Geleneksel Türk mutfağı birbirinden enfes tarifleriyle dikkat çeker. Özellikle et türü yemekler, Anadolu'nun öne çıkan yemeklerindendir. Kayseri mutfağından pırtımpırt yemeği de bunlardan biri.
Adı kulağa ilginç gelen bu yemek, asma yaprağı ve kuşbaşı etin müthiş birlikteliğinden oluşuyor. Pırtımpırt yemeği hikayesiyle ve lezzetiyle sizi etkilemeye geliyor. O halde, pırtımpırt tarifini adım adım keşfedelim!
PIRTIMPIRT TARİFİ
Pırtımpırt İçin Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı et1 adet soğan15-20 adet asma yaprağı1 çay bardağı kadar haşlanmış nohut1 yemek kaşığı salçaBaharatlar: tuz ve karabiber
PIRTIMPIRT YEMEĞİ YAPILIŞI:
Adım 1:
Kuşbaşı eti biraz kavurun. Rengi dönmeye başlayınca yemeklik şeklinde doğranmış soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Et ve soğanlar pişmeye döndüğünde haşlanmış nohut ve salçayı ekleyin.
Adım 2:
Asma yapraklarını elinizle parçalayın ve karışımın içine atın. Baharatları ekleyin. Birkaç dakika tencerede çevirdikten sonra su ekleyip pişmeye bırakın.
Afiyet olsun!
PIRTIMPIRT NE DEMEK? PIRTIMPIRT YEMEĞİ HİKAYESİ
Kayseri'nin özellikle Develi bölgesiyle meşhur olan bu yemek, Niğde ve Nevşehir'de de farklı şekillerde yapılır. Anadolu yöresine ait geleneksel bir yemektir.
Pırtımpırt yemeği yokluktan türemiştir. Eldeki malzemelerle doyurucu bir yemek yapmak isteyen Anadolu insanı pırtımpırt yemeğini ortaya çıkarmıştır.
Pırtmak fiili, yaprakları elde parçalamak anlamına gelir. Yemek, yapraklar pırtılarak hazırlanır. Bu nedenle bu yemeğe pırtımpırt denmiştir.
İlginizi çekebilir:
Sivas damgalı orijinal lezzet: Kıyır kıyır kıvamıyla özel günlerin yıldız tatlısı
LAntalya'nın geleneksel lezzeti: Babata tarifi (batata keki)
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews