Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi, tüm imkanlarıyla depremzedelere yardım için seferber oldu.
HATAY'DA KONTEYNER KENT ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'da afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için hazırlanan konteynerler, belirlenen yerlere yerleştiriliyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, merkez Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi'ndeki alanda konteyner kent kurma çalışmalarını yürütüyor.
Şantiye şefi Abdulmecid Birer, AA muhabirine, Hatay'da bin metrekarelik alanda bin konteynerlik yaşam alanı planladıklarını ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Çalışma kapmasında 500 konteynerden oluşan birinci etabın zemin ıslahını gerçekleştirdiklerini aktaran Birer, "İçme suyu, kanalizasyon, enerji nakil ve yağmur suyu drenaj hatlarını tamamladık. Kentimiz için gerekli olan eğitim, sağlık, spor ve ibadethane gibi sosyal alanlarla birlikte her bölüme özel çamaşırhaneler ve çocuklarımız için oyun alanları oluşturduk." diye konuştu.
Konteynerleri yerleştirmeye başladıklarını belirten Birer, "Konteynerlerimizin 21 metrekare alanlı olup içerisinde tuvalet, lavabo ve mutfak detayları düşünülerek hazırlanmıştır. Bir ailenin asgari yaşamı için gerekli tüm tefrişatlar mevcuttur." dedi.
KONYA HATAY'DA ÇADIR KENT KURUYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi şimdi de, Hatay'da 400 çadırdan oluşacak çadır kent kuruyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatay'da 400 çadırdan oluşacak Çadır Kent kuruluyor. Çadır Kent için 20 tonluk su deposunu indirdik. Yaraları birlikte sarıyoruz" ifadelerini kullandı.
HATAY İÇİN 2.860 PERSONEL, 134 JENERATÖRÜ, 730 ARAÇ...
Konya Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerle birlikte Hatay’da 730 araç, 2.860 personel, 134 jeneratör, 760 projektörü çalışmalarda kullanıyor.
167 KİŞİ ENKAZDAN CANLI OLARAK KURTARDI
Hatay’a ilk ulaşan ekiplerden olan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı arama kurtarma ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucu şu ana kadar 167 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
MOBİL AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEŞHİS VE TEDAVİ ARACI
Tüm bu çalışmaların yanında deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların ağız ve diş sağlığıyla ilgili de sorun yaşamamaları için önemli bir hizmet daha hayata geçirildi. Başkan Altay, “Konya Diş Hekimleri Odamız ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracını hazırladık. Tüm hazırlıklarını tamamladık. Aracımız depremzede kardeşlerimize şifa dağıtmaya vesile olacak. Depremzede kardeşlerimizin her yönden sağlıklı olmasına büyük önem veriyoruz. Bu zor zamanları en kısa sürede atlatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
HATAY'IN İÇME SUYU PROBLEMİNİ KOSKİ ÇÖZDÜ
Hatay’da ana taşıyıcı şebeke onarımları tamamlandı, lokal arızalara, günlük ihbarlara yönelik çalışmaya başlandı. Başkan Altay konuyla ilgili "Hatay’ın su sorununu çözmek için de KOSKİ ekiplerimiz çalışmalar yapıyor. Yer altı sisteminde patlakları tek tek belirleyip onarıyoruz. Depremden zarar gören vatandaşlarımıza su vermek için aralıksız çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Hatay’da ana taşıyıcı şebeke onarımlarını tamamladık ve lokal arızalara, günlük ihbarlara yönelik çalışmaya başladık.KOSKİ ekiplerimizin eline, emeklerine sağlık. pic.twitter.com/oIbZf6bnPa
— Uğur İbrahim Altay (@u_ibrahim_altay) February 24, 20231024 SOKAK ÇEŞMESİ VE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI
Şehrin 1024 tatlı su çeşmeleri yapılmaya başlanırken, kentteki su şebeke hatlarında bakım, onarım, arıza giderim çalışmalarının yanı sıra 7/24 mesai yapılarak dezenfeksiyon hizmetleri de devam ediyor.
Atay çalışmalarla ilgili kareler paylaşarak "Hatay’da vatandaşımızın yoğun olduğu noktalar ve Çadır Kentlerde çeşme montajlarımız devam ediyor. Konya’mızda memba suyu kalitesinde ücretsiz su sağladığımız 1024 Tatlı Su Çeşmemizin küçüklerini şimdi Hatay’ın hizmetine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.
304 TIR YARDIM MALZEMESİ ULAŞTIRILDI
Hatay’a Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri ile birlikte yapılan koordinasyon ile 304 TIR gıda ve diğer ihtiyaçlar bölgeye ulaştırıldı.
3 LOJİSTİK MERKEZ
Konya’dan giden tüm yardım TIR’ları Hatay’da öncelikli olarak üç noktada oluşturulan Lojistik Merkeze geliyor. Gıda, su, battaniye, giyecek ve hijyen malzemesi olarak sınıflandırılarak buradan gelen taleplere göre mahallelere yönlendiriliyor.
ARAÇ ŞANTİYESİ
Hatay'da kurulan araç şantiyesinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin iş makinaları bulunuyor. Başka illerden gelen iş makinaları da koordine ediliyor.
KONYA BİLİM TIRI HATAY'DA
Deprem bölgesi için gönderilen KONYA BİLİM TIRI Hatay’da Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Hassa, İskenderun, Kırıkan, Kumlu, Payas, Samandağ ve Yayladağı çadır kentlerinde çocuklarla buluşuyor.
DEPREMZEDELER İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM
Deprem bölgelerinden Konya'ya gelen depremzedeler Konya kart ile belediyeye ait toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanıyor.
HATAY'A 25 TIR UN
Kentin gıda ihtiyaçları için de seferber olan Konya Hatay'a 50 TIR un gönderdi.