Kıymalı kabak mücver, klasik kabak mücverine farklı bir dokunuş getirerek, hem besleyici hem de doyurucu bir alternatif sunar. Hem kahvaltılarda, hem de akşam yemeklerinde severek tüketilen bu tarif, kabak ve kıymanın harika uyumuyla sofralarınıza zenginlik katacak. Hafif ve pratik olması, sofralarınızın vazgeçilmezi yapacak. Üstelik bir de yanında sarımsaklı yoğurt koyarsanız, lezzet katlanarak artacak!
Kıymalı kabak mücveri, taze kabakların yumuşacık dokusu ile kıymanın doyuruculuğunu bir araya getiriyor. Çocuklar dahil, kabak sevmeyenlerin bile bayılacağı bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte, adım adım kıymalı kabak mücverin nasıl yapılacağı ve dikkat etmeniz gereken püf noktaları…
KIYMALI KABAK MÜCVER TARİFİ
Kıymalı Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler:
1 adet taze kabak200 gram kıyma1-2 yemek kaşığı un (gerektiği kadar)1 yumurta1 küçük soğan1 diş sarımsakYarım çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı pul biberTuz (isteğe göre)1 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)Kıymalı Kabak Mücver Nasıl Yapılır?
Adım 1: Kabakları Hazırlayın
Kabağın kabuğunu soyun ve rendeleyin. Rendenin ince kısmını kullanarak kabağı daha ince rendeleyebilirsiniz. Rendelediğiniz kabağı biraz tuz ile karıştırın ve 5 dakika kadar bekletin. Bu süre sonunda kabağın suyunu salacağını göreceksiniz. Ardından, ellerinizle kabağın suyunu sıkın, böylece mücverlerinizin kıvamı daha iyi olur ve fazla su yemeğinizi sulandırmaz.
Adım 2: Soğan ve Sarımsağı Rendeleyin
Bir küçük soğanı ve 1 diş sarımsağı ince ince rendeleyin. Suyunu sıktığınız kabağı, kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsakla karıştırın. Baharatları da ekleyerek güzelce karıştırın. Burada kimyon, karabiber ve pul biber gibi baharatlar, mücverinize harika bir aroma katacaktır.
Adım 3: Un ve Yumurta Ekleyin
Yumurtayı kırıp karışıma ekleyin. Ardından, kıvam alması için azar azar un ilave edin. Unu fazla koymamaya özen gösterin, sadece karışımın birbirine yapışması yeterli olacaktır. Tavayı orta ateşte ısıtın ve biraz sıvı yağ ekleyin. Yağ ısındığında, karışımdan kaşıkla alıp tavaya dökün.
Adım 4: Altın Rengi Olana Kadar Pişirin
Mümkünse mücverlerinizi çok kalın yapmamaya çalışın, ince ve yuvarlak şekiller daha iyi pişer. Mücverlerinizi her iki tarafı altın rengi olana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kadar kızartın. Arkalı önlü çevirebilirsiniz.
Kıymalı kabak mücveriniz hazır! Bu tarifi sıcak olarak, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Yoğurt, mücverin lezzetini mükemmel bir şekilde dengeleyecek ve ferahlatıcı bir tat katacaktır.
KIYMALI KABAK MÜCVERİ YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALARI
Kabakların suyu çok önemli: Kabağı rendeledikten sonra mutlaka suyunu sıkın. Aksi takdirde mücverler sulanır ve dağılır. Baharatları istediğiniz gibi ayarlayın: Kimyon, karabiber ve pul biber, kıymalı kabak mücvere mükemmel bir tat katar. Dilerseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz. Unu kontrollü ekleyin: Un, mücverin kıvamını oluşturur ancak fazla koyarsanız kıvamı sertleşebilir. Azar azar ekleyin. Yağ miktarını ayarlayın: Yağ, mücverlerin düzgün kızarmasını sağlar. Ama fazla yağda kızartmak, mücverlerin yağa batmasına ve fazla yağ çekmesine neden olabilir, bu yüzden yağı kontrollü kullanmaya özen gösterin.Kıymalı kabak mücveri, hem sağlıklı hem de doyurucu bir yemek alternatifi sunar. Kabakların ferahlatıcı lezzeti ile kıymanın doyuruculuğu bir araya geldiğinde ortaya çıkan bu tarif, sofranıza farklı bir tat katacak. Hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için bu tarif harika bir fırsat!
Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir;
Ketojenik diyet dostu kabak pizza tarifi: Sağlıklı alternatifler arayanlar için ideal seçenek!
Lokum gibi kabak tatlısı nasıl yapılır? Ustasından en iyi kabak tatlısı tarifi
Pirinçli kabak yemeği tarifi, nasıl yapılır?
#ESHAHABER.COM.TR