Kışlık vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli kaç dakika kaynatılır?

Haber 7 - Yaz aylarında çeşit çeşit yetişen meyveleri tam mevsiminde hasat edip kış boyu en lezzetli haliyle tüketmek için reçelini hazırlamak en pratik seçenek olarak değerlendirilir. Temmuz ve Ağustos aylarında hasat edilen vişne, tam bir yaz meyvesi olarak birkaç bilgiyle kısa

Yaşam - 3 yıl önce

Vişne reçeli, yapımı oldukça kolay, kahvaltı sofralarını zenginleştiren en lezzetli meyve konservelerinden biridir. Tadı ve kıvamı kişinin damak zevkine göre değiştirilebilen vişne reçeli, sadece kahvaltı sofralarında değil, kurabiye ve kek yapımında da sıklıkla kullanılır. Vişne, diğer yaz meyvelerine göre biraz daha mayhoş bir tada sahip olduğundan şeker ilave ederek tadı dengelenebilir. İşte tam kıvamında vişne reçeli tarifi...

Kayısı marmelatı nasıl yapılır? Şekersiz kayısı marmelatı tarifi...

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 kg çekirdekleri ayıklanmış vişne

2,5-3 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı taze limon suyu

1 bardak su

Hazırlanışı

Vişne reçelini yapmaya başlarken ilk olarak vişnelerin saplar ve çekirdekleri güzelce ayıklanır. Ayıklanan vişneler, derin bir tencerenin içine alınır ve üzerine 2,5 ya da damak zevkine göre 3-3,5 su bardağı kadar şeker eklenip tencerenin kapağı kapatılır. Bu şekilde 1 gece bekletilir. 

1 gece kapağı kapalı olarak bekletilen vişneler suyunu salar, şekerle homojen bir şekilde karışır. 1 gece beklettikten sonra 1-2 tur karıştırıp şeker ve vişnenin iyice bütünleşmesi sağlanıp en kısık ateşe konur ve ara ara karıştırarak 2 saat kadar pişirilir. 

Vişne reçelini 2 saat kadar piştikten sonra limon suyu ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Reçel biraz ılıdıktan sonra kavanozlara konup servis edilebilir. Afiyet olsun...

Vişne Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Vişne reçeli kaynatma süresi tamamen damak zevkine göre değişkenlik gösterir. Vişne reçeli, 20 dakikada da olur 2 saatte de... 

Vişne aromasının yoğun şekilde olmasını isteyenler 2 saat kadar ocağın en küçük gözünde kısık ateşte kaynatması gerekir. Ancak çok yoğun olmayan bir reçel hazırlamak isteyenler ise orta ateşte 20-30 dakika arası vişne reçelini kaynatmaları gerekir.

Haftanın Öne Çıkanları

Evin garajındaki LPG’li otomobil yandı

2022-07-15 17:55 - Gündem

Mehmet Şef eşinin fotoğrafı neden yok boşandılar mı? Mehmet Yalçınkaya evli mi eşi kimdir?

2022-07-17 15:07 - Gündem

270 puanla nereye girebilirim 2022 üniversite taban puanları-270 puanla öğrenci alan bölüm listesi

2022-07-18 09:53 - Gündem

Ünlü şarkıcı İrem Derici yoğun programını kaldıramayınca hastanelik oldu

2022-07-16 01:58 - Magazin

TRT'nin ilk spikeri Aytaç Kardüz, 79 yaşında hayatını kaybetti

2022-07-15 01:07 - Magazin

15 Temmuz gazisi Tümgeneral Davut Ala hem ağladı hem ağlattı!

2022-07-16 08:45 - Gündem

Galatasaray ve Beşiktaş'a soğuk duş!

2022-07-14 17:10 - Spor

Avrupa Uzay Ajansı'na ait uydunun uzay enkazına çarpması son anda engellendi

2022-07-17 16:40 - Teknoloji

YKS üniversite taban puanları 2022: (LİSTE) 2 ve 4 yıllık kontenjan ve ÖSYM başarı sıralamaları

2022-07-19 09:55 - Gündem

Mehmet Yalçınkaya çocukları kaç tane kızı Sude ve oğulları Emre, Utkan kaç yaşında?

2022-07-17 16:07 - Gündem

İlgili Haberler

Kıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzet

19:07 - Yaşam

Kırlentlerin içine bu baharatı yerleştirin: Evinizin atmosferi değişsin!

11:47 - Yaşam

Patlıcan kızartırken çok yağ çekmesin: Yağına 1 kaşık ekleyin! Hem çıtır hem hafif olsun

11:33 - Yaşam

Sakız kirliliği: Dünyayı tehdit eden bir plastik sorunu

11:22 - Yaşam

Yeni halınızdaki tüylenmeyi jiletle etkili ve pratik bir şekilde temizleyin!

14:37 - Yaşam

Günün Manşetleri

Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi! Nedeni resmen açıklandı

18:37 - Politika

İstanbul'da kar yağışı başladı

17:07 - Gündem

Fransız vekilden ilginç talep! ABD'den Özgürlük Heykeli'ni geri istedi

17:03 - Dünya

Son dakika: Erdoğan'dan dünyaya çağrı! İsrail çizgiyi iyice aştı

15:48 - Politika

Gazi şehrinin toplu taşımasında yeni çağ: Gaziray

14:53 - Gündem