Kızılcık reçeli, yaz sonu ve sonbahar başında hazırlanmaya başlanan ve kış boyu afiyetle tüketilen en leziz tariflerin başında gelir. Ev yapımı reçeller hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olmasının yanında kolaylıkla hazırlanarak şeker ihtiyacını karşılan en doğal tatlılar olarak değerlendirilebilir...
Erik marmelatı tarifi | Erik marmelatı nasıl yapılır?
Kızılcık Reçeli Tarifi
Malzemeler:
1 kg kızılcık
750 gr toz şeker
Yarım su bardağı su
birkaç damla taze sıkılmış limon suyu
Hazırlanışı:
Bol su ile yıkanan kızılcıklar derin bir tencereye alınır ve üzerine şeker ilave edilir. Bu şekilde tencerenin kapağı kapatılıp bir gece bekletilir. Sonraki gün üzerine 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte 1 saat kadar kaynatmaya bırakılır.
Kaynayan ve kıvam alan kızılcık reçeline birkaç damla limon suyu da ilave ettikten 5 dakika sonra altı kapatılır. Kavanozlara alınan kızılcık şerbeti kış boyu afiyetle tüketilir...