güvenlik güçlerinin veya polislerin veya servisin elemanları yer alır. Ama bu oalyda böyle bir durum görmedik. Dolayısıyla Trump'a karşı bir yapılanmanın olabileceğini ifade edebiliriz.”

OLAY TRUMP’IN LEHİNE

Son olarak bu olayın Trump’a avantaj olarak döneceğini söyleyen ve kurgu iddialarına inanmadığını söyleyen Furkan Kaya, “Trump zaten öndeydi. Bu olay da kasım ayındaki seçimlere pozitif olarak etki yapacaktır. Kurgu iddiaları ihtimaldir ama ben böyle bir şeye inanmıyorum. Olayı ciddi bir suikast girişimi olarak düşünüyorum." dedi.

BOZKURT: GİZLİ BİR GÜÇ DEVREYE GİRDİ

MÜSİAD ABD Başkan Yardımcısı ve habername.com Genel Yayın Yönetmeni Kemal Bozkurt, kızışan seçim sürecinde gizli güçlerin devreye girdiğini ifade etti.

Joe Biden'ın seçim çalışmalarını artırdığını dikkat çeken Bozkurt, gizli güçlerin devreye girdiğini belirterek " Trump zaten öndeydi ama Demokrat Partililer ve Biden da seçimi kazanmak için var gücüyle çalışmaya başlayınca, tahminimi söylüyorum; gizli güçler bu 'suikast oyunu'nu yaparak Trump'ı alenen açık ara seçimi kazandırtma yoluna gittiler diye düşünüyorum."ifadelerini kullandı.

Olayın kime yaradığını sorgulayan Bozkurt, "Trump açısından seçimi iyice avantajlı hale getirdiğini düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

Başka ihtimallerin de söz konusu olabileceğini vurgulayan Bozkurt, "Trump 'Ben iktidara gelirsem bütün savaşları da bitireceğim.' diye söz verdi. Öyle ki, bir önceki başkanlık döneminde de son yüzyılda hiçbir savaşa katılmayan tek Amerikan başkanıydı." diyerek cümlelerini sonlandırdı.

Haftanın Öne Çıkanları

Uzmanı açıkladı: Glutensiz beslenme bilimsel veriye dayanmıyor!

2024-07-08 13:07 - Sağlık

Balotelli'nin yeni durağı belli oldu! Kariyerindeki 12. takım

2024-07-12 20:43 - Spor

Fenerbahçe'nin radarına giren Oğuz Aydın kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

2024-07-13 17:42 - Spor

Maltepe'de temizlik görevlisi motosikletle işe giderken silahlı saldırıda öldürüldü

2024-07-10 15:03 - Gündem

İstanbul'da feci ölüm! Eşya taşınan yük asansörüyle düştü

2024-07-07 22:48 - Gündem

Karanlık güç devrede... 'Pensilvanya'daki kurşun Trump'a gözdağı!'

2024-07-14 22:08 - Dünya

Trendyol, Türkiye alışveriş haritasını açıkladı

2024-07-09 10:28 - Ekonomi

Zeytinburnu'nda silahlı saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti!

2024-07-09 13:48 - Gündem

EURO 2024 finali TRT'de! İspanya - İngiltere: Muhtemel 11'ler

2024-07-13 21:52 - Spor

Hüseyin Yücel'den, Di Maria açıklaması: Ben umutluyum

2024-07-11 10:53 - Spor

İlgili Haberler

ABD'den İran'a gözdağı: İyi konuşlandık!

01:12 - Dünya

İran'dan son dakika ABD ve İsrail çıkışı: Sahtekarlık peşindeler...

00:18 - Dünya

Haniye suikastında son dakika gelişmesi! Oğlu duyurdu: Güdümlü füze...

00:13 - Dünya

Libya'da felaket! Başbakan talimat verdi: Olağanüstü hal ilan edildi

00:03 - Dünya

Blinken baskı için israil'e gidiyor! ABD'den ateşkes ultimatomu

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir'de yangın felaketi! İki ilçede 900 kişi tahliye edildi

00:53 - Gündem

TBMM Can Atalay hakkında kararını verdi!

21:18 - Politika

Soykırımcı Bakan'dan Erdoğan'a iftira: Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi

20:42 - Politika

Bakan Yumaklı: İzmir'de 3 bir yandan daha yangın çıktı!

18:28 - Gündem

Bakan Yumaklı: İzmir'de 3 bir yandan daha yangın çıktı!

18:08 - Gündem