Kayısı marmelatı nasıl yapılır? Şekersiz kayısı marmelatı tarifi...

Haber 7 - Kahvaltı sofralarının en güzel şekerlemelerinden biri olan kayısı marmelatı, damak zevkine göre şeker ilave etmeden hazırlanan oldukça sağlıklı bir tatlıdır. Kayısı marmelatı, sadece kahvaltı sofralarında değil, kurabiye ve keke gibi hamur işlerini tatlandırmak iç

Yaşam - 3 yıl önce

Kayısı marmelatı, en sağlıklı tatlılardan biri olmasına rağmen hazırlanışı oldukça pratiktir. Özellikle sabah kahvaltılarında krep ve pankek ile birlikte tüketilen kayısı marmelatı, ister şekerli ister de şekersiz olarak kısa sürede hazırlanabilir. Yaz aylarında çeşit çeşit yetişen meyvelerle hazırlanan marmelatlar, soğuk kış günlerinde sıcacık tarifler yapmak için oldukça güzel bir seçenek olarak değerlendirilebilir. İşte şekerli ve şekersiz marmelat tarifi...

Ayva yaprağı çayı faydaları nelerdir? Ayva yaprağı çayı neye iyi gelir?

Şekersiz Marmelat Tarif:

Malzemeler:

20 taze kayısı

400 ml su

Yarım limon  suyu

4 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:

İlk olarak kayısılar yıkanıp iki eşit parçaya bölünür. Ardından tek tek çekirdekleri ayıklanır. Ayıklanıp yıkanan kayısılar derince bir tencerenin içine atılır ve üzerine bal dökülür. Bal ve kayısılar 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilir. Bu işlem bal ve kayısının en doğal şekilde bütünleşmesine yardımcı olur. 

Kayısı ve balı yeteri kadar beklettikten sonra üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edilir. Ardından kısık ateşte kayısı marmelatı kıvam alana kadar kaynatılır. Marmelat kaynamaya başladığında içerisine limon suyu da eklenir ve bu şekilde 20 dakika kadar kaynatılır. Marmelat, yoğun bir kıvam aldıktan sonra altı kapatılır ve konserve yapılacaksa sıcakken kavanozlara konup muhafaza edilir. 

Şekerli Kayısı Marmelat Tarifi

Malzemeler:

2 kilo kayısı

7 su bardağı şeker

1 çay bardağı su

Yarım limon suyu

​Hazırlanışı:

Kayısılar yıkanıp çekirdeklerinden ayırılır. Derin bir tencerenin içine ekleyerek şeker ve su ilave edilir. 35 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan marmelatın üzerine yarım limon ilave ederek 10 dakika kadar daha kaynatılır ve altı kapatılarak sıcak haldeyken cam kavanozlara konur. Bu şekilde muhafaza edilerek uzunca sürede tüketilebilir. Afiyet olsun...

Haftanın Öne Çıkanları

Evin garajındaki LPG’li otomobil yandı

2022-07-15 17:55 - Gündem

Mehmet Şef eşinin fotoğrafı neden yok boşandılar mı? Mehmet Yalçınkaya evli mi eşi kimdir?

2022-07-17 15:07 - Gündem

270 puanla nereye girebilirim 2022 üniversite taban puanları-270 puanla öğrenci alan bölüm listesi

2022-07-18 09:53 - Gündem

Ünlü şarkıcı İrem Derici yoğun programını kaldıramayınca hastanelik oldu

2022-07-16 01:58 - Magazin

TRT'nin ilk spikeri Aytaç Kardüz, 79 yaşında hayatını kaybetti

2022-07-15 01:07 - Magazin

15 Temmuz gazisi Tümgeneral Davut Ala hem ağladı hem ağlattı!

2022-07-16 08:45 - Gündem

Galatasaray ve Beşiktaş'a soğuk duş!

2022-07-14 17:10 - Spor

Avrupa Uzay Ajansı'na ait uydunun uzay enkazına çarpması son anda engellendi

2022-07-17 16:40 - Teknoloji

YKS üniversite taban puanları 2022: (LİSTE) 2 ve 4 yıllık kontenjan ve ÖSYM başarı sıralamaları

2022-07-19 09:55 - Gündem

Mehmet Yalçınkaya çocukları kaç tane kızı Sude ve oğulları Emre, Utkan kaç yaşında?

2022-07-17 16:07 - Gündem

İlgili Haberler

Kıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzet

19:07 - Yaşam

Kırlentlerin içine bu baharatı yerleştirin: Evinizin atmosferi değişsin!

11:47 - Yaşam

Patlıcan kızartırken çok yağ çekmesin: Yağına 1 kaşık ekleyin! Hem çıtır hem hafif olsun

11:33 - Yaşam

Sakız kirliliği: Dünyayı tehdit eden bir plastik sorunu

11:22 - Yaşam

Yeni halınızdaki tüylenmeyi jiletle etkili ve pratik bir şekilde temizleyin!

14:37 - Yaşam

Günün Manşetleri

Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi! Nedeni resmen açıklandı

18:37 - Politika

İstanbul'da kar yağışı başladı

17:07 - Gündem

Fransız vekilden ilginç talep! ABD'den Özgürlük Heykeli'ni geri istedi

17:03 - Dünya

Son dakika: Erdoğan'dan dünyaya çağrı! İsrail çizgiyi iyice aştı

15:48 - Politika

Gazi şehrinin toplu taşımasında yeni çağ: Gaziray

14:53 - Gündem